Tinerii PD-L adună cărţi!

Tinerii PD-L adună cărţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peste 1.000 de volume pentru “Calistrat Hogaş”

Politicienii fac uneori şi voluntariat… de mici! O frumoasă acţiune a Organizaţiei Municipale de Tineret a PD-L, al cărei preşedinte este consilierul local Viorel Trif, a demarat o colectă de carte, sub sloganul „Şi tu poţi salva o bibliotecă!”.

Ideea a pornit de la tinerii Andreea Gheorghiţă (FOTO, dreapta) şi Valentin Munteanu, membri ai Departamentului de elevi din cadrul organizaţiei conduse de preşedintele Trif (FOTO, stânga).

După consultarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, a fost aleasă şi prima ţintă: Şcoala nr. 9 „Calistrat Hogaş” Galaţi -  „suferindă din punct de vedere al numărului de cărţi din bibliotecă, care în acest moment sunt maxim o sută”.

Departamentul de elevi, care are în jur de 30 de tineri cu vârsta de peste 16 ani, simpatizanţi PD-L, în organizarea celor doi majori, Andreea şi Valentin,  a plasat anunţuri în alte şcoli, cerând sprijinul elevilor de acolo pentru a aduna un număr cât mai mare de cărţi.

De asemenea, Organizaţia Municipală PD-L a cumpărat cărţi din anticariate. Cele peste o mie de cărţi vor fi donate mâine şcolii „Calistrat Hogaş”. Sunt cărţi de literatură română şi universală, carte ştiinţifică, culegeri de matematică sau fizică etc.

Într-o a doua etapă, vor fi instalate centre de colectare publică de carte, în sediile colegiilor PD-L,  la sediul partidului de pe strada Universităţii şi în alte locuri.

Cartea adunată va ajunge la aceeaşi adresă, apoi urmând alte şcoli cu astfel de probleme.

„Această acţiune vreau s-o transformăm şi într-o acţiune cu caracter continuu, urmând ca ulterior să sprijinim şi alte unităţi de învăţământ din municipiu şi, de ce nu, din judeţul Galaţi” - a precizat preşedintele Trif.

„Va fi o colectare şi în cadrul organizaţiilor noastre: deja, Organizaţia de Femei şi cea de seniori ne-au promis un sprijin important”.

Citit 867 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.