Bani pentru măsuri de prevenire şi depistare a noului coronavirus

Bani pentru măsuri de prevenire şi depistare a noului coronavirus
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Alocarea a 630.000 de lei pentru „achiziţie Linie PCR RT” – aparat ce va fi montat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan”, reprezintă una dintre cele mai importante prevederi ale proiectului de hotărâre prin care se rectifică bugetul Galaţiului pe 2020. Proiectul va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa ordinară de joi. De altfel, cumpărarea unui aparat de testare rapidă (PCR) pentru depistarea noului coronavirus a fost una dintre măsurile semnificative adoptate Comitetul Local pentru Situații de Urgență şi anunţate pe 12 martie.

Trebuie spus că bugetul oraşului, adoptat pe 20 februarie, suferă prima rectificare din acest an, iar aceasta vizează, în principal, finanţarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului virus gripal. Iată, conform documentelor ajunse în dezbaterea comisiilor Consiliului Local, care este destinaţia celor mai importante sume alocate.

Astfel, la capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”, se suplimentează cu suma de 1.350.000 de lei cheltuielile de funcţionare pentru punerea în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea nr. 2 din 10 martie 2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi cu suma de 50.000 de lei subvenţie pentru cheltuieli de funcţionare la Poliţia Locală Galaţi, pentru achiziţia de materiale sanitare.

În ceea ce priveşte Asistenţa socială, se suplimentează cu 150.000 de lei cheltuielile de funcţionare la Cantina de Ajutor Social, în vederea asigurării pachetelor pentru persoanele aflate în carantină şi la unităţile de asistenţă socială.

Citit 1663 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.