Fără informații locale despre COVID-19

Fără informații locale despre COVID-19

Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
2 comentarii

Autoritățile de la București au emis o hotărâre prin care le interzic prefecților din țară să mai comunice date despre numărul de teste COVID – 19 efectuate, numărul de persoane depistate pozitiv în urma efectuării acestor teste, dar şi date despre starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19.  
Prefecții din România sunt obligați, dacă li se cer astfel de date, să ofere un răspuns standard: „în cazul în care vi se vor solicita informaţii cu privire la aspectele menţionate mai sus, veţi preciza că orice comunicare pe aceste subiecte se face doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică”.
Prin hotărârea cu pricina, emisă pe 21 martie, autorităţilor locale li se permite să comunice doar informaţii legate de măsurile pentru împiedicarea răspândirii şi combaterii COVID-19, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină, „fără a preciza locaţia acestora”, primirea de material şi echipamente de protecţie şi măsuri de ordine publică.
Considerăm că această măsură, precum şi comunicarea informațiilor oficiale doar o dată pe zi, vor favoriza crearea de panică în rândul populației. "Viaţa liberă" îşi reafirmă intenţia de a informa corect şi complet populaţia, dar acest lucru devine din ce în ce mai dificil, în actualele condiţii. Motivarea deciziei, printr-o hotărâre ulterioară, de dorinţa de a nu stigmatiza pacienţii este o chestiune absolut absurdă, în condiţiile în care datele personale ale acestora oricum nu erau făcute publice. Credem că românii, indiferent din ce judeţ sunt ei, au dreptul să ştie dacă în apropierea lor s-au aflat  persoane infectate. Altfel, va fi din ce în ce mai dificil să se limiteze răspândirea virusului.

Citit 2649 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:31

2 comentarii

 • postat de carol Luni, 23 Martie 2020 08:42 194.105.20.*** Link la comentariu
  0
  9

  Va sugerez sa creati o rubrica, actualizata zilnic, in care sa prezentati sintetic situatia din Galati cu privire la cazurile de coronavirus.
  Cred ca galatenii trebuie sa stie in ce "ape" se scalda.

  Raportează
 • postat de IonV Luni, 23 Martie 2020 00:38 86.124.205.*** Link la comentariu
  0
  8

  O absurditate! Revine cenzura???

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro