Contract pentru amplasarea unui nou monument de for public

Contract pentru amplasarea unui nou monument de for public
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pentru amplasarea monumentului de for public „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa” Primăria a lansat o achiziţie publică în valoare de 50.000 de lei fără TVA şi aşteaptă ofertele până pe 3 aprilie. Lucrarea face parte din obiectivul de investiţii „Resistematizare strada Brăilei între bulevardul Dunărea și intrarea în municipiul Galați”, potrivit caietului de sarcini.

Conform documentelor, municipalitatea îşi doreşte să amenajeze „într-o manieră reprezentativă” intrările în oraş. Tocmai de aceea, a lansat o achiziţie publică pentru amplasarea monumentului „Simbol” în sensul giratoriu „Cimitir Cătuşa” din intersecţia Drum de Centură c/c strada Brăilei c/c bulevardul Dunărea, intrarea din DN 2B.

Misiunea contractorului Primăriei va fi să asigure transportul operei de artă, aflată acum în incinta SC Criomec SA, şi să o monteze pe soclul din beton armat existent, care va fi placat cu piatră naturală. Monumentul va fi pus în valoare prin proiectoare. Va fi montată o placă inscripţionată cu denumirea lucrării, numele autorilor şi menţiunea "Primăria municipiului Galaţi". Pentru acestea, este nevoie de toate avizele şi autorizaţiile prevăzute de lege.

Reamintim că opera de artă ”Simbol”, ai cărei autori sunt Gheorghe Terescenco, Gheorghe Dogaru şi Palade Costică, a fost aleasă, în decembrie anul trecut, în cadrul unui sondaj desfăşurat pe pagina sa de Facebook de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. "Simbol" face parte din cele opt lucrări donate de către Fundația Culturală ”Nicolae Mantu”, Primăria dorindu-şi ca toate acestea să fie amplasate pe viitor în diferite zone din oraș.

Citit 2754 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.