Licitaţie pentru regenerarea urbană a Uzinei de Apă/ Parc de aventură şi fitness

Licitaţie pentru regenerarea urbană a Uzinei de Apă/ Parc de aventură şi fitness
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nu mai puţin de 14.205.101 lei fără TVA reprezintă valoarea estimată a contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de "Regenerare urbană a zonei Uzina de apă nr. 1 - Etapa I", pentru care Primăria Galaţi aşteaptă ofertele până pe 27 aprilie.

"În locul unei epave industriale, Galaţiul ar putea avea un spaţiu de recreere, sport şi educaţie activă", scriam, în iulie 2017, despre "Primul proiect de regenerare urbană - Uzina de Apă s-ar putea transforma în zonă de agrement".

Oprită după 139 de ani de activitate, Uzina de Apă nr. 1, dezafectată din 2011, se află în conservare. Autorităţile erau convinse că zona are un potenţial real pentru amenajarea unei zone de agrement cu destinaţii multiple: bazine de decantare transformate în fântâni arteziene sau oglinzi de apă cu iluminat ambiental integrat, convertite în amfiteatru, parc de skate sau, de ce nu, teren de sport! Mai puneau pe listă: spaţii expoziţionale, ateliere de creaţie, trasee pentru role şi biciclete, mici piaţete, zone de odihnă, lectură şi puncte de belvedere... La acel moment, abia se contracta studiul de prefezabilitate.

Suntem în martie 2020 şi municipalitatea îşi doreşte amenajarea unei suprafețe de 15.400 mp, prin investiții din fonduri nerambursabile și de la bugetul local.

Conform datelor de pe portalul achiziţiilor publice, Primăria a depus spre finanțare proiectul "Regenerare urbană zona Uzina de apă nr. 1 - Etapa I" în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, prin Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, iar în această fază de evaluare a cererii de finanțare este necesară obținerea documentației pentru elaborarea proiectului tehnic și contractarea lucrărilor de execuție.

În devizul general al primei etape de realizare a obiectivului de investiţii, aprobat de consilierii locali în ianuarie anul acesta, cheltuielile pentru investiţia de bază vizează în principal: amenajare parc de aventură şi fitness, spaţii verzi, alei pietonale şi piste pentru biciclete şi staţii biciclete, iluminat, sistem de irigaţii, de supraveghere, WiFi, mobilier urban etc.

Termenul prevăzut pentru această primă etapă este de patru luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuție.

Procedura de achiziţie este iniţiată sub incidenţa clauzei suspensive. Concret, autoritatea contractantă va încheia contractul cu ofertantul declarat câştigător numai după semnarea contractului de finanţare cu Ministerul Dezvoltării.

Ofertele sunt aşteptate până pe 27 aprilie, iar criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preţ.

Citit 2003 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.