Peste o sută de salariaţi Transurb ar putea ajunge în şomaj tehnic

Peste o sută de salariaţi Transurb ar putea ajunge în şomaj tehnic
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Potrivit directorului general al Transurb SA, Mihai Cadinoiu, de la 1 aprilie, 28 de salariaţi ai operatorului public de transport în comun se află în şomaj tehnic. De la începutul săptămânii viitoare, alţi peste o sută de angajaţi Transurb ar urma să fie trimişi în şomaj tehnic, lista acestora fiind discutată vineri, 3 aprilie. Şomajul tehnic nu ocoleşte societatea publică de transport în comun.

Vineri, 3 aprilie, au avut loc discuţii între conducerea societăţii şi Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb, cu privire la lista celor peste o sută de persoane care ar urma să fie trimise în şomaj tehnic, pe lângă cele 28 care se află deja în această situaţie.
„Începând de la 1 aprilie, avem 28 de oameni care sunt deja în şomaj tehnic. E o decizie pe care am luat-o în conjunctura actuală, a reducerii programului de transport local, a încasărilor, dar şi o măsură de protecţie socială, şi nu numai, a personalului Transurb. Suntem în negociere cu sindicatele pentru a trimite în şomaj tehnic încă 110 persoane”, ne-a declarat directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.
Măsurile sunt justificate nu numai de deciziile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de necesitatea de a face economii pentru a putea asigura continuitatea activităţii de transport public local.

Cine a plecat sau va pleca

Potrivit datelor noastre, pe lista celor 28 de persoane trimise în şomaj tehnic se află spălători de vehicule, dispeceri, şoferi, electromecanici, sudori, lăcătuşi mecanici, maiştri, ingineri, inspectori exploatare trafic, dar şi operatori date şi controlori de bilete, câte un operator, strungar sau electrician.
Cei peste o sută care se pregătesc de şomaj tehnic provin din toate zonele companiei, spune Mihai Cadinoiu: „Cel mai probabil de săptămâna viitoare săptămâna viitoare vor pleca. Salariaţii provin din toate sferele de activitate ale Transurb inclusiv din zona TESA, zona de exploatare, din zona de mentenanţă. În discuţiile cu sindicatele am spus că dacă în momentele acestea nu manifestăm solidaritate nu avem nici variantă să ieşim cu bine din această situaţie. Şi eu cred că au înţeles că doar împreună putem depăşi problemele acestea. Eu îi îndemn toţi colaboratorii noştri, pe toţi cei deserviţi de serviciile de transport local să aibă încredere că vom trece şi peste această perioadă”, ne-a declarat Mihai Cadinoiu, directorul Transurb.

Două liste

Potrivit lui George Preda, preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, lista celor care vor pleca în şomaj tehnic nu este definitivată încă: “Propunerea societăţii este de trimitere în şomaj tehnic a 107 persoane. Noi am mai găsit un număr de salariaţi şi am completat şi majorat lista până la 130 de persoane. Este vorba despre salariaţi din toate categoriile profesionale ale societăţii, din toate zonele de activitate, dar 95 la sută sunt şoferii de pe troleibuze, electricienii de la staţiile de redresare şi din echipele de intervenţie la firul aerian. La momentul actual, chiar dacă ne-am fi dorit să fie altfel, nu se poate”, ne-a spus George Preda.
Rămâne de văzut cu câţi din cei peste 700 de salariaţi va rămâne Transurb în activitate.

 

Citit 4805 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 00:33

4 comentarii

 • postat de eutu
  Duminică, 05 Aprilie 2020 14:34
  86.124.203.***
  DECAT SA PLIMBE TOATA ZIUA CATE O PERSOAN A IN AUTOBUZE ESTE MAI CORECT. PACAT CA ABIA LE A CRESCUT SALARIILE... PTR. CE????? NU PREA STIM. ACUM ESTE LOC IN AUTOBUZE, ACUM AM OBSERVAT CA VIN SI FOARTE DES.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Titi
  Duminică, 05 Aprilie 2020 03:27
  86.124.203.***
  Desigur ca mai sunt multi platiti de primarie sau gospodarire urbana ce ar trebui sa fie si ei in somaj.
  Vineri erau unii in parculetul dintre Casa Verde si Piata M39, se faceau ca vopsesc si repara leaganele.
  0
  5
  Raportează
 • postat de misu
  Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 09:10
  86.125.62.***
  La GOSPODARIRE URBANA nu se poate ???
  3
  12
  Raportează
 • postat de Joma
  Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 02:46
  86.124.205.***
  Dacă spălătorii de vehicule sunt în șomaj tehnic, atunci cine mai face dezinfecția autobuzelor și troleibuzelor?Din câte am înțeles, societatea Transurb se lauda că dezinfectează mereu la sfârșit de cursă fiecare "trotinetă". O face nea șofer aflat la cămașă? Dezinfecția de care vă plângeți că vă aduce la faliment? Sau aveți alte firme "căpușe" care se ocupă cu treaba asta? Oricum ați da-o, tot miroase a 'vrăjeală'. Ba nu sunt călători, ba nu sunt bani de dezinfectanți, ba nu are nea Nelu chef să spele mașina. La cât praf vor strânge, tare mi-e teamă că al nostru gălățean inventiv va scrie pe ele cu riscul de a lua virusul:"covid19 is here,the end is near". Traducerea ar fi: mai lăsați vrăjeala, că lumea are nevoie de joburi și transport, trântorilor. Dacă nu, mutați-vă la Suceava!
  6
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.