Când se vor desfăşura alegerile locale. Propunere din partea Autorităţii Electorale Permanente

Când se vor desfăşura alegerile locale. Propunere din partea Autorităţii Electorale Permanente
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Premierul Ludovic Orban anunţă că, săptămâna aceasta, Guvernul va adopta proiectul de lege prin care va stabili data alegerilor locale, cea propusă de Executiv fiind 27 septembrie.

"După promulgarea legii de prelungire a mandatelor, adoptată de Parlament, în următoarea şedinţă de guvern vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor, vom propune data de 27 septembrie şi, evident, o serie de alte măsuri, dintre care unele sunt legate de protecţia persoanelor implicate în procesul electoral", a declarat Ludovic Orban.

Şeful Executivului i-a acuzat din nou pe politicienii din Opoziţie, despre care a spus că "îndeamnă cetăţenii români la nerespectarea măsurilor de siguranţă". "Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. Alţii, în special lideri din Opoziţie, de două luni vorbesc despre faptul că e o întreagă paranoie cu acest virus şi îi îndeamnă pe români la nerespectarea măsurilor de siguranţă", a afirmat Orban.

Întrebat dacă se vor mai organiza alegerile în situaţia în care transmiterea virusului se va menţine la nivelul actual, premierul a răspuns afirmativ. "Cu siguranţă, da (se vor organiza alegeri - n.r.), dar am convingerea că până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ", a mai declarat prim-ministrul.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat proiectul de lege pentru stabilirea datei alegerilor locale, actul normativ fiind necesar să intre în vigoare cel târziu pe 29 iulie. Pentru a fi respectate prevederile legale, AEP propune 27 septembrie ca dată a alegerilor locale.

Citit 2009 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 09:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.