Primarul promite marea asfaltare

Primarul promite marea asfaltare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recunoscând că „le-am cam dat bătăi de cap şoferilor care cred că ne-au cam înjurat”, primarul Dumitru Nicolae a anunţat că în următoarele zile va începe „în forţă” acţiunea de reparare a străzilor.

Este vorba despre cârpeala gropilor „…mai ales că pe străzile noastre s-a frezat mai mult decât trebuia…”.

Vor fi reparate toate străzile pe care au apărut gropi după această iarnă lungă, nu însă şi acele străzi pe care nu mai există asfalt, pentru că s-au desfăşurat acolo lucrări ISPA.

„Avem în oraş un număr de 125 de străzi pe care se desfăşoară lucrări ISPA, iar din acestea, pe 22, lucrările  sunt nefinalizate. Pe restul străzilor, unde s-au terminat lucrările de refacere a sistemului de apă şi canalizare se va asfalta, imediat ce vor permite condiţiile meteo”.

„Pentru aceste lucrări, miercuri se va finaliza inventarul străzilor, urmând apoi ca proiectantul să ne spună cât va costa întreaga lucrare”, a declarat primarul.

Acesta intenţionează să contracteze un credit bancar, pentru a avea fondurile necesare reparării străzilor.

„Cât va spune proiectantul că va costa, atât vom lua creditul”, a precizat Dumitru Nicolae, lăsând să se înţeleagă că împrumutul bancar ar putea varia între cinci şi nouă milioane de euro.   

Dar până la asfaltarea de milioane de euro a străzilor, şoferii gălăţeni îşi rup maşinile în gropile apărute după această iarnă. Potrivit primarului, în oraş sunt peste 130 de străzi pe care există gropi.

„În următoarele zile se va lucra pe Basarabiei, Războieni, Cometei, Poşta Veche, dar şi pe alte străzi pline de gropi. Pe unele artere se vor face doar plombări, pe altele se va asfalta cu totul”, a promis edilul.

Citit 1214 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.