Curăţenie de primăvară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai este mult până la Paşti, iar primarul Dumitru Nicolae a anunţat că s-au intensificat acţiunile de curăţenie de primăvară din oraş, mai ales că vremea este în încălzire şi sunt şanse mari ca, în sfârşit!, să nu mai ningă.

Potrivit primarului, şi poliţiştii comunitari se vor implica în acţiunea de curăţenie „…dând amenzi celor care nu respectă curăţenia, dar şi făcând curăţenie în unitatea lor”.

Edilul a adăugat că în curând va inaugura şi sera de flori a SADP, amenajată la sediul Poliţiei Comunitare, de pe strada Traian. Din această seră se vor planta flori şi arbuşti în oraş.

Se caută sediu pentru nunţi

La parterul blocului A4, de pe strada Traian, imobil aflat în proprietatea Primăriei, se va amenaja un spaţiu pentru administraţia publică locală.

Primarul a anunţat, recent, că la parterul acestui bloc ar putea să se amenajeze noul sediul al Oficiului Stării Civile, în condiţiile în care incinta sub cupola căreia îşi unesc destinele, astăzi, tinerii, trebuie restituită Comunităţii Elene din Galaţi, asociaţie care a primit clădirea revendicată.

Totuşi, primarul Dumitru Nicolae nu a luat o hotărâre definitivă în acest sens. Oficiul Stării Civile ar putea fi mutat nu doar la parterul blocului A 4 din Piaţă – unde este dificil de ajuns pentru nuntaşi -, ci şi la sediul Primăriei, de pe strada Fraternităţii (vizavi de Banca Naţională), acolo unde acum funcţionează Centrul de Informare a Cetăţeanului.

Desigur, acestea sunt numai propuneri, însă o decizie trebuie luată cât mai repede în acest sens, deoarece actuala clădire „Casa Căsătoriilor” trebuie restituită.

Unde ducem dosarele?

Un alt proiect al Primăriei municipiului Galaţi se referă la amenajarea unui spaţiu adecvat pentru depozitarea arhivei administraţiei publice locale. În acest moment, toate dosarele Primăriei se află fie la subsolul sediului de pe Domnească, fie în podul instituţiei.

Cum spaţiul este insuficient miilor de hârtii, şi nici condiţiile de depozitare nu sunt din cele mai bune – umezeală, mucegai – s-a decis amenajarea unui spaţiu în una din corpurile de clădire ale Poliţiei Comunitare, de pe strada Traian, a anunţat primarul Dumitru Nicolae.

Citit 621 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.