Încep lucrările la depozitul de deșeuri și la stația de sortare

Încep lucrările la depozitul de deșeuri și la stația de sortare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Luni, 6 iulie 2020, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la depozitul de deşeuri de la Valea Mărului, componentă prevăzută în cadrul Strategiei de Management al Deşeurilor (SMID) din judeţul Galaţi, cu o valoare de aproape 60 de milioane de lei. După cum am mai precizat, lucrările vor fi realizate de către asocierea având ca lider pe ilfovenii de la Iridex Group Plastic SRL, în colaborare cu Acvatot SRL București și Argif Proiect SRL Pitești.

“Începe construcţia depozitului de deşeuri şi a staţiei de sortare de la Valea Mărului. Deşeurile menajere și cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel că în depozitul de la Valea Mărului va ajunge doar un compost. Odată implementat acest sistem, doar 40 la sută din deşeurile colectate vor ajunge în depozitul de la Valea Mărului. De asemenea, se vor construi o staţie de epurare a apelor uzate menajere, o staţie de osmoză inversă, o staţie de clorinare, un sistem de drenare şi colectare a levigatului şi un sistem de monitorizare a calităţii pânzei freatice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Suprafaţa totală aferentă depozitului pentru întreaga perioadă de funcţionare este de 15 hectare, iar termenul de realizare a lucrărilor este de 16 luni. Reamintim faptul că Sistemul de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Citit 2269 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2020 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.