Utilaje agricole prin PNDR la Costache Negri

Utilaje agricole prin PNDR la Costache Negri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe pagina de Facebook, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă seria exemplelor de bune practici finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). De data aceasta, este vorba despre un proiect gălățean, cel al companiei Mihmargo SRL din comuna Costache Negri.

Acesta a fost finanțat prin submăsura 4.1 – „Investiții în exploatații agricole” ce vizează modernizarea unei ferme vegetale. Prin intermediul său au fost achiziționate un număr de șapte mașini și utilaje agricole în valoare totală de 537.999 euro cu sprijin nerambursabil de 70 la sută, respectiv 376.599 euro.

Potrivit administratorului societății, Mihai Manolache, proiectul cu fonduri europene a demarat în anul 2016, iar utilajele sunt extrem de utile, conducând la obținerea de producții agricole la timp și mai mari.

În anul 2018, Mihmargo SRL, specializată în cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase a avut venituri totale de peste 1,5 milioane lei. Tot conform datelor de la Ministerul Finanțelor Publice, firma din Costache Negri a realizat și un profit net de circa 169 mii lei, cu un număr mediu de cinci salariați.

Citit 1237 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.