La Ambulanţă, manager schimbat din funcţie după 18 ani

La Ambulanţă, manager schimbat din funcţie după 18 ani
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

În plină criză provocată de coronavirus, Ministerul Sănătăţii schimbă directori. Mai grav este că face schimbări acolo unde, de altfel, nu au fost probleme. Deciziile de la Bucureşti lovesc şi oraşul nostru. Mai exact, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost schimbat, după ce a condus serviciul timp de mai bine de 18 ani. Culmea, în luna mai, Nelu Tătaru a fost la Galaţi, unde a vizitat, printre altele, şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, fără a avea însă, la vremea respectivă, ceva de reproşat.

Doctorul Mihai Polinschi, cel care a fost la cârma Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi în ultimii 18 ani, a fost schimbat din funcţie, fiind înlocuit de jurista instituţiei. Concret, Daniela Enciu a fost numită manager interimar pe o perioadă de cel mult şase luni. Rocada a fost deja făcută, aşa că, de ieri, noul manager şi-a intrat în atribuţii şi nu a dorit să comenteze numirea în funcţie.

Schimbarea este destul de surprinzătoare, în condiţiile în care, atunci când a fost la Galaţi, ministrul Sănătăţii nu a avut nimic de reproşat la adresa managementului sau a instituţiei. 

„Colega noastră, consilier juridic, a fost numită manager interimar. Aceasta este situaţia, astăzi am procedat la predarea - primirea funcţiei şi sperăm ca, în continuare, serviciul nostru să meargă înainte. Ministrul Sănătăţii nu mi-a reproşat nimic, el a fost aici, chiar în apropiere, la căminul de bătrâni, a venit şi la noi, ştia că am avut o problemă cu o contaminare a mai multor colegi, care erau pozitivi, internaţi, a cerut lămuriri, a fost bine informat. Nu ne-a reproşat nimic la momentul respectiv, ba din contră, domnul prefect m-a anunţat că domnul ministru a fost mulţumit de măsurile care s-au luat pentru stoparea şi izolarea focarului de Covid”, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi.

Mai mult, în cei 18 ani şi trei luni, cât s-a aflat la conducerea SAJ Galaţi, medicul Mihai Polinschi nu a fost niciodată sancţionat, iar controalele pe care le-a avut până acum au avut rapoarte pozitive.

„Interesul meu şi al echipei a fost ca serviciul să progreseze, atât din punct de vedere profesional, cât şi din punct de vedere material şi al bazei de materiale. Lucrul acesta s-a întâmplat, din statisticile noastre suntem în primul sfert dintre serviciile de ambulanţă din ţară. Până acum nu am avut sancţiuni, au venit controale, poate un avertisment, lucruri curente, pe care le-am putut regla din mers. În aceste zile s-a încheiat controlul Curţii de conturi, iar raportul a  fost bun, în sensul că nu ni s-a impus nicio măsură”, a completat dr. Mihai Polinschi. 

Culmea, întrebat, la Constanţa de jurnalişti dacă urmează şi alte schimbări, fiind dat exemplu cazul de la Serviciul de Ambulanţă Galaţi, Nelu Tătaru a declarat că „Nu am schimbat (directorul – n.r.). La Ambulanţa din Galaţi este o evaluare, iar toţi cei care, la un moment dat, au final de mandat, se fac reevaluări la tot ce înseamnă [activitatea]. La un manager care este pe o perioadă determinată, vine o vreme când se face evaluarea şi atunci aşteptăm alte propuneri”.

Nu ştim dacă evaluarea la care face referire Nelu Tătaru a luat sau nu sfârşit, ce i se reproşează fostei conduceri sau de ce tocmai acum, în plină criză Covid-19, s-a cerut această evaluare, dar schimbarea a fost deja operată. De ce nu s-a ales pentru a conduce serviciul un alt medic, este iar o întrebare care rămâne pe buzele tuturor.

Citit 8273 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.