Microbuzele vor şi ele subvenţie de la bugetul local

Microbuzele vor şi ele subvenţie de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Operatorii privaţi din transportul local de persoane din Galaţi sunt gata să le ofere facilităţi studenţilor, elevilor şi pensionarilor şi chiar gratuităţi anumitor categorii de persoane precum vârstnicii de peste 65 de ani, cu condiţia să beneficieze şi ei de subvenţie de la bugetul local.

Proprietarii de microbuze şi-au exprimat ferm disponibilitatea de a face transport social contra unei subvenţii de la bugetul local, în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice care a avut loc la Prefectură. Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, i-a asigurat de tot sprijinul său în acest demers.

Din partea Comsamo (Sherr), Teodoru Dobriţoiu, a subliniat faptul că SC Transurb primeşte foarte mulţi bani de la Consiliul Local Galaţi, sume care ar putea fi direcţionate fie către privatizarea societăţii, fie către operatorii privaţi. Justificarea societăţii Transurb, că sunt bani pentru transportul gratuit şi semigratuit al anumitor categorii de persoane, nu a fost suficientă.

Administratorul ACJ Globe Tour, Silviu Cârlan, a explicat că operatorii gălăţeni au investit 8 milioane de euro în „cel mai nou parc auto din România” şi că în fiecare an varsă 8 miliarde de lei vechi la bugetul local. La fel ca şi ceilalţi operatori, a spus că, în schimbul unei subvenţii, e gata să ofere „servicii de transport civilizate şi corecte”.

Proprietarii de microbuze s-au arătat nemulţumiţi de preţul actual de 1,50 de lei al biletului de transport, stabilit de Consiliul Local, afirmând că un tarif de 1,70-1,80 de lei ar fi fost mai aproape de nevoile lor.

Aceeaşi opinie a fost exprimată şi de Alexandru Ghiţă, asociat în cadrul operatorului Relajcar: susţinerea financiară de la bugetul local ar trebui acordată şi operatorilor privaţi în schimbul oferirii aceloraşi facilităţi de care se bucură pe mijloacele de transport ale Transurb elevii, studenţii şi pensionarii.

Liderii organizaţiilor de pensionari din Galaţi, prezenţi la discuţia de la Prefectură au părut interesaţi să aibă acces gratuit sau semigratuit şi pe microbuze, iar prefectul Paul Florea i-a încurajat. „Cred că ar fi în avantajul dumneavoastră să aveţi acces şi pe transportul public şi pe cel privat, în aceleaşi condiţii financiare. Cereţi-mi oficial acest lucru, şi eu voi fi obligat să acţionez”, a spus prefectul.

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.