Cine sunt femeile promovate de PSD Galaţi. Doamne şi domnişoare de partid (I)

Cine sunt femeile promovate de PSD Galaţi. Doamne şi domnişoare de partid (I)
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Pe reţelele de socializare, partidele politice au început să-şi promoveze deja candidaţii şi candidatele pentru alegerile locale din 27 septembrie. Unele dintre doamne şi domnişoare sunt deja călite în bătălii electorale trecute, nu neapărat pentru partidul care le va susţine acum în alegeri. În spiritul egalităţii de şanse şi de tratament între femei și bărbați, toate formaţiunile politice se laudă că le promovează şi le susţin în competiţia electorală pe reprezentantele sexului frumos. Mai mult, unele dintre politiciene ţintesc funcţii importante votate uninominal, nu doar politic. Şi totuşi, câte dintre femeile promovate de partide pe listele de candidaţi chiar ajung să ocupe posturi cheie?

La această întrebare încercăm să găsim răspuns în cadrul unui miniserial politic dedicat doamnelor şi domnişoarelor de partid. Până când listele de candidaţi ale fiecărui partid intrat în cursa electorală vor fi oficiale, noi ne propunem să vă arătăm cine sunt, în prezent, femeile promovate de partide şi ce funcţii ocupă acestea. Vom începe cu PSD şi cele mai cunoscute nume ale doamnelor şi domnişoarelor social-democrate.

Două deputate, două primăriţe

PSD Galaţi este singurul care se poate lăuda cu două reprezentante în Camera Deputaţilor. Este vorba despre Lucreţia Roşca, lidera organizaţiei judeţene de femei a PSD Galaţi, aflată la al treilea mandat parlamentar, şi de Laura Georgescu (fostă Marin), care l-a înlocuit pe deputatul Viorel Ştefan.

Lista doamnelor PSD ajunse în poziţii-cheie în urma alegerilor nu poate continua decât cu Dănuţa-Mihaela Bourceanu - primar al comunei Cavadineşti, şi Lenuţa Munteanu - primar al comunei Folteşti.

Consiliere judeţene şi nu numai

Cu siguranţă, una dintre cele mai cunoscute şi mai vocale doamne PSD este Viorica Sandu, consilier judeţean PSD şi director al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, care, în urmă cu patru ani, s-a regăsit pe lista candidaţilor pentru Senatul României, e drept, nu într-o poziţie eligibilă.

Pe lista consilierelor judeţene social-democrate din acest mandat se mai regăsesc: Liliana Cambanache - preşedinta organizaţiei de femei PSD Tecuci, Elena Grosu - vicepreşedintă la organizaţia judeţeană de femei PSD, dar şi Georgiana-Iuliana Rusu.

Tot în Consiliul Judeţean se regăseşte şi Andreea-Anamaria Naggar, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PSD, care acum patru ani a fost pe lista candidaţilor la Camera Deputaţilor.

"Aproape jumătate din listă sunt femei - determinarea lor este esenţială", declara, în urmă cu patru ani, Costel Fotea, preşedinte executiv al PSD Galaţi, despre candidaţiii social-democraţi la Consiliul Judeţean.

Trebuie spus că multe dintre doamnele care nu au ocupat locuri eligibile şi, implicit, nu au câştigat un mandat de consilier judeţean, ocupă, în acest moment, funcţii importante în administraţia locală. De pildă, Elena Basov este membră în Consiliul de Administraţie al Apă Canal, iar Doina Cucu este administratorul public al judeţului Galaţi.

Consiliere locale şi nu numai

Şi în Consiliul Local al municipiului Galaţi, PSD se poate lăuda că a avut, până anul trecut, cea mai numeroasă echipă de femei. Preşedinta organizaţiei municipale de femei social-democrate, Silviana Ciupercă, este consilier local şi s-a regăsit şi pe lista candidatelor la Senat. Consilieră locală cu experienţă este şi Desilia Cocu.

Marcela-Daniela Costea a candidat la Consiliul Local din poziţia a treia a listei PSD, şi, după aproape trei ani de mandat, în primăvara anului trecut a renunţat pentru a ocupa funcţia de director al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, post din care a fost înlocuită de curând.

Pe lista PSD pentru Consiliul Local se mai regăsesc doamne care nu au prins locuri eligibile, dar ocupă, în prezent, funcţii importante în administraţie. De pildă, Mirela Onişor, fostă candidată şi la Camera Deputaţilor, este membră în Consiliul de Administraţie al Apă Canal, Rodica Ciucă este preşedintele Consiliului de Administraţie al Zonei Libere, iar Mirela Furtună este directorul Serviciului Public Ecosal Galaţi.

Rămâne de văzut dacă doamnele şi domnişoarele menţionate se vor regăsi în funcţii şi după alegerile care urmează.

Citit 7049 ori Ultima modificare Vineri, 14 August 2020 21:13

7 comentarii

 • postat de Alina
  Sâmbătă, 08 August 2020 02:22
  95.76.16.***
  Cam slaba productia anul asta...
  0
  6
  Raportează
 • postat de Salvarea orasului
  Luni, 03 August 2020 17:11
  89.136.186.***
  Toate propunerile trebuie sa fie numai pe baza de competenta si realizari. Orasul este in moarte clinica. Nu se stie cine il va mai salva mai ales ca peste noi a venit si coronavirusul. Nu mai faceti promivari precum facea Stalin ca o sa ajungeti "departe".
  1
  24
  Raportează
 • postat de REPUBLICANUL
  Luni, 03 August 2020 16:09
  188.24.204.***
  PE UNA O STIU,ACUM 22 DE ANI A PUS CU SARG UMARUL LA DISTRUGEREA CASNICIEI UNUI FOST COLEG DE CANCELARIE A DOMNIEI SALE,,BIETUL OM AJUNGAND LA DIVORT....SI,S-AR SPUNE CA NU AR FI UNICA ISPRAVA DE ACEST GEN A DOAMNEI! DUPA ASTFEL DE PERFORMANTE,CEI CE LE CUNOSC SIGUR NU VOR VOTA PERSOANA IN CAUZA!!!
  3
  26
  Raportează
 • postat de Eu
  Luni, 03 August 2020 14:08
  5.62.61.***
  Pe una dintre ele o cunosc, daca pana acum nu eram nehotarat, dupa ce am vazut astea m-am lamurit. Se vede cum se impart functiile in Galati, cu carnetul de partid nu pe baza de competente, nu s-a schimbat nimic din pacate.
  2
  43
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 03 August 2020 09:56
  82.79.232.***
  Nume si poze, mai bine ne-ati spune ce au realizat pentru galateni, una din aceste doamne avand doua mandate pana acum. Interesant sa stim care o fi fost contributia fiecareia in dezvoltarea Galati-ului.
  5
  72
  Raportează
 • postat de Un votant dezamagit
  Luni, 03 August 2020 09:19
  5.13.165.***
  Greu de crezut ca aceste doamne, din convingere, activeaza in acest partid, daca ne uitam la maharii acestui partid, ce averi au, si cati dintre ei au probleme cu legea, sigur acest lucru se intampla si la alte partide, dar de departe,p.s.d. e in frunte.
  5
  60
  Raportează
 • postat de ariciul
  Luni, 03 August 2020 08:16
  89.39.81.***
  Nu stiu de ce cand ma uit la ele, vad niste hiene care se uita urat la plebea care le va vota ,si nu niste romance,patrioate,cu dragoste de oameni si dornice ai ajuta si ai servi.Vad niste poze obisnuite ,cu femei barbati,bataioase in lupta politica vor probabil sa sugereze ,care vor duce PARTIDUL mult iubit pe cele mai inalte culmi de civilizatie si progres.Nu si orasul.NU TARA.
  8
  73
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.