Reacţii la „cazul Maternitatea”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Nu este treaba şefului Direcţiei de Sănătate Publică să hotărască dacă se închide sau nu Maternitatea”.

„Dacă cei care au puterea, legal, să reducă numărul de paturi sau să închidă spitalele, vor decide închiderea Maternităţii, asta este, ne vom supune, însă, personal, eu nu vreau ca această instituţie să se desfiinţeze…”.

„Ce faci în cazul unei situaţii de urgenţă?, este nevoie de o maternitate în oraş”, a declarat, ieri, primarul Dumitru Nicolae.

Pe de altă parte, acesta a declarat că în cazul în care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii vor decide închiderea Maternităţii „Buna Vestire”, „scăpăm de o corvoadă”, edilul referindu-se la aspectul financiar al problemei.

„Plătim de doi ani de zile chirie comunităţii evreieşti, căreia i s-a restituit clădirea… dar nu este unica instituţie de stat pentru care plătim chirie… Aşa se întâmplă şi cu Liceul Cuza, sau alte unităţi de învăţământ… Astfel de clădiri nu ar fi trebuit restituite de la început”, a mai spus primarul Dumitru Nicolae.

Edilul este singurul din cei trei nominalizaţi de deputatul Victor Paul Dobre (prefectul Cosmin Păun, primarul Dumitru Nicolae şi preşedintele CJ, Eugen Chebac), în contextul în care reprezentanţii administraţiei locale ar trebui să adopte o poziţie oficială faţă de problemele locale, precum posibilitatea închiderii Maternităţii Buna Vestire.

Din păcate, opinia primarului a fost, ieri, cerută de jurnalişti, nu a venit ca un răspuns la solicitarea lui Dobre; în plus, Dumitru Nicolae nu a prezentat, pe cifre cât costă întreţinerea Maternităţii, sau vreun alt plan de mutare a acestei instituţii spitaliceşti în alt spaţiu…

Sperăm, poate, la o reacţie „mai aplicată” din partea preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac, astăzi, când prezidează şedinţa CJ…

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.