Mentenanţa ”undei verzi”, zece luni în licitaţie

Mentenanţa ”undei verzi”, zece luni în licitaţie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Lansată în decembrie anul trecut, licitaţia pentru mentenanţa, până la sfârşitul anului 2020, a Sistemului inteligent de management al traficului - "unda verde", cum o numesc gălăţenii - a fost atribuită abia acum, în octombrie 2020. Conform datelor publice în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, firma Swarco Traffic Romania a fost desemnată câştigătoare, cu o ofertă de 1.496.696 de lei fără TVA.

Reamintim că valoarea estimată a contractului a fost de 1.500.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "cel mai bun raport calitate-preţ".

Câştigătorul licitaţiei are deja un istoric bogat în Galaţi. Compania a făcut parte din asocierea UTI Grup SA & Swarco Traffic România SRL & Mobilis SRL, care a implementat, cu opt luni întârziere şi un decont mai mare de la bugetul local, "unda verde" pe şoselele Galaţiului. Asocierea cu pricina a câştigat peste 19 milioane de lei cu TVA din contractele cu Primăria. Tot Swarco Traffic România s-a ocupat de serviciile de revizie a Sistemului inteligent de management al traficului, contract în valoare de 125.000 de lei fără TVA.

Trebuie să mai ştiţi că încă din luna septembrie 2019 s-a încheiat perioada de garanţie tehnică pentru echipamentele şi instalaţiile sistemului, deci "unda verde" a ieşit de mai bine de un an din garanţie. Şi dacă vă întrebaţi unde este totuşi "unda verde", aflaţi că, potrivit autorităţilor, la Galaţi a fost implementat "un sistem adaptiv inteligent de management al traficului"! Şi că implementarea "undei verzi" nu este posibilă, pe motiv că numărul autoturismelor este în continuă creştere, în vreme ce străzile "rămân aceleaşi"…

Citit 2783 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2020 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.