Bogdan Costin, noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului

Bogdan Costin, noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Începând de luni, 2 noiembrie, Bogdan Costin este noul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Galați, înlocuind-o în această funcție pe Carmen Sandu. Mandatul lui Bogdan Costin este, deocamdată, temporar, acesta fiind detașat, pe o perioadă de două luni.

Bogdan Costin are 58 de ani și este, la bază, inginer. A lucrat timp de 17 ani în Combinatul Siderurgic Galați, iar din 2007 a condus, mai bine de zece ani, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC) Galați, devenit mai târziu Agenția pentru IMM-uri, gestionând fondurile naționale nerambursabile pentru dezvoltarea micilor antreprenori. O perioadă în care, spune Bogdan Costin, "cred că mi-au trecut prin pix peste 50 miliarde de lei, pentru încurajarea și sprijinirea tinerilor întreprinzători din Galați, Buzău și Vrancea". Din 2018, a condus filiala Galați a nou-înființatei Agenții Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

"Respectul oamenilor din subordine se câștigă, nu se poate impune cu măsuri coercitive. Voi încerca aici, la APM, să implementez modul personal de a lucra, bazat pe conlucrare și discuții cât mai dese cu departamentele interne și centrale, cât și cu autoritățile responsabile. Am în vedere să venim în sprijinul gălățenilor, cât și al celor care au nevoie de noi, ca să păstrăm un aer curat, plăcut ochiului, și să sprijinim, în măsura în care depinde de noi, dezvoltarea eco a Galațiului".

Se pare că, după 15 ani la cârma APM, Carmen Sandu a hotărât să-și încheie mandatul "prin acordul părților", depunându-și dosarul de pensionare.

Citit 5396 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.