Adio, baruri de noapte!

Adio, baruri de noapte!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă-s la parter de bloc, cârciumile vor închide la 22,00! * „Legea lui Ichim” aduce linişte-n bloc, pagubă cârciumarilor şi năduf consumatorilor înrăiţi sau romantici… * Senatul a votat ieri, urmează votul deputaţilor * Ar putea avea program scurt şi restaurantele de lângă bloc… *

Înainte de revoluţie, mulţi români sperau să ajungă măcar Nicuşor Ceauşescu la putere, ca să lucreze cârciumele, închise de dictator la ora zece seara, în program non-stop.

Dar după revoluţie, când am dat de libertate, mulţi locatari încearcă să trăiască având restaurante la parter. Mai ales vara, când stau cu ferestrele deschise, ei se gândesc cu nostalgie la vremurile apuse… sau la amenzi pentru scandalagii.

Iată că acum un liberal, medic, s-a gândit la ei şi a iniţiat un proiect de completare a unei legi, care a trecut deja joi de plenul Senatului, prevedere care va închide restaurantele de la parterul blocurilor la ora 22,00.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea legii vor fi mari şi recidiva aduce închiderea cârciumii! „Eu am fost capul răutăţilor”, adică iniţiatorul, a declarat ieri senatorul gălăţean Paul Ichim.

„A fost o solicitare din teritoriu. Oamenii reclamau că restaurantele de la parterul blocurilor făceau tot felul de chefuri, nunţi, botezuri şi parastasuri eventual”.

„Că noi avem tradiţie, chiar şi evenimentele rele le terminăm cu fluierături şi chiuituri în stradă”, a completat liberalul.

Or, locatarii cu copii mici sau care se scoală devreme să meargă la serviciu nu pot dormi.

„Nicăieri în Occident nu există aşa ceva! Sigur, au fost comentarii în massmedia, ˝Bine, dar noi nu suntem nemţi!˝. Aşa este. Dar cred că ar trebui făcută oleacă de ordine!”.

Secretarul de stat care a participat la discutarea modificării legale în Comisia juridică a Senatuluui a întrebat de ce să nu se închidă după ora 22,00 şi restaurantele de lângă bloc.

Senatorul liberal gălăţean s-a arătat deschis la această idee, dar aşteaptă să vină cineva cu un amendament.

Ceea ce este posibil, căci proiectul mai trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, cameră decizională, după ce „întregul spectru  politic” a aprobat în Senat măsura.  

Un centru de excelenţă pe două excelente puţuri de urgenţă?!

* Senatorul liberal Paul Ichim arată spre preşedintele CJ (PSD), nu şi spre vicepreşedinta CJ (PNL)… *

Două puţuri care asigură apa pentru alimentarea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ap. Andrei” vor fi blocate prin construcţia viitorului Centru de excelenţă cardiologică, susţine senatorul PNL Paul Ichim.

„S-a luat din curtea spitalului pământ şi s-a dat pentru Centrul de excelenţă în afecţiuni cardiologice. Ei, ideea în sine sună foarte frumos şi apetisant - foarte bine, care ar fi împotrivă?”.

Numai că terenul pe care l-au dat băieţii, au uitat că l-au dat pe puţurile de mare profunzime săpate pentru autonomia cu apă din apă fosilă a Spitalului Judeţean”, a declarat ieri medicul liberal.

Care a precizat şi că un proiect guvernamental a stabilit acum câţiva ani ca spitalele de urgenţă să aibă, în caz de avarii,  acces la apă de adâncime, separat de accesul la apa oraşului, să aibă generatoare electrice şi două căi de alimentare electrică la reţea. 

Liberalul se plânge că au „uitat” cei din conducerea spitalului să-l informeze şi pe preşedintele Consiliului Judeţului, instituţie care patronează spitalul din punct de vedere al investiţiilor.

În loc de informaţie eficientă, responsabilii „au făcut spitalul acesta judeţean, spitalul de la ora cinci!”.

Dat fiind parteneriatul funcţional în Consiliul Judeţului Galaţi între PSD şi PNL, l-am întrebat pe fostul consilier judeţean Ichim de ce nu a folosit filiera liberală din CJ pentru a informa despre chestiunea puţurilor, recte pe vicepreşedinta liberală a Consiliului.

Răspunsul a fost însă pe lângă: „Ce putere să ai când ai banul care-l ai?!”. Venit în ajutor, deputatul liberal Victor  Dobre a explicat: Consiliul nu poate decide în problemele interne ale spitalului.

Dacă oamenii ăştia au ajuns să se înţeleagă prin intermediul presei, ar trebui să ne mutăm puţurile în unităţi militare: măcar să fie bine păzite!

Citit 2270 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.