Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
4 comentarii

Un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Drum expres Brăila - Galați" a fost supus aprobării în şedinţa Guvernului de ieri.
Conform documentului, este vorba despre imobile situate pe raza municipiilor Brăila şi Galaţi şi a localităţii Vădeni din judeţul Brăila, despre proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor.
"Sumele individuale aferente despăgubirilor sunt în cuantum de 5.140.000 de lei și sunt alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. Sumele  se virează de către Ministerul Transporturilor în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la dispoziția proprietarilor de imobile proprietate privată, situate pe amplasamentul lucrării", se arată în proiectul hotărârii de guvern.
În ceea ce priveşte construcţia drumului expres Brăila - Galaţi, reamintim că asocierea Astaldi SpA - Tancrad SRL a depus o contestaţie după selecţia câştigătorului licitaţiei - asocierea SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL (firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu), care, pe 23 septembrie, a fost desemnată câştigătoarea contractului, cu o ofertă de 371.416.131 de lei, fără TVA.

Citit 7847 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 01:21

4 comentarii

 • postat de transportator Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020 22:37 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  4

  Drumul asta trebuie neaparat sa faca legatura cu podul de la Braila altfel e jale.

  Raportează
 • postat de Pionierul soim al patriei! Joi, 19 Noiembrie 2020 20:59 78.150.186.*** Link la comentariu
  3
  2

  Drum expres Galați-Bucuresti,poate,nu Galați -Braila!?

  Raportează
 • postat de PATRIOTUL Joi, 19 Noiembrie 2020 14:03 81.12.149.*** Link la comentariu
  5
  2

  Nu-mi place deloc legătura acestui drum cu centrul Galatiului.
  Drumul acesta expres trebuia să fie o prelungire a străzii Brăilei, că de asta se numeşte str. Brăilei, nu să intre spre Combinat! Adică înainte de a intra în Galaţi să fie curbat mai la dreapta (v. harta) pentru a fi mai cursiv, fără devieri la 90 de grade! Sigur se găseau soluţii..
  Cred că la acest proiect s-a gândit pe repede- înainte!

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Joi, 19 Noiembrie 2020 12:52 5.13.150.*** Link la comentariu
  16
  14

  Drumul asta expres are vreo legatura cu viitorul pod de peste Dunare sau pleaca doar de nicaieri si ajunge intr-un loc si atat.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro