Suprapunerea alegerilor şi frauda electorală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mircea Toader promite că va susţine sugestia „Vieţii libere”:  economia rezultată din comasarea alegerilor să fie folosită pentru măsuri antifraudă electorală *

Suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare, pentru luna noiembrie 2012, este susţinută de filiala locală a PDL a anunţat deputatul Mircea Toader.

Toader a expus cele două mari argumente pro-suprapunerii alegerilor locale cu cele parlamentare: economia de 30 de milioane de euro  care ar rezulta, dar şi o mai mare legitimitate a rezultatelor parlamentarelor, printr-o prezenţă la vot mai bună - ştiut fiind că, de regulă, prezenţa românilor la vot este mai mare la alegerile locale decât la cele parlamentare.

Pentru „comasarea alegerilor”  ar trebui modificată Legea 215, în sensul prelungirii mandatelor aleşilor locali până în noiembrie, la  data alegerilor parlamentare, mai spune Toader, care nu agreează cealaltă variantă – avansată de USL – de organizare a alegerilor parlamentare anticipate, în vara lui 2012, pe motiv că aşa ceva ar crea „degringoladă în ţară”.

Totodată, deputatul Mircea Toader spune că va susţine în cadrul partidului ideea sugerată de „Viaţa liberă”: suma de 30 de milioane de euro, rezultată ca economie în urma suprapunerii alegrilor locale cu parlamentare, ar putea fi folosită pentru implementarea sistemului antifraudă electorală – o bază de date la nivel naţional, care, după tastarea CNP-ului alegătorului, să poată semnala dacă acesta a mai votat deja în aceeaşi zi:

„Noi susţinem realizarea unui sistem informatic, suntem în secolul XXI şi corect ar fi ca atunci când votezi, buletinul să fie scanat, să se ştie dacă ai mai votat sau nu. Este clar că trebuie să existe o aparatură specializată, un scanner, un program automat la nivel naţional să se vadă dacă ai mai votat. Este un proiect de lege depus în Parlament şi din punct de vedere logic este corect, dar tehnic, să vedem, ce presupune costul”.

„Dar mi se pare o sugestie bună şi vă mulţumesc pentru ea, o voi susţine politic. Chiar voiam ca economia [de 30 de milioane de euro] să se materializeze în ceva – podul peste nu ştiu ce, dar este o propunere interesantă”.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.