Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră mai ratează un termen de finalizare

Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră mai ratează un termen de finalizare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cele şase luni pe care Primăria municipiului Galaţi le-a primit suplimentar de la Guvern, în iunie anul acesta, pentru a construi mult-promisa arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri n-au fost suficiente. Autorităţile îşi doresc ca măcar anul viitor să se apuce de construcţia efectivă a şoselei pentru care au primit terenul din curtea Poliţiei de Frontieră acum cinci ani.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", la solicitarea autorităţilor gălăţene, Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie 2020, o hotărâre prin care municipalitatea să nu piardă, încă şase luni, terenul din curtea Poliţiei de Frontieră, pe care ar trebui să-l străbată şoseaua. Este vorba despre o suprafaţă de 8.602 metri pătraţi, primită tot prin Hotărâre de Guvern în iunie 2015, care ar fi trebuit să revină de drept în domeniul public al statului, pentru că Primăria nu a reuşit să construiască şoseaua în termenul impus de cinci ani.

Răgazul de şase luni, primit în iunie, se apropie de final. Mai mult, săptămâna trecută, la recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local, suma alocată construcţiei acestui drum din creditul de 100.000.000 de lei a fost diminuată. Astfel, 750.000 de lei au fost redirecţionate către alte obiective de investiţii şi au rămas doar 950.000 de lei.

Din aceste motive, am solicitat Biroului de Presă al Primăriei să ne spună care este situaţia construcţiei drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră.

Ei bine, am aflat că nici măcar nu a început construcţia drumului propriu-zis, ci încă se lucrează la realizarea măsurilor compensatorii pe care Guvernul le-a impus înainte de a se amenaja drumul. Este vorba despre refacerea împrejmuirii Poliţiei de Frontieră, a porţii, barierei şi a punctului de control acces, la care se adaugă reţeaua de drumuri, amenajarea unei staţii mobile de carburanţi şi a unei rampe de spălare a vehiculelor speciale din dotarea Poliţiei. "Până la sfârşitul acestui an se doreşte să închidem lucrările privind măsurile compensatorii, pentru ca anul viitor să putem demara şi lucrările propriu-zise la drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră", ne-a comunicat administraţia locală.

Se pare că municipalitatea nu-şi face griji cu privire la faptul că ar putea pierde terenul, convinsă că Guvernul are probleme mai importante de rezolvat - pandemia, alegerile parlamentare - ca să-şi mai aducă aminte de terenul de la Galaţi.

Dacă va fi construită anul viitor, noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu circa patru kilometri şi va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război, căzut în Afganistan.

Citit 3108 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:07

7 comentarii

 • postat de Un sofer amator
  Marți, 01 Decembrie 2020 17:55
  86.124.202.***
  Acest drum este mai dificil de facut decat Greu de ucis 4!
  3
  14
  Raportează
 • postat de brighila costica
  Marți, 01 Decembrie 2020 16:23
  95.76.37.***
  De acord cu d-l Tudor V, ,,ce nu s-a facut în 5 ani nu se va finaliza nici în urmatorii 30"; de ce poliţia de frontieră nu este mulţumită cu noul sediu din port, de ce nu au fost finalizate lucrările compensatorii, de ce nu există transparenţă în comunicare (vezi Doamne... la malul Dunării ar exista înca un depozit ,,strategic" al fostei unitaţi militare de marină care necesită atenţie)? ....
  Pentru UBSD; Da d-le, cei 4 km contează pentru că cei ce locuiesc in M 21, M 20, M 19 la care se adaugă traficul dinspre Brăila (şoseaua dig) nu ar mai fi încurcaţi de traficul greu dinspre Tecuci (DN 25+DN 2B), DJ 251, DN 24 D si DN 26) care sufocă pur şi simplu artera Oţelarilor deja aglomerată. De ce s-o ,,lăsăm baltă"...de ce să renunţăm la un proiect deja ,,fezabilizat" şi licitat? Veţi vedea pe 6 decembrie 2020!
  3
  13
  Raportează
 • postat de ”Ora adevărului”
  Marți, 01 Decembrie 2020 15:22
  5.13.143.***
  Incompetența se face din nou simțită în administrația publică locală,cum să nu faci un drum de interes public într-un termen de 5 ani ?, Numai primarul cunoaște răspunsul la întrebarea de față,asta arată neputința ,dezinteresul și disprețul față de cetățeni ,atât față de cei care locuiesc în zonă și sunt disperați datorită traficului din zonă care le creează disconfort poluant cât și auditiv cât și față de participanții la trafic pe o arteră gâtuitâ și întortocheată care duce la consum de timp și combustibili.Asta ați votat asta meritați stimați gălățeni.măcar poate așa vă mai luminați de-a lungul timpului.
  6
  11
  Raportează
 • Marți, 01 Decembrie 2020 13:26
  78.96.82.***
  Aștept comentariile postacilor frustrați de dreapta ca să pot da dislike.

  Ați înnebunit lumea cu drumul ăsta... Dacă se face, bine, dacă nu, iarăși bine! Parcă se poate face bătând din palme fără autorizații, studii de fezabilitate, licitații etc. Și așa, nu e ca și când nu există priorități mai importante sau ca și când drumul ăsta aduce România la același grad de civilizație cu al țărilor civilizate!

  Lăsați-o baltă!
  26
  11
  Raportează
 • postat de Dani
  Marți, 01 Decembrie 2020 09:06
  86.124.201.***
  Un drum foarte important care va decongestiona foarte mult traficul din zona si traversarea orasului
  Pacat ca sunt alte interese care pun piedica proiectului
  6
  24
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Marți, 01 Decembrie 2020 01:48
  89.136.0.***
  Pamflet de ziua nationala! La multi ani Romaniei! Ce nu s-a facut in 5 ani, nu se va finaliza nici in urmatorii 30. La fel ca podul peste Dunare, promis de psd din 1990 (chiar daca si-au schimbat denumirea, gandind ca li se pierde urma, desi au ramas aceiasi oameni, doar reimpartiti la diverse capuse de supt banul public). Aceasta entitate granicereasca/politie de frontiera a primit deja sediu impunator vis a vis de Liceul de marina, in port (unde sunt spatii goale, sau ocupate de o singura persoana), ce compensatii mai doreste. La cati mai sunt poate este necesara luarea definitiva a terenului si utilitatilor de la turnul tv si mutati la locurile de munca, respectiv in posturile de frontiera! Cineva din apropierea unor eurobaroni afirmau ca acolo este un mare interes imobiliar si nu se va face drum de legatura! O fi asa! Nu o fi asa! Raspunsul va veni dupa pandemia (psd)! Nu cred ca acum la 6 Decembrie, poate peste 20 de ani, in functie de ce mai lasa covidul pe segmentul socialilor asistati/membri/atarnati/politruci!
  4
  23
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 01 Decembrie 2020 00:33
  86.124.206.***
  Dezinteres total pe toate fronturile. Promisiuni de campanie electorala. Ca doar suntem in campanie electorala si se apropie alegerile.
  4
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.