Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră mai ratează un termen de finalizare

Drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră mai ratează un termen de finalizare
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cele şase luni pe care Primăria municipiului Galaţi le-a primit suplimentar de la Guvern, în iunie anul acesta, pentru a construi mult-promisa arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri n-au fost suficiente. Autorităţile îşi doresc ca măcar anul viitor să se apuce de construcţia efectivă a şoselei pentru care au primit terenul din curtea Poliţiei de Frontieră acum cinci ani.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", la solicitarea autorităţilor gălăţene, Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie 2020, o hotărâre prin care municipalitatea să nu piardă, încă şase luni, terenul din curtea Poliţiei de Frontieră, pe care ar trebui să-l străbată şoseaua. Este vorba despre o suprafaţă de 8.602 metri pătraţi, primită tot prin Hotărâre de Guvern în iunie 2015, care ar fi trebuit să revină de drept în domeniul public al statului, pentru că Primăria nu a reuşit să construiască şoseaua în termenul impus de cinci ani.

Răgazul de şase luni, primit în iunie, se apropie de final. Mai mult, săptămâna trecută, la recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local, suma alocată construcţiei acestui drum din creditul de 100.000.000 de lei a fost diminuată. Astfel, 750.000 de lei au fost redirecţionate către alte obiective de investiţii şi au rămas doar 950.000 de lei.

Din aceste motive, am solicitat Biroului de Presă al Primăriei să ne spună care este situaţia construcţiei drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră.

Ei bine, am aflat că nici măcar nu a început construcţia drumului propriu-zis, ci încă se lucrează la realizarea măsurilor compensatorii pe care Guvernul le-a impus înainte de a se amenaja drumul. Este vorba despre refacerea împrejmuirii Poliţiei de Frontieră, a porţii, barierei şi a punctului de control acces, la care se adaugă reţeaua de drumuri, amenajarea unei staţii mobile de carburanţi şi a unei rampe de spălare a vehiculelor speciale din dotarea Poliţiei. "Până la sfârşitul acestui an se doreşte să închidem lucrările privind măsurile compensatorii, pentru ca anul viitor să putem demara şi lucrările propriu-zise la drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră", ne-a comunicat administraţia locală.

Se pare că municipalitatea nu-şi face griji cu privire la faptul că ar putea pierde terenul, convinsă că Guvernul are probleme mai importante de rezolvat - pandemia, alegerile parlamentare - ca să-şi mai aducă aminte de terenul de la Galaţi.

Dacă va fi construită anul viitor, noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă faţă de situaţia actuală cu circa patru kilometri şi va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război, căzut în Afganistan.

Citit 3471 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.