Trafic rutier peste liniile de tramvai în lucru

Trafic rutier peste liniile de tramvai în lucru
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Potrivit Primăriei Galaţi, până pe data 12 februarie 2021, se vor executa lucrări la calea de rulare a tramvaiului pe bulevardul Siderurgiștilor, în intersecțiile cu strada Gheorghe Doja și strada Anghel Saligny, traficul rutier urmând să se desfășoare pe bretelele de acces create peste calea de rulare a tramvaiului, de o parte și de alta a zonei de lucru. Intervenţiile sunt necesare pentru realizarea proiectului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918".

Municipalitatea reaminteşte că, până la reluarea lucrărilor la carosabil pe bulevardul Siderurgiștilor, autovehiculele cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t pot circula pe bulevardul Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și Piața Energiei, cu următoarele precizări:
1. Instalația de semaforizare din intersecția Siderurgiștilor cu strada Gheorghe Doja va fi menținută în funcțiune.
2. În intersecția dintre bulevardul Siderurgiștilor cu strada Anghel Saligny se va circula conform regulilor de circulație prevăzute pentru un sens giratoriu, instalația de semaforizare urmând a fi trecută în galben intermitent până la finalizarea lucrărilor din intersecție.
3. Pe tronsonul cuprins între strada Brăilei și strada Anghel Saligny circulația autovehiculelor se va desfășura în ambele direcții de mers ale bld-ului Siderurgiștilor, direcțiile de mers fiind separate de scuarul de pe mijlocul arterei, respectiv calea de rulare a tramvaiului.
4. Pe tronsonul cuprins între strada Anghel Saligny și Piața Energiei circulația se va desfășura pe doar pe partea dreaptă a direcției de mers către Piața Energiei, în ambele direcții. 
5. Reprezentanții Poliției Locale Galați vor desfășura acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile privind oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă redat circulației, cu predilecție în zona intersecțiilor și pe tronsonul cuprins între strada Anghel Saligny și Piața Energiei.
6. Mijloacele de transport în comun vor circula în continuare pe traseele deviate.
„Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare. Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 3532 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2021 00:08

7 comentarii

 • postat de ion
  Marți, 12 Ianuarie 2021 21:10
  86.124.204.***
  O lucrare foarte mare care se lucreaza intr o mizerie si mai mare intr o debandada fara limite...nu mai exista nici o regula de circulatie nimic...o lucrare condusa de DEMENTI in frunte cu toata primaria din oras..Ce vreti sa spunem noi cetatenii orasului, waw ce bine ca reparati , ce bine ca construiti....mai oamenilor daca va considerati oameni ....CUM LUCRATI ..???? lucrati intr o MIZERIE de nedescris ...si in Africa se lucreaza mai curat .....RUSINE !!!!
  1
  2
  Raportează
 • postat de Radler
  Marți, 12 Ianuarie 2021 13:38
  194.105.20.***
  Domnilor de la Primarie si de la Politia Rutiera - va rog sa luati in calcul si sa modificati timpi la semaforul de la intersectia dintre Str. Anghel Saligny si Bulevardul Siderurgistilor .....e nebuneala mare ...la orele de varf stai la coada de la capatul strazii (de pe Basarabiei) si invers de la giratoriul cu Str.Gheorghe Doja.
  Chiar nu se pot modifica timpii sau sa se lasa pe galben intermitent .........
  Strazile adiacente lui Anghel Saligny care fac legatura cu Nae Leonard au devenit adevarate sosele ...se circula ca pe Brailei ........NU SE POATE IMPLEMENTA SISTEMUL CU SENS UNIC pentru stradutele care fac legatura intre cele doua Saligny si Nae Leonard .???? NU mai autobuzele n-au trecut pe acolo ca in rest ....
  2
  5
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 12 Ianuarie 2021 09:45
  86.124.206.***
  In intersectia Siderurgistilor cu Saligny nu cumva linia de tramvai e mai sus decat soseaua ? Bine nu e gata covorul asfaltic ,mai trebuie un strat dar tot ramane diferenta.
  8
  5
  Raportează
 • postat de Titishor
  Marți, 12 Ianuarie 2021 09:17
  5.13.136.***
  Au ales cea mai proasta idee de modernizare, ocupand spatiul cu stalpi pe mijloc si linii de tramvai.
  Daca tot ii dau cu poluarea, de ce nu au mers pe sistemul de troleibuze?
  12
  23
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 12 Ianuarie 2021 08:52
  86.124.206.***
  Cat timp se vor desfasura mult promisele lucrari la drumul prin curtea Politiei de Frontiera asa zisa „Arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri” pe unde se va desfasura traficul rutier ?
  Prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 434 din 10 iunie 2015, prin care Galaţiului i-a fost transmis terenul de 8.602 metri pătraţi, pentru amenajarea drumului prin curtea Poliţiei de Frontieră si i s-a impus şi o condiţie clară: "În cazul în care, în termen de 5 ani de la trecerea în domeniul public local, nu se finalizează obiectivul de investiţii, imobilul revine de drept în domeniul public al statului".
  Ulterior Guvernul României a adoptat, pe 4 iunie 2020, o hotărâre prin care Primăria municipiului Galaţi a primit un răgaz de şase luni pentru a construi mult-promisa artera de legătură, ragaz care s-a incheiat pe 6 decembrie 2020.
  Mai stie cineva ceva ???
  10
  7
  Raportează
 • postat de Pop
  Marți, 12 Ianuarie 2021 07:25
  5.13.196.***
  Ce-a mai proasta ideie sa tii semaforizarea in activitate[FUNCTIUNE] si nu pe intermitent , desi sau dus la blocaje in trafic pentru ca acel semafor tine foarte putin pe verde , de ce atata prostie omeneasca ?intr-o zona puternic circulata cu multe autobuze si autovehicole , lasa-ti libera trecere pe intermitent ca nimeni nu va pati nimic si traficul va fi foarte fluidizat pe perioada lucrarilor si nu a cozilor lungi se sute de metri ca sa treci un semafor. Cat sa trecut inapoi pe intermitent traficul a fost degajat cum e pe functionarea semaforului , nervi , injuraturi ,blesteme , pentru mintea unuia de nu vrea ca traficul sa fie mai degajat pe perioada lucrarilor in zona
  8
  3
  Raportează
 • postat de Pixi
  Marți, 12 Ianuarie 2021 00:49
  5.13.140.***
  Of, of si mai mai... ai probleme grave cu limba romana ! Virgule aruncate la intamplare (cine sa-si mai bata capul cu asa ceva... oricum in romgleza virgulele sunt de prisos), verbalizare excesiva si exemplele pot continua. Apropo, asta se cheama "analfabetizare" sau "analfabeta" ?
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.