Revoluţie la cârma societăţilor edilitare | Demisii, revocări şi mai puţini membri în CA-uri
Foto: Marian Calestru

Revoluţie la cârma societăţilor edilitare | Demisii, revocări şi mai puţini membri în CA-uri
În imagine, primarul orașului Galați - Ionuţ Pucheanu
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Reducerea numărului de membri în consiliile de administraţie ale societăţilor de interes local, revocarea celor care nu au demisionat încă din aceste structuri şi numirea unor administratori provizorii vor fi supuse votului consilierilor locali la următoarea şedinţă. Proiectele de hotărâre iniţiate de primarul Ionuţ Pucheanu vizează Transurb, Administraţia Pieţelor Agroalimentare, Gospodărire Urbană, Industrial Parc şi Zona Liberă.

Revoluţia promisă de primarul Ionuţ Pucheanu este pe cale să înceapă la conducerea societăţilor edilitare. La comisiile Consiliului Local au ajuns deja proiecte de hotărâre privind diminuarea numărului de membri din Consiliile de Administraţie (CA). De asemenea vor fi numiţi administratori provizorii în locul celor revocaţi sau demisionari. Surprinzător sau nu, autorităţile au avut parte de o adevărată „avalanşă de plecări" din CA-uri. Nu mai puţin adevărat este că majoritatea celor revocaţi sunt membri ALDE.

Transurb

Potrivit proiectului de hotărâre, CA Transurb se reduce, de la şapte, la cinci membri. Totodată, „se propune revocarea mandatelor de membri în Consiliul de Administrație al societății Transurb pentru Florin Râclea, Elena Cârcotă, Aurica Gaiu, Cristina Nedelcu şi Daniela Codrescu”. Cristian-Eugen Munteanu a demisionat din CA.

„Rezultatul managementului actualului consiliu de administrație în ultimii trei ani este unul negativ. Sunt necesare măsuri de asigurare a profesionalismului şi responsabilităţii deciziei manageriale, în vederea aplicării principiilor de eficienţă economică şi profitabilitate în funcţionarea societăţii”, se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Se propune numirea a cinci administratori provizorii, având o durată a mandatului de patru luni, dar cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni.

Administraţia Pieţelor

Şi Administrația Piețelor Agroalimentare va avea cinci membri ai CA, în loc de şapte. Totodată, proiectul prevede „revocarea mandatelor de membri în CA pentru Mihai Constantinescu şi Georgian-Bogdan Răchileanu”. Potrivit Raportului de avizare, patru posturi în CA sunt deja vacante, după ce Costel Gafton, Nicoleta-Leontina Sârbu, Elena-Aura Macovei, Marian-Anton Petcu şi Tincuţa Găvan-Tercu au renunţat la mandate. 

Şi la Pieţe vor fi numiţi cinci administratori provizorii, pentru patru luni, cu posibilitatea de prelungire până la şase luni.

Gospodărire Urbană

La SC Gospodărire Urbană SRL ar urma să fie revocaţi din CA Eduard Naum, Cristina Nedelcu, Daniela Codrescu şi Constantin- Silviu Toth. Conform documentelor, trei locuri în CA deveniseră deja vacante ca urmare a renunţării celor care le deţineau: Cicerone Lupu, Gheorghe Chicoş şi Viorel-Sebastian Munteanu.

Şi Gospodărire Urbană ar urma să aibă doar cinci membri în CA, în loc de şapte. Noile posturi vor fi ocupate de administratori provizorii, cu mandate de patru luni care pot fi prelungite până la şase luni.

Industrial Parc

Deşi a rămas fără Parc Industrial, deci n-are ce administra, SC Industrial Parc SRL ar urma să aibă un CA mai mic: trei membri în loc de cinci! Numirea noilor administratori provizorii nu va fi o problemă pentru că „toate cele cinci posturi de membru în CA au devenit vacante ca urmare a renunțării la contractele de mandat încredințate”, se arată în documente. Demisionarii sunt: Claudiu Brînzan, Igor Bejan, Cristina Stoinoiu, Marian Mihai şi Cristian Udriş. Rămâne de văzut cine vor fi cei trei noi membri provizorii în CA, care vor avea mandat de patru până la şase luni.

Zona Liberă

La Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Galați treburile par clare: „Se constată încetarea calității de membru în CA a domnului Romeo Marin și a domnului Adrian Stroea și vacantarea a două posturi. Se revocă mandatul de membru în CA pentru Constantin-Silviu Toth. Pentru un alt post de membru a fost deja declanşată procedura de selecţie". Cert este că şi aici se propune numirea a trei noi administratori provizorii cu mandat de patru luni.

Citit 8616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Februarie 2021 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.