UPDATE. Noi restricţii de trafic şi trasee de transport deviate pe Siderurgiştilor
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Noi restricţii de trafic şi trasee de transport deviate pe Siderurgiştilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna derulare a lucrărilor din cadrul obiectivului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918", începând din data de 8 martie 2021, în circulația mijloacelor de transport vor surveni şi alte modificări, suplimentare  faţă de cele anunţate deja.

Traseul 7 nu va mai deservi Magistrala Sidex nici pe tur, nici pe retur, de la intersecţia străzii Anghel Saligny cu Basarabiei virând la dreapta spre Piaţă pe strada Basarabiei.

Traseele 11, 18 şi 22, pe tur, la intersecţia cu strada Grigore Ventura nu vor mai merge înainte pe strada Henri Coandă, ci vor vira stânga pe ruta Grigore Ventura - Centura –bulevardul Milcov cu încadrare în trasee în strada 1 Decembrie 1918. Returul rămâne neschimbat.

Traseul 24 pe tur la intersecţia arterelor 1 Decembrie 1918 cu Aurel Vlaicu nu va mai vira stânga pe strada Aurel Vlaicu, ci va continua pe 1 Decembrie 1918 cu încadrare în traseu în strada Nae Leonard. Returul va avea aceleaşi modificări.

Traseul 36 pe tur la intersecţia străzii Henri Coandă cu Traian Vuia nu va mai întoarce pe Henri Coandă, ci va vira la dreapta pe ruta Traian Vuia – Centură – strada Ionel Fernic – bulevardul Milcov – cu încadrare în traseu în strada 1 Decembrie 1918. Returul va avea aceleaşi modificări.

Primăria precizează că va reveni cu informaţii pe măsură ce apar noi reglementări de circulație.


Primăria Galaţi anunţă o serie de restricții de trafic care se impun în vederea executării lucrărilor din cadrul proiectului european „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”.

Conform Primăriei, în perioada 8 – 30 martie 2021, traficul rutier va fi restricționat pe artera Siderurgiștilor, sensul de mers către Inelul de Rocadă, pe tronsonul cuprins între străzile Doja și Brăilei. Rutele ocolitoare recomandate pe durata închiderii acestui tronson sunt: strada Brăilei – strada Prelungirea Brăilei – strada Gheorghe Asachi – strada Anghel Saligny (tur – retur), respectiv strada Brăilei – strada Prelungirea Brăilei – strada Neajlov – strada Gheorghe Asachi (doar pe direcția de mers către strada Gheorghe Asachi).

„Pe partea dreaptă a bulevardului Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Gheorghe Doja, pe direcția de mers către Piața Energiei, traficul rutier se va desfășura ca în prezent, doar pe o singură direcție.

Tronsonul de stradă cuprins între strada Anghel Saligny și Piața Energiei, aflat momentan în lucru, va fi redeschis circulației autovehiculelor până pe 8 martie 2021”, precizează Primăria.

Administraţia locală menţionează că instalația de semaforizare din intersecția dintre bulevardul Siderurgiștilor și strada Anghel Saligny va fi repusă în funcțiune după finalizarea lucrărilor la calea de rulare a tramvaiului.

"Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Atragem atenția că mutarea sau deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc.), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, transmite Primăria Galaţi.

Modificări ale rutelor de transport

Tot ca urmare a lucrărilor de pe strada Siderurgiștilor, începând cu data de 8 martie 2021 vor interveni modificări în circulația unor mijloace de transport în comun, anunţă Primăria. Traseele 7, 39 şi 22 pe tur la intersecţia strada Siderurgiştilor cu strada Gheorghe Doja nu vor mai vira la stânga pe Siderurgiştilor, ci vor rula înainte, spre intersecţia cu strada Anghel Saligny – strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu reîncadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat. Traseele 19 şi 20 pe tur la intersecţia strada Lebedei cu strada Gheorghe Asachi nu vor mai merge înainte spre strada Siderurgiştilor, ci vor vira la dreapta pe strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu încadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat. Traseele 11, 17 şi 18  pe tur la intersecţia strada Anghel Saligny cu strada Gheorghe Doja nu vor mai vira pe strada Gheorghe Doja spre strada Siderurgiştilor, ci vor continua pe strada Anghel Saligny - strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu încadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat.

Citit 5126 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 17:12

5 comentarii

 • postat de pop vasile
  Marți, 09 Martie 2021 16:22
  5.13.201.***
  Cind se va termina intreg balamucul? stie cineva? pentru ca este intradevar un balamuc general.Daca cumva sperati ca in acst an se va putea circula pe " MAGISTRALA" va inselati amarnic. De vineri d.a si pina luni la ora 8 nu se misca un pai pe santier .Atunci cind se mai face ceva sunt cite 6 muncitori la o "gaura" care stau in coada lopetilor la bancuri.Dar imprejurul santieului ati privit?.In zona "ultimul leu" au ramas "pe spatiul verde"aproape 250-300 to de moloz neridicat timp in care a fost turnat asfaltul nou, s-au datat trotuarele s-au pus bordurile iar acum urmeza ca onor primaria sa vina cu utilaje grele peste lucrarea facuta sa incarce molozul. Vorba lui Toma Caragiu :"c-asa en tenis" (a se citiRomania)
  2
  1
  Raportează
 • postat de aiurit
  Luni, 08 Martie 2021 08:03
  78.96.59.***
  Returul pentru traseele 7 si 39 cica ramane neschimbat. Pai returul inseamna statii la complexul ,,Flora,, apoi la Spitalul de copii si apoi........zboara sau cum ???????? Capete luminate nu gluma. Nici chestia cu facutul stanga pe Grigore Ventura nu e clara . Pai stanga inseamna ca intri in Micro 40 !!!???
  0
  4
  Raportează
 • postat de Irina
  Sâmbătă, 06 Martie 2021 09:36
  82.79.132.***
  Gasiti o harta aproximativa aici:
  ibb.co/yXMfP27
  1
  5
  Raportează
 • postat de Andrei
  Sâmbătă, 06 Martie 2021 09:27
  5.13.150.***
  Eu sunt curios cine gândește aceste lucruri. Se circulă haotic, deviat pe toate străduțele, nu este nicio strategie în spatele acestor decizii. În zona Str. Anghel Saligny mă mir că oamenii au curaj să-și mai parcheze mașinile la stradă. Semaforul de la intersecția Siderurgiștilor cu Anghel Saligny creează cozi de sute de metri, până la intersecția cu Basarabiei. Cât mai au de gând să-și bată joc de zecile de mii de oameni din această parte a orașului?
  8
  21
  Raportează
 • postat de Urban
  Sâmbătă, 06 Martie 2021 03:32
  5.13.241.***
  Te doare capul , dar o harta a zonelor nu se putea face si sa trasezi liniile pe strazile pe care se va circula? Numai tralala din gura si lasa omul daca pricepe sau nu ,cat despre punerea semafoarelor in functiune iar incepe calvarul cozilor de masini ptr ca e singurul loc unde se circula si unde se aduna toate la un loc si trebuie sa stai minunte bune sa treci acea intersectie
  10
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.