UPDATE. Noi restricţii de trafic şi trasee de transport deviate pe Siderurgiştilor
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Noi restricţii de trafic şi trasee de transport deviate pe Siderurgiştilor
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna derulare a lucrărilor din cadrul obiectivului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918", începând din data de 8 martie 2021, în circulația mijloacelor de transport vor surveni şi alte modificări, suplimentare  faţă de cele anunţate deja.

Traseul 7 nu va mai deservi Magistrala Sidex nici pe tur, nici pe retur, de la intersecţia străzii Anghel Saligny cu Basarabiei virând la dreapta spre Piaţă pe strada Basarabiei.

Traseele 11, 18 şi 22, pe tur, la intersecţia cu strada Grigore Ventura nu vor mai merge înainte pe strada Henri Coandă, ci vor vira stânga pe ruta Grigore Ventura - Centura –bulevardul Milcov cu încadrare în trasee în strada 1 Decembrie 1918. Returul rămâne neschimbat.

Traseul 24 pe tur la intersecţia arterelor 1 Decembrie 1918 cu Aurel Vlaicu nu va mai vira stânga pe strada Aurel Vlaicu, ci va continua pe 1 Decembrie 1918 cu încadrare în traseu în strada Nae Leonard. Returul va avea aceleaşi modificări.

Traseul 36 pe tur la intersecţia străzii Henri Coandă cu Traian Vuia nu va mai întoarce pe Henri Coandă, ci va vira la dreapta pe ruta Traian Vuia – Centură – strada Ionel Fernic – bulevardul Milcov – cu încadrare în traseu în strada 1 Decembrie 1918. Returul va avea aceleaşi modificări.

Primăria precizează că va reveni cu informaţii pe măsură ce apar noi reglementări de circulație.


Primăria Galaţi anunţă o serie de restricții de trafic care se impun în vederea executării lucrărilor din cadrul proiectului european „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”.

Conform Primăriei, în perioada 8 – 30 martie 2021, traficul rutier va fi restricționat pe artera Siderurgiștilor, sensul de mers către Inelul de Rocadă, pe tronsonul cuprins între străzile Doja și Brăilei. Rutele ocolitoare recomandate pe durata închiderii acestui tronson sunt: strada Brăilei – strada Prelungirea Brăilei – strada Gheorghe Asachi – strada Anghel Saligny (tur – retur), respectiv strada Brăilei – strada Prelungirea Brăilei – strada Neajlov – strada Gheorghe Asachi (doar pe direcția de mers către strada Gheorghe Asachi).

„Pe partea dreaptă a bulevardului Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între strada Brăilei şi strada Gheorghe Doja, pe direcția de mers către Piața Energiei, traficul rutier se va desfășura ca în prezent, doar pe o singură direcție.

Tronsonul de stradă cuprins între strada Anghel Saligny și Piața Energiei, aflat momentan în lucru, va fi redeschis circulației autovehiculelor până pe 8 martie 2021”, precizează Primăria.

Administraţia locală menţionează că instalația de semaforizare din intersecția dintre bulevardul Siderurgiștilor și strada Anghel Saligny va fi repusă în funcțiune după finalizarea lucrărilor la calea de rulare a tramvaiului.

"Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Atragem atenția că mutarea sau deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc.), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, transmite Primăria Galaţi.

Modificări ale rutelor de transport

Tot ca urmare a lucrărilor de pe strada Siderurgiștilor, începând cu data de 8 martie 2021 vor interveni modificări în circulația unor mijloace de transport în comun, anunţă Primăria. Traseele 7, 39 şi 22 pe tur la intersecţia strada Siderurgiştilor cu strada Gheorghe Doja nu vor mai vira la stânga pe Siderurgiştilor, ci vor rula înainte, spre intersecţia cu strada Anghel Saligny – strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu reîncadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat. Traseele 19 şi 20 pe tur la intersecţia strada Lebedei cu strada Gheorghe Asachi nu vor mai merge înainte spre strada Siderurgiştilor, ci vor vira la dreapta pe strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu încadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat. Traseele 11, 17 şi 18  pe tur la intersecţia strada Anghel Saligny cu strada Gheorghe Doja nu vor mai vira pe strada Gheorghe Doja spre strada Siderurgiştilor, ci vor continua pe strada Anghel Saligny - strada Gheorghe Asachi – strada Prelungirea Brăilei cu încadrare în traseu în Inelul de Rocadă. Returul rămâne neschimbat.

Citit 5425 ori Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.