Evaluaţi acest articol
(32 voturi)
6 comentarii

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Galaţiului pe 2021 a ajuns deja la comisiile Consiliului Local şi, cel mai probabil, va fi supus votului aleşilor săptămâna viitoare. Gălăţenii au putut afla despre banii oraşului doar din ediţia de miercuri a ziarului "Viaţa liberă", deoarece consultarea publică pe care legea o impune în privinţa bugetului s-a desfăşurat… în secret.

Publicarea proiectului de buget pe portalul Primăriei Galaţi, spre consultarea gălăţenilor, făcea parte din normalitatea anilor trecuţi. Mai mult, acum mai bine de un an, pe 29 ianuarie 2020, Primăria Galaţi anunţa, printr-un comunicat de presă, că a lansat pe site-ul oficial, www.primariagalati.ro, în consultare publică, proiectul de buget aferent anului 2020. De asemenea, gălăţenii erau înştiinţaţi că propunerile, sugestiile și opiniile referitoare la proiectul supus dezbaterii publice pot fi transmise până la data de 3 februarie 2020.

Spre surpriza noastră, în 2021, proiectul de buget nu a mai fost făcut public - cel puţin până miercuri, 7 aprilie 2021, ora 13,30 - pe portalul Primăriei Galaţi! L-am descoperit, însă, pe platforma dedicată strict consilierilor locali, acolo unde accesul este restricţionat de parole, unde a fost postat în cursul după-amiezii de marţi, 6 aprilie 2021.

Cum ne-a consultat Primăria

Curioşi să aflăm când şi cum s-a desfăşurat consultarea publică a gălăţenilor privind bugetul pe 2021, am solicitat aceste informaţii Biroului de Presă al Primăriei. Iată răspunsul primit: "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Galați pentru anul 2021 a fost lansat în consultare publică în data de 22 martie 2021, fiind afișat la sediul instituției, potrivit prevederilor legale. Proiectul bugetului a fost de asemenea înaintat comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, așa cum prevede legea. Mai mult, abia la sfârșitul săptămânii trecute s-au transmis de la bugetul de stat sumele destinate educației. Astfel, în scurt timp proiectul de buget va fi publicat și pe siteul Primăriei".

Dileme fără răspuns

Interesant este că Primăria Galaţi nu a anunţat că proiectul bugetului pe 2021 a fost afişat la sediul instituţiei pentru ca gălăţenii interesaţi să poată merge să-l consulte. Practic, doar cei care au trecut pragul sediului Primăriei, cu vreo treabă de rezolvat, şi au citit documentele de la aviziere au putut afla despre buget.

Pare cel puţin ciudat ca în realitatea restricţiilor impuse de pandemie, Primăria Galaţi să prefere consultarea publică la sediul său, şi aşa aglomerat, în locul unei consultări online.

Misterioase sunt căile Primăriei şi inexplicabilă bătaia de joc cu care sunt trataţi gălăţenii.

Citit 2991 ori Ultima modificare Vineri, 09 Aprilie 2021 00:05

6 comentarii

 • postat de Silvia Vineri, 09 Aprilie 2021 18:40 5.13.213.*** Link la comentariu
  1
  0

  "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Galați pentru anul 2021 a fost lansat în consultare publică în data de 22 martie 2021, fiind afișat la sediul instituției, POTRIVIT PREVEDERILOR LEGALE.


  Doamnă Melinte, haideți să fim serioși... Acum vreți ca primăria să vă ciocăne în ușă fiecăruia să vă spună..."știți...e vorba de prevederile legale și uitați primiți de la noi o broșură cu prevederile legale".

  Ce naiba, am ajuns chiar la un nivel de ură și de golănie cum rar ți-e dat să vezi sau poate că n-a fost niciodată atâta ură ca la regim pedelist.

  @Ion Ionescu

  Ce naiba măi vere, ne zici matale de anii lui Dragnia...sau cică "dictatura"???

  Bre,matale cred că erai cu gându' la basescu și la dictatura PDL...acum cică "reformat"(cu alți "chiloți"-altă siglă) și ne sunt prezentați băsiștii, pedeliștii ca fiind alți oameni acum, doar pentru că și-au pus altă "siglă". Ce dracu băi nene...chiar în halul ăsta încercați să prostiți lumea, prezentând dictatura PDL(fiindcă aia a fost dictatură) ca fiind cireașa de pe tort. Că nicio altă administrare nu a fost mai "dictatură" decât cea a lui Pîrțov.

  Și să vorbim de conducerea Galațiului de veacuri bune? Păi la conducerea Galațiului nu au fost și de alte culori politice? Sau consiliile locale, județene administrative au fost formate/alcătuite, în mintea voastră, numai din PSD-iști? Nu cumva posturile acelea alese, de consilieri, care decideau numai cum vroiau ei, ÎMPOTRIVA GALAȚIULUI, erau ocupate și de băsiștii, PDL-iștii voștri favoriți, acum "NOUL" PDL(PNL), dar și de alți "minunați" aleși, de alte culori politice, care dormeau s-au lucrau împotriva Galațiului, lucrau împotriva realizării proiectelor Galațiului, împotriva proiectelor pentru Galați... Și să mai amintim și de plebea din popor a Galațiului, care strâmbau din nas și se împotriveau unor proiecte propuse pentru Galați, pentru modernizarea Galațiului?

  Dar, nu-i așa?...să jucăm cartea prostelii cum că la fruncea Galațiului, "aleșii" au fost doar de un singur "soi"(deo singură culoare politică), fiindcă ceilalți aleși, de celelalte culori politice au fost doar parașutați pe acele posturi/funcții alese, doar pentru a fi remunerați pentru dormit pe funcții/posturi, cu salariile grase de către gălățenii ce i-au ales.

  Dar, da...pentru ăia slabi de înger, doar pentru ăia credulii ce se lasă prostiți cu atâta ușurință de lozincile voastre, să le zicem, nu-i așa ;) că Galațiul a fost condus doar de PSD...ceilalți PDL, "NOUL" PDL(PNL)=PDL, cât și restul celorlalți aleși politicieni gălățeni fiind pe acolo pe posturi/funcții, degeaba, luând bani pe salarii pentru nimic muncit de ei, pentru nemuncă.

  Nu ați avut niciodată nimic făcut, construit în Galați fiindcă gălățenii nu au cerut, nu aimpus aleșilor, celor pe care-i votează an de an, să le modernizeze și să le dezvolte urbea cu proiecte mari de infrastructură, la ei în Galați, proiecte de infrastructură care să aducă plus valoare economiei locale gălățene. În schimb, plebea Galațiului, gălățenii din această societate locală denaturată de tip gălățeană au susținut construirea de proiecte în alte orașe(mai exact la Brăila, pentru brăileni).

  Voi gălățenii credeți că, de exemplu, CLUJENII au strâmbat din nas sau s-au împotrivit realizării, construirii vreunui proiect propus a se realiza la ei în oraș? Nu. Dimpotrivă, clujenii au susținut realizarea oricărui proiect, ei au susținut realizarea tuturor proiectelor de modernizare propuse la ei în oraș(și stadion, și autostrăzi și pasaje/tuneluri, orice...) fiindcă ei CLUJENII sunt deștepți și toți țin/susțin realizarea tuturor proiectelor propuse de modernizare în orașul lor, nu în orașele vecine Clujului.

  La Galați, în schimb, gălățenii cu zi ce trece mai pun câte o piatră de mormânt la temelia Galațiului nesusținând niciun proiect de infrastructură al Galațiului, de frecventare, de tranzitare a orașului, NU de ocolirea orașului(cum au susținut ei realizarea proiectului podului la Brăila, pentru orașul celorlalți, nu pentru propriul nostru oraș).

  Dar ne minunăm noi gălățenii că de ce nu avem nimic realizat/construit la noi în Galați și toți ne ocolesc orașul, de investitorii ba se duc la Brăila, ba se duc prin alte părți ale țării, prin alte orașe, județe.

  Raportează
 • postat de CERCEL Joi, 08 Aprilie 2021 15:03 136.255.148.*** Link la comentariu
  3
  3

  ASTA AR TREBUI SA NE FACA S IESIM IN STRADA PTR. CA BANII DESPRE CARE VORBIM SUNT AI NOSTRI. ASTA NU TREBUIE SCAPAT NICI O CLIPA DIN ATENTIA NOASTRA. NICI PRIMARUL SI NICI O PERSOANA PUBLICA NU POATE BENEFICIA DE ORGANIZAREA ACESTOR BANI FARA ACORDUL CETATENILOR. DECI VOM MERGE LA PRIMARIE SA IL ANALIZAM LA FISIER . PRIMARIA TREBUIE SA AFISEZE PE SITE ACEST BUGET , VREM SA IL VEDEM.

  Raportează
 • postat de Carmen Joi, 08 Aprilie 2021 09:57 5.13.135.*** Link la comentariu
  3
  24

  Bataia de joc cu care suntem tratati nu e inexplicabila.
  La 50% scor in alegeri - chiar daca sunt 50% din cei care s-au prezentat la vot, nu din totalul locuitorilor cu drept de vot din Galati - isi permite primarul sa ne arate tot ce poate el mai bine.
  Adica sa ne ignore si sa ne insulte inteligenta prin toate mijloacele (contracte de investitii semnate in conditii proaste pentru oras, pe banii nostri , aroganta maxima cand este intrebat de ce, lucrarile rezultate in urma acestor contracte de proasta calitate).
  Si chiar daca isi bate joc de oras si de bani, tot e laudat.
  Asa ca meritam din plin ce ni se intampla.

  Raportează
 • postat de Ion Ionescu Joi, 08 Aprilie 2021 09:03 5.14.150.*** Link la comentariu
  5
  19

  Nu știu ce este așa de misterios.
  La Galați domină pesedeu în Consiliul Local.
  Ați uitat anii Dragnea?
  Pesedeu știe doar dictatura. Punct.

  Iar din păcate alternativa este o gașcă de dreapta care stă pe o bombă și dau în ea cu ciocanele.

  Raportează
 • postat de lasa bai ca merge asa Joi, 08 Aprilie 2021 08:18 84.243.108.*** Link la comentariu
  5
  22

  Smechereala persista la nivelul administratiilor locale, practic populatia fiind luata in deradere de "administratorii urbei" din masini luxoase, care mai de care mai tupeist, fara cel mai elementar bun simt! Ma simt prost cand ma gandesc ca acesti copii, copiii nostri, au ajuns sa ne batjocoreasca in asa hal! Practic, fara contributia fiecaruia dintre noi, Primaria nu ar avea un Proiect de buget sustenabil. Cel mai grav lucr, este faptul ca, daca radiezi un vehicul, indiferent de momentul radierii acestuia, ianuarie sau decembrie, pentru a primi Certificatul fiscal, trebuie sa platesti impozitul aferent vehiculului pentru tot anul! Oare Curtea de Conturi citeste acest randuri? Oare se va autosesiza vreo institutie a statului despre impunerea ilegala asupra unui bun distrus prin casare? Este corect, Domnule Primar? Veti spune ca asa este legea pentru toata lumea, dar va intreb, "Este normal sa platesti impozit pentru un lucru pe care nu il mai ai in proprietate?"

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 08 Aprilie 2021 07:35 5.13.244.*** Link la comentariu
  3
  18

  Nu e prima oara D-na Melinte, pina la urma cine si ce sintem noi oare sa fim asa de importanti decat niste simpli votanti cand au nevoie de noi si simpli platitori de taxe , cand ii intrebati parca e un robotel pe fir ,, Referitor la ....... placa turnanta . Nu santem la Cluj.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.