Plan de acţiune privind căţeii fără stăpân

Plan de acţiune privind căţeii fără stăpân
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un plan de acţiune ce oferă soluții umane, eficiente și durabile la problema suprapopulației de câini fără stăpân de pe raza municipiului Galați a fost prezentat luni, 5 aprilie, în cadrul unei întâlniri a primarului Ionuţ Pucheanu cu reprezentanți ai Four Paws International, Animal Society și ai comunității locale.

"Planul de acțiune are în vedere atingerea a patru obiective principale: reducerea numărului de câini maidanezi de pe străzile orașului Galați; reducerea numărului de câini abandonați sau pierduți (prin promovarea unui comportament responsabil și îmbunătățirea atitudinii și a mentalității generale față de câinii de rasă comună; prin creșterea numărului de câini identificabili); creșterea numărului de adopții a câinilor abandonați în adăposturi; elaborarea unui plan de acțiune uman, eficient și sustenabil de gestionare a populației câinilor maidanezi din oraș", afirmă Anca Tomescu, președinte al Animal Society.
Totodată, un alt obiectiv-cheie al proiectului este schimbarea atitudinii și mentalității generale față de câinii maidanezi, precum și conștientizarea populației cu privire la prevederile legale vizând obligațiile proprietarilor (microcipare, înregistrare și sterilizare a animalelor).
Planul a fost dezvoltat datorită proiectului-pilot lansat în urmă cu doi ani de Primăria Galați, cu sprijinul Four Paws International din Viena și Animal Society, recrutând și implicând reprezentanți ai comunității locale.
Întâlnirea a avut loc în contextul derulării unor ample campanii de sterilizarea a câinilor, cu sprijinul municipalității și cel al Four Paws International, Animal Society reușind până acum sterilizarea a peste 2.000 de câini de rasă comună. În prezent este în plină desfășurare la Galați a cincea campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună, următoarea fiind planificată pentru toamna acestui an.
Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că are în vedere modificări ale unor hotărâri de Consiliu Local pentru a conștientiza populația și cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale privind gestionarea eficientă a problemelor privind câinii de rasă comună.
Planul de acțiune va trece în faza de implementare și sunt așteptate rezultate vizibile până la sfârșitul acestui an.

Citit 1419 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 20:20

2 comentarii

 • postat de Sofocle
  Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 12:20
  86.124.204.***
  Am o potaie in cartier, care ma 'incanta' cu latratul ei, noapte de noapte incepand cu ora 01;00, de vreo 4-5 ani, n-ar da bunul Dumnezeu sa treaca cineva pe aici sa ma scape de ea? S au poate ca ratatii care-i dau de mancare, ar trebui s-o i-a in casa, sa le faca lor serenade.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Pagarici
  Vineri, 09 Aprilie 2021 12:18
  81.12.149.***
  Bla-bla-bla...
  Cazul IONUŢ de acum câţiva ani cu copilul muşcat de câine ar putea reveni la Galaţi, aici unde, culmea ironiei, primarul poartă acelaşi nume!
  Primăria nu a făcut nimic în Galaţi în această direcţie de când este Pucheanu la conducere, de 6 ani.
  S-a păpat însă bani fără nicio eficienţă!! Dacă nu ar fi fost organizaţia Help Lăbuş, Galaţiul ar fi fost invadat şi acum de mii de câini maidanezi.
  3
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.