Bugetul Galaţiului, făcut public pe site-ul Primăriei

Bugetul Galaţiului, făcut public pe site-ul Primăriei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce în ediţia de joi, 8 aprilie 2021, atrăgeam atenţia că nu a existat o consultare publică reală a gălăţenilor în privinţa bugetului oraşului pentru 2021 - documentul fiind afişat doar la sediul Primăriei - iată că administraţia locală a binevoit să facă public proiectul pe portalul său.

Deşi proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Galaţiului pe 2021 se află încă de la începutul acestei săptămâni la comisiile Consiliului Local şi va fi supus votului la şedinţa din 15 aprilie 2021, Primăria încearcă să mimeze, totuşi, transparenţa decizională.

Astfel, după ce ne comunicase că „proiectul a fost lansat în consultare publică în data de 22 martie 2021, fiind afișat la sediul instituției, potrivit prevederilor legale”, iată că administraţia locală a reuşit să-l facă public şi pe propriul portal.

Vineri, 9 aprilie, a postat un anunţ potrivit căruia „a iniţiat procedura de consultare publica cu privire la proiectul de buget al municipiului Galaţi pe anul 2021 în conformitate cu prevederile legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale. Primim în continuare propunerile dumneavoastră pe adresa de mail a Primăriei Municipiului Galaţi buget

primariagalati.ro”.

Municipalitatea nu specifică data-limită de primire a acestor propuneri, însă bănuim că e vorba doar până joi, 15 aprilie 2021, când este programată şedinţa în care va fi supus aprobării acest proiect.

Mai trebuie spus că, în mod normal, proiectele ar trebui supuse mai întâi consultării publice, pentru ca mai apoi, în forma rezultată din opiniile şi propunerile cetăţenilor, să ajungă pe masa aleşilor locali, spre dezbatere şi aprobare.

Citit 2094 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Aprilie 2021 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.