Avem nevoie de telegondolă sau de un nou parc industrial? Pentru ce a cerut opoziţia bani din bugetul Galaţiului
Foto: Marian Calestru

Avem nevoie de telegondolă sau de un nou parc industrial? Pentru ce a cerut opoziţia bani din bugetul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un nou spital municipal de urgenţă, telegondolă pe traseul Turn televiziune - Gara fluvială, un al doilea parc industrial şi un muzeu al tehnicii gălăţene sunt obiectivele pentru care consilierii locali PNL au solicitat, prin amendamente depuse la proiectul bugetului local pe 2021, alocări financiare pentru studii de fezabilitate. Consilierii USR au pledat pentru premierea elevilor cu cea mai mare medie generală din fiecare clasă V-XIII, iar aleşii PACT, pentru consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a Palatului Simion Gheorghiu. Pentru că este important să ştiţi cum gândesc consilierii locali, vă prezentăm cele mai importante amendamente la bugetul local.

"Mă gândeam, la începutul seriei dumneavoastră de amendamente, că v-aș propune următorul joc: cât au reușit să aducă la bugetul local, prin amendamente naţionale, domnii deputaţi George Stângă și Bogdan Rodeanu, să dispuneţi de aceste sume şi să faceți ce proiecte vreți. Dar, după cum ați văzut, nu suntem nici pe departe atât de absurzi pe cât am văzut că pot fi unii la un buget național. Și am acceptat în tot sau parte amendamente dumneavoastră", le-a spus primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, consilierilor locali PNL şi USR, la dezbaterea bugetului, din şedinţa Consiliului Local. Iată ce amendamente au formulat aleşii şi care a fost soarta lor.

Propuneri acceptate

Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", cea mai importantă propunere PNL inclusă în buget vizează studiul de fezabilitate pentru proiectarea și execuția unui nou spital municipal de urgență, cu circa 200 de paturi. E drept, suma solicitată de liberali a fost de 1.500.000 de lei, iar alocarea din buget e de 100.000 de lei.

În urma discuţiilor cu Consiliul Elevilor, liberalii au propus mărirea cuantumului burselor. S-a obţinut o creştere de la 250 la 400 de lei pentru bursele de performanţă, dar nu şi câte 100 de lei în plus la celelalte burse.

Se regăseşte în buget şi regenerarea urbană a zonei monumentului "Apărătorii orașului Galați", dar nu cu 300.000 de lei, ci cu 5.000 de lei.

George Stângă, pentru telegondolă

"Toate telegondolele făcute în România sunt falimentare, inclusiv cea de la Constanţa. Surprinzător, acolo unde sunt cei mai mulți turiști, investiția nu a dat roade", a fost replica primarului, la amendamentul PNL privind finanţarea din buget a unui studiu de fezabilitate pentru Telegondolă pe traseul Turn televiziune - Gara fluvială.

"Ideea în sine nu îmi repugnă câtuși de puțin și pare genul de proiect pentru care dl Stângă să se bată la București pentru obținerea finanțării. Prin urmare, dacă reușește la o eventuală rectificare de buget națională, noi cu mare drag o punem în operă. Vorbiți cu președintele partidului!", le-a transmis Ionuţ Pucheanu liberalilor.

Amendamentul a fost respins, primind doar 11 voturi "pentru".

Ne trebuie un nou parc industrial?

A fost respinsă şi finanţarea unui studiu de fezabilitate privind proiectarea și execuția "Parcului Industrial nr. 2" în municipiul Galați. Ideea îi aparţine tot fostului consilier liberal Paul Găvănescu, care a pledat pentru acest proiect în mandatul trecut.

"Dacă nu sunt investitori pentru primul parc, de ce să-l pregătesc pe al doilea? Știți dumneavoastră investitori care vor să vină în Galați?", a întrebat Pucheanu.

Liberalii au primit asigurări că, în maximum şase luni, litigiul de la parcul industrial pe care îl avem se va stinge, iar investitorii ar avea unde să vină.

Muzeu, festival, sens giratoriu, spaţiu de învăţământ

Liberalii şi-au retras amendamentul prin care propuneau un studiu de fezabilitate privind proiectarea unui Muzeu al tehnicii gălățene. Primarul le-a explicat că există deja o documentaţie în acest sens, care vizează hangarul de pe strada Basarabiei, folosit acum ca atelier de către Ecosal. Un asemenea muzeu poate fi realizat cu fonduri europene, iar Ecosal ar urma să fie relocat, eliberând hangarul.

Finanţarea unui festival național pentru artiștii plastici a fost retrasă de liberali, după ce au aflat că organizatorii trebuie să facă o solicitare pentru a fi introduși în planul anual de evenimente al Galaţiului.

A fost retrasă şi propunerea privind finanţarea amenajării unui sens giratoriu în zona de la Parcul "Viva" și a esplanadei din aceeași zonă la Faleza Dunării Galați. O idee de fluidizare a traficului care îi aparţine fostului consilier local PNL Paul Găvănescu, formulată în mandatul trecut, după cum a amintit primarul. Ionuţ Pucheanu a explicat că toată faleza va intra într-un amplu proces de modernizare, cu fonduri europene, iar amenajarea rutieră s-ar putea realiza în cadrul acestui proiect.

A fost respinsă la vot propunerea PNL privind amenajarea unui spaţiu de învăţământ de back-up pentru elevii din sistemul preuniversitar pentru situațiile în care instituția de învățământ de bază intră în renovare. Autorităţile au explicat că deja se desfăşoară lucrări la 15 şcoli, şi urmează altele, iar amenajarea unui spaţiu nu numai că nu rezolvă problema, dar s-ar încheia odată cu investiţiile aflate acum în derulare.

Premii pentru cei mai buni elevi

Pentru că în peste 80 de clase de gimnaziu şi liceu niciun elev nu a ajuns la o medie generală de peste 8,50, pragul bursei de studiu, grupul USR a propus instituirea unui premiu pentru elevul cu cea mai mare medie anuală generală din fiecare clasă V-XIII, din învăţământul public şi privat. Un premiu de 500 de lei, indiferent dacă elevul sau eleva are domiciliul în Galaţi. Amendamentul nu a trecut, având doar 11 voturi "pentru". Primarul a explicat, însă, că există o promisiune că mediul de afaceri gălăţean va veni, la finele anului, alături de Primărie, pentru a bonifica elevii merituoşi. Prin urmare, ideea ar putea fi preluată.

Casa Simion Gheorghiu

PACT pentru Galaţi a formulat un amendament pentru includerea monumentului "Casa Simion Gheorghiu" (Domnească nr. 24) în lista de investiţii a bugetului local, pentru o viitoare consolidare, reabilitare și punere în valoare. Amendamentul a fost respins. Ionuţ Pucheanu a susţinut că acest proiect ar exista în lista de investiţii şi că ar putea primi finanţare prin "Renovation Wave" din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Numai că este nevoie de stingerea litigiului care vizează monumentul, iar Primăria trebuie să devină unic proprietar al imobilului.

Citit 4610 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 00:03

23 comentarii

 • postat de maurice
  Marți, 20 Aprilie 2021 19:28
  86.124.203.***
  Parc industrial am mai avut, a fost degeaba. Hai sa vedem si o telegondola, macar ne dam toti cu ea, cu siguranta va genera mai multi bani ca parcul.
  15
  4
  Raportează
 • postat de Consilier city manager
  Marți, 20 Aprilie 2021 17:43
  89.137.230.***
  Orasul este mort si ca sa fie viu are nevoie de urmatoarele:

  - Aqualand acoperit ca sa fie vizitat si iarna
  - Aeroport ( se vor crea locuri de munca)
  - Plantare de pomi in tot orasul, pe faleza si in jurul orasului
  - Bazin olimpic
  - Sala de atletism ca sa alerge toti galatenii si iarna
  - Curse cu vaporul lunar spre Sulina, Tulcea, Giurgiu, Braila
  - Raliul Galatiului
  - Aventura Parc
  - Discoteca ( dupa ce trece pandemia)
  - Mese de tenis, de sah si aparate fitness in aer liber
  - Sera cu plante exotice
  - Plantari in gradina botanica pe toata suprafata cu flori, arbori, arbusti, magnolii , brazi ...
  - Club de caiac - canoe
  - Transformarea lacului Catusa in zona de agrement
  - Tunel pe sub Dunare
  - Parcari gratuite in toate cartierele si crearea de parcari decupand zonele cu pamand de langa bordura care zac neingrijite si care genereaza noroi si praf ( se vor crea astfel peste 5000 de locuri de parcare in tot orasul fara sa fie afectati pietonii )
  - Club de echitatie cu plimbari in padurea garboavele, tir cu arcul ,
  - Targuri, expozitii, festivaluri
  - Gradina de vara reabilitata
  - Fostele cinematografe transformate in muzee sau zone de distractie
  - Crearea de noi muzee care sa atraga vizitatori din toata tara
  - Dublarea falezei cu inca o banda langa apa , cu balustrada, felinare si banci ( proiect unic in Romania)
  - Amplasarea in tot orasul de statui din bronz sau piatra , fantani , difuzoare cu muzica romantica in parcuri si pe alei
  - Incurajarea transportului pe apa , cu bicicleta si trotineta ( politistii sa nu mai amendeze biciclistii pentru ca ei nu polueaza)
  - Tiroliana ( cea mai lunga din Romania ) Se va amplasa pe stalpul podului de la Braila si se va traversa Dunarea iar intoarcerea de pe celalat stalp ( podul va fi prevazut cu lift si va functiona si ca muzeu iar turistii vor vedea panoramic si vor face poze de pe cea mai inalta constuctie din zona asta)
  - Construirea unui turn amplasat intr-un loc din care se va vedea tot orasul la 360 grade
  - Construirea din lemn a unei pasarele sau pod ce va fi deasupra copacilor de pe faleza in lungime de 300 metri
  - Casute in copaci in padurea de langa stadionul Dunarea
  - Festival gastronomic ( mancaruri la ceaun, peste, berbecuti la protap, tocan de oaie, produse de casa si artizanale, produse bio, paine si turte la cuptor, cozonaci la vatra , must, sucuri naturale )
  - Club parasutism si parapantism si deltaplanorism
  - Tabara anuala cu jocuri si concursuri pentru toate varstele, muzica, festival
  - Balciul de vara-toamna si festivalul berii si al vinului, al cireselor, al pepenilor
  - Puncte de observare pasari si animale
  - Autotren pentru turisti cu traseu prin cele mai importante puncte din oras atat cele istorice cat si zona falezei, gradina
  - Defilarea cailor prin oras ( peste 1000 de calareti cu cei mai frumosi cai vor veni din toata tara sa traverseze orasul si se vor opri pe camp unde va fi cel mai mare concurs)
  - Expozitie de caini, pisici si pasari exotice
  - Festival de film si teatru in aer liber
  - Construirea unui perete unde cei pasionati de tenis de camp sa poata bate mingea si sa se antreneze ( nu exista asa ceva in Galati)
  - Pictarea tuturor centralelor electrica si de apa din oras pentru un aspect artistic si placut
  - Fatadele blocurilor gri si cenusii mai ales de la strada vopsite in diverse culori si modele sau cu mozaic
  - Terminarea mall-ului de la gara sau alta destinatie acelei cladiri si fundatia din tiglina care sta de 30 ani asa luata de un investitor si construte magazine dar sa nu fie mai inalta de 2 nivele
  - Plimbari cu iahtul pe Dunare si croaziera bianuala de la Galati la Cazanele Dunarii accesibila ca pret pentru toata lumea
  - Crearea unui centru vechi cu terase, cafenele, placintarii, cofetarii, ceainarii, restaurante, gogoserii, inghetata, artizanat, hand-made, arta, vechituri, old music
  - Toate trupele independente de teatru sa aiba acces o zi din saptamana pe scena teatrelor din oras sau a altor sali fara sa plateasca
  - Incurajarea sahului in scoli si excursii cu autocarul saptamanal cu plecare din Galati catre destinatii de pana in 500 km la preturi acceptabile
  - Copii de la tara fara posibilitati care nu au vazut marea niciodata sa fie dusi la mare in weekend

  -
  15
  8
  Raportează
 • postat de Daniel
  Marți, 20 Aprilie 2021 16:58
  5.13.207.***
  Cat de rupti de realitate sunt astia incat sa propuna telegondola la Galati?
  Ar trebui sa fie supusi unui control psihiatric, mi-e ca nu mai sunt in deplinatatea facultatilor mintale.
  3
  26
  Raportează
 • postat de ADERIN
  Marți, 20 Aprilie 2021 15:54
  5.13.193.***
  Avem nevoie de oameni cu idei realiste si cu viziune sincera care sa faca cinste orasului.
  Restul ... rusine , caci nu veti fi vesnic in aceste functii.
  7
  9
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 20 Aprilie 2021 15:15
  5.13.242.***
  Exact telegondola lipsea orasului. Astia n-au fost in stare un prapadit de pasaj sa-l protejeze ca lumea de ploaie...
  Mai captivant ar fi un paragliding peste cea mai ramas din industria galateana...
  2
  17
  Raportează
 • postat de peneleu toxic
  Marți, 20 Aprilie 2021 14:57
  77.111.246.***
  Astea cu tuneluri pe sub Dunare, telegondole, vaporase de agrement pe Dunare, aquapark, palate si castele...fac parte din arsenalul de prosteala de tip leghebetist, pandemist, -uist caracteristic peneleu peleu.
  In loc ca dosarele pentru puscarie pe numele de marius stan sa fie rezolvate de mult timp si, la ora asta, titularul sa fie deja in paine (cu macaroane!) la adresa Traian nr.252, vedem (in mod aberant!!!) ca delirurile care l-au caracterizat toti cei 4 ani cat a devastat orasul , inca mai au rasunet si priza la "electoratul" peneleu peleu.
  4
  19
  Raportează
 • postat de carmen
  Marți, 20 Aprilie 2021 14:35
  195.32.91.***
  pana la gondola dati cu vopsea gardurile care sunt pe faleza si reface ti scarile ...de sus se vede frumos dar noi toti suntem jos si le stim de cand s au pus cu vopseaua originala ...cand stai la bloc nu stii ca si gardul trebuie vopsit din cand in cand .....si ce e asa de frumosin zona palatul navigatiei ca eu stau in zona si tot ma uit si nu vad ,luminati ma
  2
  16
  Raportează
 • postat de Theodor
  Marți, 20 Aprilie 2021 13:22
  95.76.32.***
  Telegondola e buna. Putem sa stam in ea mai la inaltime. Cu ocazia asta poate mai scapam de praful si mizeria de pe strazi. Autobuzele si masinile ridica un praf de nu poti sa respiri. E Jale. Unde e Agentia de Mediu sa vada treaba asta. Veniti in zona Cin Cin sa vedeti cum stau tomberoanele de gunoaie cu fata la strada si ce priveliste minunata este. Dar poate din telegondola nu se vede si nici nu prea miroase.
  Asta e Galatiul cel mai prafuit oras din Romania
  2
  10
  Raportează
 • postat de lucian
  Marți, 20 Aprilie 2021 12:53
  92.223.167.***
  Asa este cand alesii reprezinta politica si nu cetatenii! Dar curios, ca de data asta, sunt de acord mai mult cu primarul decat cu ceilalti! Chiar vreau sa vad ce se va face cu tot bugetul! In afara de studii de fezabilitate.
  Pacat pentru bursele pentru elevi, parca ar fi dat milioane! Ca sa vezi ca politica nu mai are nici un gand ca sa incurajeze invatamantul!
  O intrebare am, care de fapt este o propunere: de ce partidele cand prezinta un amendament, nu fac ei prin colaboratorii lor si din venit propriu, studiile de fezabilitate? Sau pe ideia respectiva se face licitatie, firmele care se prezinta la licitatie prezinta si studiul de fezabilitate, care oricum trebuie sa-l faca pe contul lor, daca vor sa preia lucrarea respectiva. Altfel nu ar sti ce propunere sa faca!
  Daca ai o idee o pui pe hartie si o transformi intr-un proiect. Sa-ti dai doar cu parerea pe banii cetatenilor este prea simplu! Si am vazut ca se face doar NIMIC, pe sume uriase!
  Ne-am obisnuit, noi cetatenii sa facem cum ne spune politica, in loc sa cerem noi alesilor ce vrem sa realizeze in noul mandat!
  Titlul este clar un mesaj subliminal impotriva opozitiei! Multi citesc doar titlul, mai putin continutul!
  1
  28
  Raportează
 • postat de intrebari fara raspuns
  Marți, 20 Aprilie 2021 12:30
  84.243.108.***
  Despre sistemul de semaforizare inteligent se mai aude ceva? Ca este montat, dar nu prea functioneaza... cel putin cand esti pieton!
  Dar despre breteaua de legatura dintre Casa de apa si Bdul Dunarea? Da, cei 600 m liniari de asfalt cu 2 benzi pe sens, despre ei era vorba?
  Sau poate ne ajuta cineva sa intelegem cum, un oras atat de important, riveran Batranului fluviu, precum Galatiul, nu are transport fluvial de persoane, nu are diguri de protectie a Falezei inferioare (ramasitele preistorice de dig sunt doar pentru arheologi)!?
  Dar poate ne ajuta cumva senatorii si deputatii galateni sa facem ceva si pentru valea orasului, da, cea care leaga Centrul de Port Bazinul Nou, pentru ca, sa o spunem cinstit, este poarta de intrare prin Vama Giurgiulesti, in Romania dinspre Ukraina si Moldova si arata de parca nu ar fi existat viata pe pamant pana in prezent...
  1
  33
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 20 Aprilie 2021 12:13
  78.96.82.***
  ha! ce sa vezi frate din gondola?!......carciumile(mizeriile) plutitoare care se tot inmultesc pe malul Dunarii?! Faleza care nu are 10 arbori de acelasi fel plantati pe cei 2 km?! spuneti astora de prin Primarie sa se lase de fumat toate prostiile si sa scoata din meniul de la cantina ciupercile "vesele"......
  5
  38
  Raportează
 • postat de Ocroteste doamne poporul tau.....
  Marți, 20 Aprilie 2021 09:47
  89.39.81.***
  Mmmda.Ihim.Mda.Un tunel pi sub Dunare sau un telecarici chisti batranul fluviu ,ca pod sa face acuma ,la Braila si eventual dezvoltarea orasului pe ambele maluri ale Dunarii Ar fi un proect pi termen lung si foarte lung ,si util avand in vedere ca fluviul nostru spala toate mizeriile dea lungul lui pana la marea cea mare.
  14
  6
  Raportează
 • postat de CERCEL
  Marți, 20 Aprilie 2021 09:37
  136.255.148.***
  verificati s vedeti cati bani sau papat ptr. studiul de feazabilitate pentru tunel Dunare aeroport etc. prostiile promise de primarie . RETINETI PE STUDIILE DE FEZABILITATE SAU FURAT CEI MAI MULTI BANI , PTR. CA NICICAND NU SE VA FACE CEVA DOAR NUMAI STUDII SI ASTA ESTE O PORTITA PRIN CARE ALESII FURA DE CRAPA. NU II VERIFICA NIMENI. NOI AR TREBUI SA O FACEM. SI TOT NOI SA II SANCTIONAM. ASTA ESTE DEMOCRATIE. CAT DESPRE MUZEU SI ARTAPLASTICA , NICI UNUL ALES NU ARE HABAR DE ASA CEVA. VOR APROBA MANELE PE FALEZA SI MULTE ALTE MARLANII. TREBUIE PASTRAT NIVELUL DE CULTURA A GALATIULUI, NU ARE CUM S EVOLUIEZE. CU CINE?????
  2
  31
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Marți, 20 Aprilie 2021 08:57
  5.2.205.***
  Cand ai strat de 2 cm de grasime pe creier visezi numai avioane, gondole si topogane....ce ziceti de un spital, drumuri, aqua park, parcari, locuri de munca? Chestii din astea normale
  13
  20
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 20 Aprilie 2021 08:46
  5.12.46.***
  Habarnistii alesi, nu stiu ce trebuie facut in orasul asta, iti sta mintea in loc cand vezi cu ce propuneri vin, fara noima, fara gandire, fara un plan dinainte stabilit, niste neica nimeni care trebuie sa-si justifice mandatele de mai marii conducatori din fruntea Gl. Doar fraza asta "Vorbiți cu președintele partidului!" mi se pare cea mai realista, partidul decide.
  3
  21
  Raportează
 • postat de un contribuabil
  Marți, 20 Aprilie 2021 08:45
  89.137.229.***
  Baliverne.Asa primar asa opozitie.Restaurarea Palatului Gheorghiu era singura cu folos.Dar nu vrea Primarul.E mai tentant terenul.Se stiu neamurile lui de ctitori de blocuri prin oras...
  13
  18
  Raportează
 • postat de pzdist
  Marți, 20 Aprilie 2021 08:00
  78.96.59.***
  Numai la aiureli se gandeste opozitia ? Nu au avut parc industrial ? De ce l-au falimentat ? Cu gondola ce sa faci ? Cum pastrezi distantarea sociala ? Alta intrebare.....
  14
  33
  Raportează
 • postat de Dani
  Marți, 20 Aprilie 2021 07:41
  86.124.200.***
  Niste tampenii puse pe masa doar asa ca sa zica ca nu au propus si ei ceva
  Galateanu vrea parcari, parcuri, curatenie, drumuri decente, locuri de munca, transport in comun bine pus la punct si multe alte lucruri normale
  13
  45
  Raportează
 • postat de Gogo Rita
  Marți, 20 Aprilie 2021 07:22
  108.245.201.***
  Asta e pamflet ??? Sau e pe " bune " ????
  4
  35
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 20 Aprilie 2021 06:25
  5.14.137.***
  Ba dar oare nu va este rușine sa mai veniți cu astfel de prostii? Bugetul primăriei e și asa șubred iar voi nu știți cum sa mai filetati bani... În loc sa consolidati faleza cu bani europeni, voi va gândiți cum sa mai ciupit bani cu studii de fezabilitate... iar un nou tunel după care sa plătească Gălățenii?
  6
  34
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 20 Aprilie 2021 06:17
  5.13.244.***
  Vrem Spital Municipal , ca sa nu mai fie arhiplin si aglomerat in cel din Micro 19, si nu se stie in viitor prin ce va trece omenirea , astfel va fii urat sa avem containere sau spital de campanie in fata ditamai spitalul cum e acuma.
  3
  42
  Raportează
 • postat de Ionescu ion
  Marți, 20 Aprilie 2021 02:36
  193.240.200.***
  Nu-ți mai face sange rau, nu se va face in veci acel drum. Sunt interese mari la mijloc! Știe primarul ce și cât.......!
  14
  23
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 20 Aprilie 2021 00:33
  86.124.203.***
  O intrebare pentru primarul Municipiului Galati
  MAI ESTE VALABILA PROMISIUNEA FACUTA PE 26 IANUARIE 2021 ?????
  Referitor “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”, Viata Libera anunta in data de 26 ianuarie 2021, Vezi: “https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  “Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”.
  “Nu de alta, dar în decembrie 2020 a expirat prelungirea de şase luni acordată Primăriei de Guvernul pentru a executa această investiţie, iar municipalitatea s-ar putea trezi nevoită să restituie suprafaţa de 8.602 metri pătraţi pe care şoseaua ar trebui să o acopere”.
  “Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală. Artera va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan şi decorat postum cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război”. Astazi este 20 aprilie 2021 si ….. nimic dar absolut NIMIC.
  14
  47
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.