Consilier județean dr. Georgia Mocanu: Suntem conduși doar de orgolii

Consilier județean dr. Georgia Mocanu: Suntem conduși doar de orgolii
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Aşteptată cu interes, dar şi cu nerăbdare din cauza predictibilităţii, şedinţa pentru administrarea bugetului judeţului Galaţi pe 2021 nu a adus nicio surpriză.

De ce nicio surpriză? Pentru că deciziile sunt luate doar de PSD, care deţine majoritate absolută.

Deşi pe acolo mai sunt şi consilieri ai altor formaţiuni politice, aceştia practic nu există ca putere decizională. Amendamentele propuse de consilierii PNL au primit câte un NU categoric din partea celor ce conduc judeţul de aproximativ 30 de ani.

Însă cea mai mare bătaie de joc la adresa locuitorilor judeţului Galaţi a venit atunci când preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat distribuţia bugetelor către primării. Astfel, toate primăriile conduse de edilii PNL au primit fabuloasa sumă de 10.000 lei, spre deosebire de comunele roşii, care au primit sume între 500.000 şi 700.000 lei.

Evident că, imediat, consilierii minoritari au cerut explicaţii asupra criteriilor de repartizare a banilor, diferenţele fiind colosale!

Iar ca să înţelegem mai bine despre ce este vorba, ne imaginăm că oraşul Bereşti a primit 10.000 lei, iar Şendreni, 700.000.

Ca răspuns la solicitarea opoziţiei, Costel Fotea s-a arătat extrem de iritat, însă şi insinuant, sugerând că repartiţia este un fel de pedeapsă pe care ar trebui să o primească PNL.

Păi, despre ce vorbim acum?

Să înţelegem că preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi conduce o vendetă din fruntea organizaţiei? Că îşi foloseşte puterea de lider absolut şi, cu ajutorul consilierilor PSD, care oricum nu au niciodată nicio opinie proprie în şedinţele CJ-ului, îşi duce la îndeplinire planurile de răzbunare? Revenind la şedinţa cu pricina, discuţiile s-au aprins cu uşurinţă. Pe tonuri mai mult sau mai puţin conciliante, consilierii nedreptăţiţi au încercat să sugereze alte criterii de alocare a banilor. Poate că unul ar fi ponderea populaţiei, ceea ce pare destul de rezonabil. Sau oricare alte criterii, care ar putea fi discutate stând cu toţii la o masă şi încercând să găsească soluţii în folosul TUTUROR locuitorilor judeţului Galaţi. Pentru că, până la urmă, nu e vina niciunui gălăţean - care a votat aşa cum a crezut el mai bine, că edilul ales de el nu are culoarea politică pe care să o tolereze mai marele Consiliului Judeţean. Una peste alta, deşi argumentele aduse de PNL-işti au avut temei, majoritatea a bătut minoritatea, iar Fotea a închis gura tuturor: bugetul rămâne bătut în cuie, iar comunele galben-albastre n-au decât să se descurce cu 10.000 lei. Deşi este o discriminare pe faţă, pe care şeful CJ nici nu s-a străduit să o disimuleze, lucrurile şi-au urmat cursul, sumele alocate preferenţial au rămas neschimbate, iar votanţii vor suferi în continuare, pentru că suntem conduşi doar de orgolii!

Consilier judeţean dr. Georgia Mocanu

Citit 2971 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.