De la aeronave militare, la fonduri europene. Cine este noul şef al Serviciului Proiecte şi Finanţări Externe
Foto: Primaria Galati

De la aeronave militare, la fonduri europene. Cine este noul şef al Serviciului Proiecte şi Finanţări Externe
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În urma publicării editorialului „Secretomanie pe banii noştri”, în care arătam că nu ni se pare firesc ca numele, pregătirea şi experienţa unei persoane care ocupă o funcţie publică de conducere, în urma unui concurs de promovare organizat de Primărie, să nu fie publice, am primit la redacţie CV-ul detaliat al noului şef al Serviciului Proiecte şi Finanţări Externe – Ovidiu Costea.

Conform CV-ului, Ovidiu Costea are 55 de ani şi este inginer construcţii aeronave, absolvind în 1990 Institutul Politehnic Bucureşti - Facultatea de Aeronave, specializarea Proiectarea şi Construcţia Aeronavelor (echivalent master). Din 1995 are diplomă de translator oficial engleză-română şi franceză-română. A obţinut numeroase diplome şi certificări în urma cursurilor şi specializărilor urmate în: marketing internaţional, re-certificare auditor intern conform ISO 9001, ISO 19011, obţinerea grant-urilor pentru programele cadru FP7, manager de proiect, achiziţii publice pentru lucrări şi managementul contractelor de lucrări, ECDL Core Certificate etc.

Carieră

Ovidiu Costea şi-a început cariera ca inginer la Avioane SA, producător de aeronave militare, principalele sale responsabilităţi fiind legate de controlul asupra proprietăţilor optice ale cabinei de pilotaj pentru aeronavele militare IAR 93 si IAR 99. Apoi s-a ocupat de contracte de export şi cercetare de piaţă la Enav SA, pasul următor fiind acela de adjunct şef birou marketing la Sidex Trading SRL, casa de comerţ a combinatului siderurgic. A devenit, apoi, şef serviciu Managementul Sistemului Informaţional şi Cercetarea Pieţei la Arcelor Mittal Galaţi. Conform CV-ului, în perioada octombrie 2005 – iulie 2006 a lucrat ca inginer în cadrul Grupului Cookson – Divizia pentru materiale refractare , Vesuvius GmbH, Germania.

Din noiembrie 2006, activează în cadrul Primăriei Galaţi. A fost, până în august 2010, consilier superior la Birou Integrare Europeană, iar din septembrie 2010 până în decembrie 2020 - consilier superior la Direcţia de Programe şi Proiecte Europene.

În prezent, este şef serviciu, grad II la Serviciul Proiecte și Finanțări Externe, funcţie pe care, înainte de concursul de promovare, a deţinut-o provizoriu încă din decembrie 2020, de când s-a pensionat Costel Hanţă.

Trebuie să aflaţi că Ovidiu Costea este managerul de proiect al unor investiţii importante aflate în implementare: „Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, „Reabilitare zona istorică, Municipiul Galaţi - Reabilitare imobil strada Domnească nr. 58” şi „Regenerare urbană zona Uzina de Apă nr. 1 (etapa I).

De asemenea, a fost responsabil monitorizare şi raportare proiect : „Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii” şi responsabil implementare proiect: „Modernizarea Bd. Oţelarilor, străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi din municipiul Galaţi”.

Firesc ar fi fost ca aceste informaţii să fi fost făcute publice încă de când am anunţat, pe surse, că Ovidiu Costea este noul şef al Serviciului Proiecte şi Finanţări Externe.

Citit 3421 ori Ultima modificare Duminică, 23 Mai 2021 21:02

3 comentarii

 • postat de Adio! si n-am cuvinte!
  Sâmbătă, 22 Mai 2021 16:50
  95.76.3.***
  Mai ales pentru proiectul managementul traficului, adica treaba asta cu semafoarele inteligente pentru care care galatenii ii umplu frigiderul in fiecare zi!

  Bun baiat!..

  Specialistii lu Pucheanu, angajati in familie cu neveste date afara din combinat pentru coruptie si furt!

  Pai de asta are nevoie Galatiul ca sa se dezvolte?!

  Oare ce face Consiliul Local!!!????
  13
  18
  Raportează
 • postat de Un siderurgist
  Sâmbătă, 22 Mai 2021 11:42
  5.13.219.***
  Domnilor i mi este foarte greu sa inteleg, ce au constructiile de avioane cu constructiile rutiere, dealtfel se vede viziunea domnului Costea in ce a ce priveste transportul urban, CEI CU VIZIUNE,STIU BINE CA VIITORUL IN TRANSPORTUL URBAN SUNT AUTOBUZELE ELECTRICE, FARA CAI DE RULARE CE COSTA MILIOANE,FARA CABLURI GEN TROLEE SI FARA SA BLOCHEZE DOUA CAI DE RULARE SI ASA EXTREM DE PUTINE IN ACEST ORAS SUFOCAT.
  DAR PESTE TOATE SA NU UITAM COSTURILE LINIILOR, MONTAJU LOR SI TIMPUL NECESAR ACESTOR LUCRARI, PAGUBITOARE PENTRU URBE SI CETATENII EI, SUNT DOI ANI DE CAND CHINUITI CETATENII , CIRCULATIA, MASINILE CU CEA SIDERURGISTILOR SI PRELUNGIREA CU CELELINII DE TRAMVAI, BATAE DE JOC SI INCOMPETENTA,UITATIVA LA ORASE CA BRASov, BUCURESTI, CLUJ UNDE EDILI CU VIZIUNE SI RESPECT PENTRU CETATENII CE I AU ALES, SA SI FLUIDIZEZE TRANSPORTUL, SA L EFICENTIZEZE SI SA DEPOLUEZE, CU ADEVARAT URBEA...BATAE DE JOC LA ADRESA CETATEANULUI SI A BANULUI PUBLIC.
  Asa se intampla cand in loc de specialisti, se aleg politrucii , care cotizeaza mai mult.
  14
  14
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 22 Mai 2021 08:03
  86.124.203.***
  Mare pacat ca nu s-a ocupat si de “Amenajarea arterei de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră”. Lucrarile de care s-a ocupat dumnealui au avut norocul finalizarii.
  Primarul Municipiului Galati Ionut Pucheanu, a promis, vezi: https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit ca:
  “ Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 mai 2021. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”. Astazi este 22 MAI 2021 si ….. nimic dar absolut NIMIC. Mai sunt (inclusiv astazi) exact 10 zile lucratoare si oare se poate intampla vorba cantecului “doar o minune” ? SIGUR NU. Dar hai sa mai credem odata in aceasta poveste mai ceva ca cele vanatoresti si pescaresti.
  4
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.