Consiliul Local al Galaţiului, dat în judecată de două ori

Consiliul Local al Galaţiului, dat în judecată de două ori
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Aleşii locali ai Galaţiului au fost daţi în judecată pentru un proiect de hotărâre pe care l-au respins în ianuarie anul acesta şi pentru o hotărâre pe care au adoptat-o în noiembrie anul trecut. Informări despre acţiunile în instanţă care vizează Consiliul Local se află pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de joi, 27 mai 2021.

O cerere de chemare în judecată a fost formulată deoarece proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului în suprafaţă de 333 de metri pătraţi, situat pe strada Stadionului nr. 31, nu a fost aprobat în şedinţa din 28 ianuarie 2021, primind doar 16 voturi favorabile şi zece „împotrivă”.

Trebuie spus că de la începutul acestui mandat nici măcar un proiect de hotărâre privind vânzări de terenuri nu a fost aprobat. Numai că, de această dată, cei care solicită cumpărarea terenului care le-a fost concesionat au dat Consiliul în judecată. Aceştia cer instanţei să constate că refuzul exprimat de aleşi „este nejustificat, fiind exprimat cu abuz de putere”, şi să-i oblige să adopte vânzarea terenului pe care este construită casa de locuit proprietate a reclamanţilor. Trebuie spus că aceştia solicită încă din aprilie 2018 cumpărarea terenului concesionat în 2001.

Cea de-a doua acţiune în instanţă a fost introdusă de partidul PACT pentru Galaţi şi vizează hotărârea privind organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. PACT susţine că hotărârea este nelegală şi cere judecătorilor să oblige la refacerea procedurii de constituire a comisiilor de specialitate şi suspendarea acestei decizii până la soluţionarea cauzei.

Citit 4928 ori Ultima modificare Marți, 25 Mai 2021 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.