De ce nu se respectă frecvenţa autobuzelor pe traseul 28. Blocajele în trafic sunt de vină
Foto: Marian Calestru

De ce nu se respectă frecvenţa autobuzelor pe traseul 28. Blocajele în trafic sunt de vină
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În urma publicării articolului „Bătaia de joc a Transurb continuă! - Călătorii de pe traseul 28, la capătul răbdării”, în care ni se reclama faptul că patru curse de pe această rută au fost „sărite” doar într-o singură zi, am primit explicaţii oficiale din partea operatorului public de transport în comun.

Directorul general al SC Transurb SA, Dorian Dumitru, ne-a declarat că blocajele create în trafic în zonele în care se desfăşoară ample lucrări de infrastructură duc la întârzieri şi de câte 20-30 de minute, motiv pentru care autobuzele nu mai ajung din zece în zece minute, aşa cum scrie în grafic.

„Noi avem zece autobuze pe traseul 28 şi frecvenţa, conform graficului, este de zece minute. Dacă s-ar circula pe Brăilei, probabil n-ar fi probleme cu respectarea graficului. Problemele încep pe porţiunea de centură pe care traseul o străbate - unde se lucrează – după care intră în sectorul de lucrări de pe Siderurgiştilor. Problemele sunt independente de Transurb: din cauza lucrărilor sunt blocaje în grafic, se formează ditamai cozile şi sunt întârzieri şi de 20, şi de 30 de minute. În acest caz se dă peste cap toată diagrama şi ceea ce afişează în grafic nu se mai regăseşte şi în realitate”, ne-a explicat managerul Transurb precizând că înnoirea flotei de transport s-a suprapus cu lucrările de infrastructură care creează disconfort.

Ne-a asigurat, însă, că vor veni şi vremuri bune. Totul este să avem noi răbdare să le aşteptăm. Până una alta, graficele ar trebui însă modificate, pentru a ține cont de realitatea din teren, iar numărul de autobuze, suplimentat, mai ales în intervalul orar în care ies elevii de la licee. Evident, noi nu suntem experți în mobilitate urbană, ci doar călători cu autobuzul, precum cititorii noștri.

Citit 2633 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.