Harta gropilor din Galaţi se va putea realiza abia peste câteva zile

Harta gropilor din Galaţi se va putea realiza abia peste câteva zile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Sunt zeci de surpări, unele mai mari, unele mai mici, dar cu siguranţă toate necesită implicare", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la Reperul Tv. Edilul susţine că fenomenul este ţinut sub supraveghere în momentul de faţă, pentru că abia peste câteva zile vom putea avea o hartă a gropilor.

"Specialiştii spun că atât timp cât pământul este încă îmbibat cu apă reuşeşte cumva să păstreze o fărâmă de echilibru dacă pot să spun aşa şi că surpările survin abia în momentul în care umiditatea din teren dispare. Prin urmare, în câteva zile vom avea o radiografie mult mai completă a ceea ce s-a întâmplat din cauza ploilor. În momentul de faţă, intervenim punctual. Ne-am împărţit: sunt unele probleme ce au apărut din cauza reţelei Apă Canal şi acolo intervin ei, sunt probleme care au apărut efectiv din cauza tipului de sol pe care e aşezat oraşul, păcătos şi atunci când nu plouă, iar acolo intervenim noi", a declarat  primarul.
Traficul rutier şi transportul public în comun au fost date peste cap din cauza gropilor. Astfel, vineri după-amiază, traficul rutier a fost închis pe strada Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între străzile Eroilor și Mavramol, pentru a se putea interveni în vederea remedierii unui accident de teren. Toate autobuzele care circulau pe strada Nicolae Bălcescu au fost deviate, la intersecția cu strada Eroilor, pe ruta Eroilor - Traian - Brăilei. Duminică, gălăţenii au putut constata că traficul rutier a rămas restricţionat pe jumătate de stradă, în zona în care asfaltul a fost decopertat.
Tot vineri seara, Primăria Galați a anunţat că traficul rutier se desfășoară îngreunat, cu viteză redusă, pe strada Oltului colț cu strada Vrancei (zona Lidl), din cauza unui accident de teren. Autobuzele de pe traseul 28 au fost deviate pe strada Frunzei - strada Brăilei, cu retur strada Brăilei - strada Frunzei - strada Gheorghe Asachi - strada Anghel Saligny - strada Gheorghe Doja. Iar cele de pe traseul 38 au fost deviate pe strada Oltului - strada Vrancei - Service Vechi - strada Brăilei, returul urmând să intre pe strada Oltului pe la Farmacia "Hygeia" (Spitalul Județean).
Tot din cauza unui accident de teren, în cartierul Dimitrie Cantemir, autobuzele care asigură traseul 41 pe ruta Micro 19 - Dimitrie Cantemir au capăt de linie la calea ferată.

CITEȘTE ȘI: Galaţiul s-a umplut de gropi. Pericole publice la tot pasul

Citit 3187 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 01:53

4 comentarii

 • postat de ADYtza74
  Marți, 29 Iunie 2021 15:09
  86.124.200.***
  Traseul 28 poate face o statie si pe Frunzei ? De la Spitalul judetean pana la Flora ,tur-retur ,cam mare distanta. Undeva in zona vechilor statii de tranvai e buna o statie provizorie pentru 28 ,ca acel "accident" de teren de la Lidl e de durata pana la reparare finala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Luni, 28 Iunie 2021 10:59
  78.96.59.***
  Gropile ca gropile, dar ce ne facem cu mizeria de pe mai toate strazile orasului ? A trecut aproape o saptamana si moluzul adus de ape respectiv mizeria imprastiata din jurul containerelor pe strazi au ramas neatinse. Sigur, maturatori nu mai vezi decat maxim o data pe luna prin zona. Dar e strigator la cer cum ne impoziteaza primaria si drept rasplata ne lasa sa ne sufocam in gunoaie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin Istrati
  Luni, 28 Iunie 2021 10:11
  5.2.231.***
  nu tine de solul...pacatos asa cum zice dl. primar, tine de modul cum se fac asfaltarile, nu se face nici o pregatire in prealabil, nici nu se taseaza mecanizat inainte, nu se pune piatra sparta sau pamant adecvat iar dupa e de rasul lumii...in fata casei la mine au asfaltat in 5 min o groapa pentru o conexiune la apa curenta, am zis de cand i-am vazut cum lucreaza, dupa mai putin de o luna gaura...a rezistat strada asta (Stiintei) de 20 de ani iar cum ai gaurit-o cei de la apa canal e praf...nu verifica nimeni ce fac, nu exista responsabilitate, e bataie de joc pe banii nostri! incompetenta nu numai ca nu ar trebui platita dar ar trebui penalizata...noi ii dam inainte...felicitari dle primar, we have a bright future behind us!
  0
  0
  Raportează
 • postat de carmen
  Luni, 28 Iunie 2021 09:15
  195.32.91.***
  ce fotografie perfecta ,asa a ajuns galatiul ...imbietor ptr turisti care ii asteapta edilii .....suntem in urma cu 100 de ani fata de alte orase industriale din europa ...rusine ....de gropi sa vorbim,abia e inceputul ...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.