Harta gropilor din Galaţi se va putea realiza abia peste câteva zile

Harta gropilor din Galaţi se va putea realiza abia peste câteva zile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Sunt zeci de surpări, unele mai mari, unele mai mici, dar cu siguranţă toate necesită implicare", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, la Reperul Tv. Edilul susţine că fenomenul este ţinut sub supraveghere în momentul de faţă, pentru că abia peste câteva zile vom putea avea o hartă a gropilor.

"Specialiştii spun că atât timp cât pământul este încă îmbibat cu apă reuşeşte cumva să păstreze o fărâmă de echilibru dacă pot să spun aşa şi că surpările survin abia în momentul în care umiditatea din teren dispare. Prin urmare, în câteva zile vom avea o radiografie mult mai completă a ceea ce s-a întâmplat din cauza ploilor. În momentul de faţă, intervenim punctual. Ne-am împărţit: sunt unele probleme ce au apărut din cauza reţelei Apă Canal şi acolo intervin ei, sunt probleme care au apărut efectiv din cauza tipului de sol pe care e aşezat oraşul, păcătos şi atunci când nu plouă, iar acolo intervenim noi", a declarat  primarul.

Traficul rutier şi transportul public în comun au fost date peste cap din cauza gropilor. Astfel, vineri după-amiază, traficul rutier a fost închis pe strada Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între străzile Eroilor și Mavramol, pentru a se putea interveni în vederea remedierii unui accident de teren. Toate autobuzele care circulau pe strada Nicolae Bălcescu au fost deviate, la intersecția cu strada Eroilor, pe ruta Eroilor - Traian - Brăilei. Duminică, gălăţenii au putut constata că traficul rutier a rămas restricţionat pe jumătate de stradă, în zona în care asfaltul a fost decopertat.

Tot vineri seara, Primăria Galați a anunţat că traficul rutier se desfășoară îngreunat, cu viteză redusă, pe strada Oltului colț cu strada Vrancei (zona Lidl), din cauza unui accident de teren. Autobuzele de pe traseul 28 au fost deviate pe strada Frunzei - strada Brăilei, cu retur strada Brăilei - strada Frunzei - strada Gheorghe Asachi - strada Anghel Saligny - strada Gheorghe Doja. Iar cele de pe traseul 38 au fost deviate pe strada Oltului - strada Vrancei - Service Vechi - strada Brăilei, returul urmând să intre pe strada Oltului pe la Farmacia "Hygeia" (Spitalul Județean).

Tot din cauza unui accident de teren, în cartierul Dimitrie Cantemir, autobuzele care asigură traseul 41 pe ruta Micro 19 - Dimitrie Cantemir au capăt de linie la calea ferată.

CITEȘTE ȘI: Galaţiul s-a umplut de gropi. Pericole publice la tot pasul

Citit 3481 ori Ultima modificare Marți, 29 Iunie 2021 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.