De ce îi trebuie Primăriei un gard de doi metri
Foto: Marian Calestru

De ce îi trebuie Primăriei un gard de doi metri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cu 16 voturi „pentru”, zece voturi „împotrivă” şi o abţinere, gardul care ar urma să fie ridicat în cadrul proiectului „Amenajări exterioare sediul Primăriei Galați” a fost adoptat.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, administraţi locală îşi doreşte pentru sediul din strada Domnească nr. 54 un gard format din soclu plin, placat cu plăci ceramice de culoare gri, cu închideri din panouri de fier forjat pe latura de sud, împrejmuire ce va fi dublată cu un gard viu. Conform documentelor, „latura de sud a imobilului necesită completarea împrejmuirii deoarece creează disconfort atât vizual, cât şi funcțional”.

Întrebat în ce constă acest disconfort, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a explicat: „Noi creăm, pare-se, disconfort vizual vecinului. Nu numai că se vede în curtea dumnealui, dar se poate şi ajunge foarte uşor acolo. Dacă dumnealui vrea, poate ajunge până la o acţiune în grăniţuire. Nu e musai, nu e cel mai imperativ proiect pe care trebuie să-l facem, dar avem o discuţie ceva mai aprinsă de multă vreme pe tema asta cu vecinul. Poate ajunge să ceară şi în instanţă lucrul acesta. Cel mai probabil ar şi câştiga. Dar e la latitudinea dumneavoastră dacă votaţi”.

Proiectul a fost aprobat. Nimeni nu a fost intrigat, însă, şi nu a cerut explicaţii cu privire la valoarea totală a investiţiei, de 95.820,39 lei fără TVA, de la bugetul local, durata de realizare fiind de 12 luni.

Citit 1966 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:57

5 comentarii

 • postat de Cosmin
  Duminică, 04 Iulie 2021 09:52
  77.111.247.***
  Un banal gard interior intre doua curti vecine, invizibil din strada si obligatoriu prin lege (Codul Civil), de separare spre nord a unei proprietati de stat (Primaria Gl) de una proprietate privata aflata spre sud.

  Pentru ce ”soclu plin, placat cu plăci ceramice de culoare gri, cu închideri din panouri de fier forjat pe latura de sud, împrejmuire ce va fi dublată cu un gard viu”? Un simplu gard din tabla cutata, eventual un zid plin din caramida sau prefabricate beton nu e suficient?
  3
  3
  Raportează
 • postat de Dante
  Joi, 01 Iulie 2021 18:28
  46.97.176.***
  Ar fi bine ca Primaria sa isi construiasca pe langa acest gard si o tichie de margaritar.
  2
  2
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 30 Iunie 2021 22:19
  89.136.76.***
  CE MINCIUNI SFRUNTATE. ADEVARUL E CA SE VREA CA PRIMARIA GALATI SA DEVINA O FORTAREATA PRECUM PARLAMENTUL
  2
  2
  Raportează
 • postat de Maricel Acrish von Rediu
  Miercuri, 30 Iunie 2021 18:34
  46.97.176.***
  Vezi ce înseamnă să fii demagog și ranchiunos! Când era epava de sală a aplaudacilor, importantul vecin de rit nobil von Suhurlui, era nemulțumit, când s-a ridicat, cică de ce e așa înaltă și nu crea ferestre de la budă să dea spre el. Acum, reclamagiul, mai vrea ceva, gard. De ce nu-l face el? Îl doare burta sau nu-l lasă ethosul?
  1
  3
  Raportează
 • postat de nicolae
  Miercuri, 30 Iunie 2021 10:40
  89.136.184.***
  Cred ca exista la galateni, poate si la altii, un simt al proprietatii exagerat, altfel nu se poate explica dorinta obsesiva de a-si marca teritoriul, de a ingradi cu indiferent ce mijloace tot ce-i apartine. Spre exemplificare, este sufficient sa privim cum in toate cartierele au fost imprejmuite asa zisele spatii verzi utilizand acele oribile garduri metalice, care amintesc de lagarele de concentrare sau de padocurile pentru animale, sau de gardurile de beton cu potential risc de nenorociri din jurul stadionului si acum urmeaza gardul Primariei. As propune mai marilor urbei noastre mai multa imaginatie, sau daca le lipseste sa se inspire din locurile pe unde precis ca au umblat, eventual angajarea unui architect cu mai mult simt estetic .
  3
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.