Câţi bani înghit accidentele de teren. Contracte atribuite prin negociere
Foto: Anca Melinte

Câţi bani înghit accidentele de teren. Contracte atribuite prin negociere
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu mai puţin de 534.668 de lei fără TVA reprezintă valoarea totală a contractelor pe care, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria Galaţi le-a atribuit, recent, prin negociere. Acestea vizează remedierea unor accidente de teren şi expertiza geotehnică în regim de urgenţă a unor zone afectate de ploile abundente din luna iunie.

Cel mai valoros dintre contractele atribuite are o valoare de 240.000 de lei fără TVA şi a fost încheiat cu firma ieşeană Proexrom. Aceasta va presta servicii de expertiză geotehnică în regim de urgenţă în zonele care au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice din perioada 15 – 22 iunie 2021: strada Domnească – strada Navelor – Prelungirea Traian – bulevardul Marea Unire; strada Regiment 11 Siret, între Centrul Regional de Transfuzie Sangvină şi bulevardul Marea Unire; strada Traian, între strada Brăilei şi bulevardul Marea Unire. Durata contractului este de 30 de zile.

Expertiza vizează infrastructura din zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice şi a fost decisă de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte două contracte au ca obiect refacerea sistemului rutier şi punerea în siguranţă a zonelor afectate de tasări. În Micro 21, zona aferentă blocului C1, intervine Citadina ’98, căreia i-a fost atribuit un contract de 192.358 de lei. Pe strada Dornei colţ cu strada Nicolae Bălcescu a intervenit SC Servland SRL, valoarea contractului încheiat fiind de 102.310 de lei fără TVA.

Misiunea fiecărei firme de construcţii a fost să depisteze şi să înlăture cauzele care au produs tasările, apoi să refacă structura rutieră pentru reluarea în condiţii de siguranţă a traficului în zonele respective.

Atribuirea contractelor prin negociere, fără publicarea prealabilă a unei invitaţii la o procedură concurenţială de ofertare, este justificată de extrema urgenţă, determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă.

Citit 2711 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.