Mihal Manoliu, noul lider al liberalilor

Mihal Manoliu, noul lider al liberalilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victoria lui Mihai Manoliu - victoria viitorului candidat la Primărie,  Marius Stan * Infuzie de cadre de import: şefia PNL disputată de un fost PD-ist, un fost democrat-liberal, un ex-conservator şi doi liberali cvasinecunoscuţi * Viceprimarul Mircea Cristea nu a dorit să candideze la preşedinţia municipalei, vizând un post de conducere în organizaţia judeţeană *

Noul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi este, începând de duminică, avocatul Mihai Manoliu (FOTO), aflat la al doilea mandat de consilier local.

Proaspătul lider a fost ales în cadrul Conferinţei Municipale a PNL Galaţi, cu 231 de voturi, „zdrobindu-şi” practic contracandidaţii.

Pentru şefia organizaţiei PNL s-au bătut nu mai puţin de cinci pretendenţi: Mihai Manoliu (fost membru PD), Bogdan Boza (fost membru PDL), Cristian Istrate (fost membru PC), Mihai Mândru şi Laurenţiu Pandelescu – cel care a renunţat la candidatură, oferindu-şi voturile şi susţinerea lui Cristian Istrate.

Alegerea preşedintelui, precum şi a componenţei Biroului Politic Local al PNL a avut loc duminică, în sala supraîncălzită a Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

La raport

Cei peste 400 de delegaţi PNL prezenţi au ascultat raportul prezentat de liderul organizaţiei judeţene, Victor Paul Dobre şi de fostul preşedinte al organizaţiei municipale, Mircea Cristea.

Ambele bilanţuri politico-electorale au pus accentul pe creşterea PNL în opţiunile gălăţenilor, dar şi pe „ghinionul” liberalilor de a nu intra în turul al doilea la alegerile pentru Primăria Galaţiului şi la prezidenţiale.

Toţi liberalii au subliniat necesitatea ca PNL să câştige Primăria în 2012. Momentele în care Dobre şi Cristea îşi numărau bilele albe şi negre au fost tulburate de intervenţiile nervoase şi repetate ale unui cetăţean uşor turmentat… de căldură, care, fără a fi delegat sau măcar membru PNL, voia să ştie unde se duce oţelul din Combinat şi cine îl fură. 

Din 5 au rămas 4

Primul candidat la şefia PNL care s-a adresat delegaţilor a fost Bogdan Boza (29 de ani), fostul şef de cabinet al ministrului Anca Boagiu, exclus din PDL pentru curajul de a fi fost contracandidatul fiicei prezidenţiale, Elena Băsescu.

Boza a lovit atât în fosta cât şi în actuala conducere locală şi judeţeană a PNL, acuzând „tehnici securistice” şi le-a cerut delegaţilor să voteze cu propria conştiinţă. A obţinut doar 35 de voturi.

Fostul director general al Electrocentrale şi membru PC, Cristian Istrate, migrat la PNL, le-a spus delegaţilor că vrea să câştige cu echipa, şi-a adunat 88 de voturi.

Mihai Mândru, fost inspector BNR, a numărat doar cinci voturi. Pentru cele 20 de locuri din 27 ale BPL s-au înfruntat 45 de candidaţi.

Victorie cu dedicaţie

Născut în zodia Fecioarei, Mihai Manoliu, în vârstă de 50 de ani, de profesie avocat, la fel ca şi soţia lui, este doctor în drept şi consilier local:

„Colegii mei au înţeles că scopul nostru comun este câştigarea Primăriei Galaţi în 2010. Candidatul nostru, Marius Stan, şi-a arătat susţinerea pentru mine”.

„Victoria noastră este comună, pentru un ţel comun - Primăria”, ne-a declarat noul preşedinte al PNL Galaţi.

Citit 2202 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.