Plus 169 milioane de lei, fonduri europene în județ

Plus 169 milioane de lei, fonduri europene în județ
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La început de septembrie, Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) a publicat datele actualizate, pe proiecte județene sau proiecte intrajudețene și naționale, cu toate contractele semnate în toate programele operaționale din exercițiul financiar european 2014-2020, până la data de 30 iunie 2021.
În județul Galați, conform informațiilor prezentate de MIPE, în primul semestru al anului în curs au fost semnate proiecte cu finanțare europeană în valoare de 169 milioane de lei, în creștere cu 4,56 la sută față de finele lui 2020. Per total, în județ se află în derulare sau au fost deja finalizate 201 investiții, în valoare totală de 3,88 miliarde de lei, din care 2,629 miliarde de lei reprezintă componenta nerambursabilă. Din acest punct de vedere, în Regiunea de Sud-Est, mult mai bine se prezintă județele din Dobrogea, Constanța cu 331 de proiecte în valoare de 7,481 miliarde de lei și Tulcea, cu 471 de proiecte ce totalizează 4,689 miliarde de lei. Se impune mențiunea că unele dintre aceste investiții se află, în prezent, sub "lupa" investigatorilor OLAF, cu referire la cele efectuate prin ITI Delta Dunării. Altfel, în Buzău se derulează 189 de proiecte cu fonduri europene în valoare totală de 2,943 miliarde de lei, în Vrancea sunt 163 de proiecte ce însumează 2,441 miliarde de lei, în timp ce în Brăila au fost accesate finanțări pentru doar 93 de proiecte, în valoare de 2,433 miliarde de lei.

Citit 1613 ori Ultima modificare Duminică, 19 Septembrie 2021 22:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro