Surparea de pe strada Tudor Vladimirescu, remediată cu presiuni. Soluția Apă Canal în cazul unei racordări defectuoase

Surparea de pe strada Tudor Vladimirescu, remediată cu presiuni. Soluția Apă Canal în cazul unei racordări defectuoase
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cazul străzii Tudor Vladimirescu, pe care îl aduceam în atenție la începutul acestei luni, în urma unui accident de teren produs ca efect al unei racordări defectuoase la rețeaua de canalizare, a fost tranșat, oficial, de societatea responsabilă cu gospodărirea sistemului de apă-canal. În urma sesizărilor făcute oficial de vecinii revoltați de rezultatul lucrării coordonate de un "meseriaș", societatea edilitară a promis că va face de la "zero" o nouă lucrare.

Surparea unei porțiuni de stradă, aferentă imobilului cu numărul 168 de pe Tudor Vladimirescu, s-a produs ca urmare a unei lucrări de racordare la rețeaua de canalizare, făcută de o echipă de "băieți", coordonată de un specialist de la Apă Canal. Efectuată, după toate probabilitățile, în regim oficial de "regie proprie", racordarea a fost un eșec total și rapid, pentru că, la câteva zile după realizare, terenul și asfaltul s-au tasat accelerat, fapt care i-a îngrozit pe vecinii care asistau cum trotuarul și carosabilul se scufundă.
Oamenii și-au dat seama că racordarea imobilului de la 168, făcută într-un mod bizar, printr-un branșament între două cămine, este de vină pentru această situație și au cerut intervenția în regim de urgență a echipelor de la Apă Canal. Soluția imediată găsită de reprezentanții societății edilitare a fost să umple cu balast groapa în care se făcuse lucrarea, pentru a atenua tasarea. Branșamentul defectuos a rămas însă la locul lui. Nu pentru mult timp, aveau să promită, după circa două săptămâni, șefii de la Apă Canal, pe masa cărora a ajuns și o sesizare scrisă din partea unui gălățean vecin cu surparea și care ne-a adus în atenție incidentul.
"Vă comunicăm că până la terminarea investigațiilor în acest caz, vom proceda la desfacerea totală a zonei afectate și refacerea în întregime a lucrărilor aferente racordului de canalizare menționat, astfel încât aceste lucrări să fie executate corect", se precizează în răspunsul primit de petiționarul Alec Damian, document semnat de directorul general al Apă Canal, Gelu Stan.
Vineri, 24 septembrie, o echipă de muncitori de la Apă Canal a ajuns din nou pe Tudor Vladimirescu, pentru a pune în practică cele promise în scris de șeful lor. "Au spus că vor pune un fel de dop. Noi sperăm să refacă lucrarea de tot, să schimbe branșamentul acela, care e foarte periculos cum este amplasat acum, iar pe viitor să nu mai fie avarii și surpări", au spus vecinii gropii apărute dintr-o lucrare făcută cu neprofesionalism și pe repede-nainte.

Citit 2300 ori Ultima modificare Luni, 27 Septembrie 2021 23:56

3 comentarii

 • postat de Lik
  Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 18:58
  5.13.147.***
  Cred ca VOX a cuprins prin comentariu sau tot ce trebuie sa intreprinda Apa Canal,pentru a se evita pe viitor astfel de lucrari efectuate de Dorei.
  0
  6
  Raportează
 • postat de LOCUITOR AL STRAZII RESPECTIVE
  Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 17:25
  5.13.147.***
  La Apa Canal exista serviciul anti-frauda,dar se pare ca nu iau nicio decizie in acest sens.De ce nu exista implicare? S-au o mana spala pe alta?
  Apreciez comentariul postat de vox, cred ca Apa-Canal trebuie sa se conformeze si sa procedeze la elucidarea cazului cu profesionalism, daca nu pe viitor vom mai avea astfel de situatii si in alte locuri, iar cel care executa "la negru", abia asteapta sa "curga" paralele!
  0
  6
  Raportează
 • postat de vox
  Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 07:57
  77.111.247.***
  Apă Canal, cât durează sa aflati dacă lucrarea a fost făcută în regie proprie sau nu?! Cred ca e simplu. A fost sau nu a fost trimisa echipa sa facă acea lucrare? Trebuie sa aveți un registru ceva, ca încă se lucrează cu hârtii la noi. Are sau nu un proiect? Dacă nu a fost trimisa echipa atunci sa plătească beneficiarul și executanții toate lucrările de racordare corecta și refacere a strazii la starea inițială. Dacă a fost trimisa echipa și nu au lucrat corespunzător atunci asumați-va greșeala și suportați costurile iar alta data sa nu mai faceți și sa nu mai mințiți oamenii.
  Și... sa faceți treaba bună ca peste tot pe unde "călcați" se surpă. E cam "grea" munca de birou.
  0
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.