Racordarea la gaze a străzii Octav Băncilă mai are de așteptat

Racordarea la gaze a străzii Octav Băncilă mai are de așteptat
Imagine cu caracter ilustrativ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălățeanul Tudor Negru, domiciliat pe strada Octav Băncilă, ne-a atras atenția că, în timp ce arterele principale ale Galațiului și-au schimbat aspectul ("pavaj, flori"), există străzi în oraș "în care viața se desfășoară mai greu decât la sate", dând exemplu chiar zona în care locuiește: "o stradă neracordată la gaze și cu rețea de apă deficitară".

"Localnicii au înaintat actele pentru conectare la gaze din anul 2020, fiind dispuși să achite sume de bani pentru racordare, mulți având în familie copii şi bătrâni. Lucrarea realizată a distrus racordarea la apă pentru multe familii (la unii a scăzut debitul, la alții nu a mai curs apa deloc). Permanent interogate, oficiantele de la Distrigaz, pentru a se debarasa de problemă, i-au sfătuit pe localnicii de pe strada menționată să își cumpere lemne. Este inadmisibil refuzul, în condiţiile în care conducta funcțională trece prin fața casei, familiile doresc să fie racordate la gaze chiar contra cost, iar recomandarea de a ne întoarce la lemne, acum, în prag de iarnă, o stradă întreagă frizează absurdul. La Apă Canal, am făcut sesizare telefonică și o echipă s-a deplasat la fața locului și, contra cost, mi-a înlocuit țeava torsionată de firma care a lucrat la conducta de gaze", ne-a scris Tudor Negru, menționând că au adus problemele lor și la cunoștința primarului, însă fără rezultat.

În ceea ce privește unul dintre aspectele sesizate, deteriorarea conductei de apă de către cei care au lucrat  la conducta de gaze, atât Apă Canal, cât și Primăria Galați ne-au răspuns că în evidențele lor nu figurează nicio sesizare scrisă în acest sens.

Referitor la al doilea aspect, al neracordării la gaze, Biroul de presă al Engie România ne-a informat că s-a finalizat doar executarea conductei, dar lucrarea nu a fost încă recepționată și nici pusă în funcțiune. "Solicitarea de acces la sistemul de distribuție a clientului respectiv implică nu doar executarea branșamentului pentru clientul respectiv, ci și extinderea rețelei de distribuție a gazelor pe strada respectivă. Vă informăm că, în prezent, a fost finalizată etapa de execuție a conductei, urmând ca în perioada imediat următoare să fie recepționată și pusă în funcțiune această lucrare. Alimentarea cu gaze naturale a imobilelor situate pe traseul conductei nou executate va fi demarată, în baza cererilor de racordare depuse de către proprietari, după efectuarea operațiunii de punere în funcțiune a conductei. Menționăm că racordarea unui imobil pentru care soluția de alimentare la sistemul de distribuție a gazelor naturale prevede execuția unui branșament poate fi efectuată doar după finalizarea extinderii de conductă din care urmează să fie alimentată, în caz contrar fiind aplicabile prevederile art. 150, lit. (b), din Legea energiei și a gazelor naturale, numărul 123/2012, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi specifică faptul că un distribuitor poate refuza racordarea la sistemul său de distribuție în cazul în care: capacitatea sistemului este insuficientă sau nu există o conductă sau părți componente ale sistemului la care să se facă racordarea", este răspunsul primit de la Biroul de presă al Engie România.

Citit 1820 ori Ultima modificare Joi, 14 Octombrie 2021 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.