Ciumacenco refuză oferta lui Stan

Ciumacenco refuză oferta lui Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actualul viceprimar spune că nu mai este interesat de un nou mandat * „Relaţia mea cu Marius Stan a fost una corectă, dar acest lucru nu înseamnă că el mă iubeşte pe mine sau eu pe el” * Începe nebunia

După ce a candidat, din partea PSD, împotriva lui Marius Stan, susţinut de PNL, în competiţia internă pentru desemnarea candidatului comun, al USL, pentru primăria municipiului Galaţi, actualul viceprimar Nicuşor Ciumacenco spune acum lucrurilor pe nume.

„Să nu ne ferim de cuvinte; relaţia mea cu Marius Stan a fost una corectă, dar acest lucru nu înseamnă că el mă iubeşte sau eu îl iubesc, pe el. Nu înseamnă că ce s-a întâmplat şi cum s-a procedat este corect şi moral. Fiind amândoi contracandidaţi,  între noi s-a creat o oarecare tensiune. Nu cred că am putea colabora OK”, spune Ciumacenco, refuzând mâna întinsă de Marius Stan.

Săptămâna trecută, când acesta a fost nominalizat de către liderul PNL Galaţi ca fiind candidatul USL la Primăria Galaţi, a declarat, printre altele, că „sunt convins că vom putea colabora în continuare, pe Nicuşor Ciumacenco  îl văd mai departe un viceprimar de ispravă”. 

Acum, Ciumacenco mulţumeşte pentru ofertă, dar spune „Nu, mulţumesc!”: „Am aflat şi eu din presă că ar trebui să stau liniştit, pentru că am o ofertă de muncă pentru încă un mandat de viceprimar, din 2012. Corneliu Coposu obişnuia să zică: în politică ai voie să negociezi orice, dar niciodată să nu negociezi principiile. Mulţumesc că mi s-a oferit această posibilitate, să fiu viceprimar şi pe viitor, dar sunt viceprimar în mandatul lui Dumitru Nicolae şi deja sunt foarte multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm, cum este subiectul căldurii de la iarnă.

Îmi voi duce mandatul până la capăt. Nu plec nici din PSD, nici din USL, respect decizia conducătorilor, dar nu voi fi mai fi viceprimar, pentru că nu îmi doresc asta. Relaţia mea cu Dumitru Nicolae a fost specială şi de altă natură şi foarte multe lucruri le-am acceptat tocmai pentru că este vorba despre Dumitru Nicolae.

Lucrurile între noi doi nu au stat mereu pe roze, ba chiar au fost momente în care ne-am luat de gât, dar am tolerat şi acceptat anumite lucruri pentru Dumitru Nicolae. Şi nu pot face acelaşi lucru cu altcineva”.

Cât priveşte campania electorală, Ciumacenco spune că „mai este mult până departe”, dar nici nu exclude posibilitatea ca „să mă retrag din politică şi să nu fac campanie pentru nimeni”.

În final, viceprimarul a ţinut să demonteze şi teoria – care a circulat săptămâna trecută – potrivit căreia primarul Dumitru Nicolae ar putea să demisioneze înainte de termen, iar prerogativele de edil şef al municipiului să fie preluate de Ciumacenco: „Dumitru Nicolae nu va demisiona, are obligaţia lui de a-şi duce mandatul până la capăt. Este exclusă demisia!”.

Deşi lucrurile par că s-au limpezit după stabilirea candidaţilor comuni ai USL, zvonurile indică faptul că în următoarele zile vom avea parte de mari surprize. Pe de o parte, se spune că, de mâine,  membrii marcanţi ai PSD urmează să facă o mică excursie, până la Slănic Moldova, unde li se vor explica strategiile electorale viitoare, dar şi motivele pentru care au fost desemnaţi actualii candidaţi comuni.

Dacă la acestea mai adăugăm temerile că Eugen Durbacă îşi va lansa candidatura la primărie, în afara USL, dar şi că majoritatea aspiranţilor la funcţia de primar se va afla, în viitorul apropiat, în lumina reflectoarelor (se vorbeşte de dosare în justiţie, scoase „de la naftalină”), se poate spune că apele politicii sunt departe de a fi liniştite.

Citit 2764 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.