Undă verde pentru Carrefour

Undă verde pentru Carrefour
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii locali, reuniţi în şedinţă de îndată, şi-au dat ieri seară votul pentru o investiţie Carrefour la Galaţi. Supermarketul Carrefour din Piaţa Micro 19, care va atrage după el alte cinci supermarketuri express şi un hipermarket aşa cum există la Brăila, a primit, de această dată, undă verde. Şedinţa de îndată a avut loc în cadrul obişnuitelor şedinţe pe comisii de marţi.

Ordinea de zi a şedinţei ad-hoc a cuprins doar cele două proiecte de hotărâre care, împreună cu o a treia hotărâre aprobată deja în şedinţa ordinară a CL de marţea trecută, aveau ca finalitate un lanţ de investiţii Carrefour.

Primul proiect viza trecerea unor terenuri din proprietatea publică în cea privată a municipiului, printre care şi 343 de metri pătraţi, pe Aleea Comerţului.

Acest transfer stă la baza celui de-al doilea act, care vizează construirea viitorului supermarket Carrefour: concesionarea pe 25 de ani a terenului de 475 mp, situat în Micro 19, pe Aleea Comerţului, Complex Comercial - Unitatea 208 Alcom, în vederea amenajării unui spaţiu comercial. Aici urmează să fie construit supermarketul Carrefour.

Redevenţa este stabilită la 4,19 euro/mp/an, fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de concesiune.

„Refacem vechile alimentare?”

Câţiva dintre aleşii locali au strâmbat din nas în faţa perspectivei de a avea un supermarket „Carrefour” express în Micro 19. „Refacem vechile alimentare?!

Măcar dacă se făcea un hipermaket, aşa cum e la Brăila! Îi omorâm pe micii comercianţi!”, au comentat pe holuri unii consilieri care, ciudat, n-au semnat nici cu „Nu”, nici cu „Da” documentul care contabiliza voturile aleşilor locali. N-au semnat deloc!

Au trecut

Pentru a putea fi legal aprobate, proiectele aveau nevoie de votul a două treimi din numărul aleşilor locali, adică de 18 voturi.

Proiectul care viza transferul de terenuri a primit 19 voturi, iar cel care stipula concesiunea – 18. Un alt ales anunţase telefonic că este pe drum şi va veni şi el să voteze în favoarea celor două proiecte, aşa că scorul final urma să fie de 20 şi, respectiv, 19 în favoarea investiţiei. Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă şi nicio abţinere.

„Să sperăm că nu e prea târziu”

Ceea ce nu a reuşit şedinţa de plen de marţea trecută, la finalul căreia unii aleşi au susţinut că nu au ştiut ce se dorea prin aceste proiecte şi de aceea nu au votat, a izbutit, iată, o şedinţă de îndată.

„Cele două puncte de pe ordinea de zi au trecut. Sper să nu fie prea târziu, sper să se fi deblocat această investiţie de şapte magazine, plus hipermarketul, pe care Carrefour intenţionează să le facă.

Sper să fim, pe viitor, mai atenţi la cei care vor să facă investiţii! Poate mai important este să nu vedem în toate aceste iniţiative diverse interese şi blaturi, şi să considerăm că, pur şi simplu, trebuie să ne facem datoria ca aleşi ai oraşului.

Mai mult de atât, consilierii locali se presupune că sunt oameni care s-au plimbat prin toată Europa, unde modelul cel mai întâlnit nu este cel de hipermarket. În cartiere, neexistând spaţii suficiente, există acest gen de magazin express care - poate e ghinionul nostru! - la noi se aseamănă cu fostele magazine alimentara!

Un supermarket gen Carrefour express înseamnă un comerţ civilizat şi înseamnă un plus de valoare la ceea ce era în oraş. Nu cred că stăm atât de bine din punct de vedere economic, încât să ne permitem luxul de a pierde astfel de investiţii”, ne-a declarat viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, unul dintre cei care s-a ocupat de întocmirea documentaţiei pentru proiectele de hotărâre.

Citit 3213 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.