Starea Civilă, cu bagajele la uşă

Starea Civilă, cu bagajele la uşă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele trei servicii de Stare Civilă - Naşteri, Decese şi Căsătorii nu vor mai funcţiona pentru multă vreme în clădirea de lângă Parcul Eminescu. După cum am scris încă din 2009, sediul Casei Căsătoriilor a fost retrocedat Comunităţii Elene.

După cum am aflat de la primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, serviciile de Naşteri şi Decese vor fi primele care vor părăsi clădirea. Ele se vor muta în clădirea de lângă Primărie, în care acum îşi desfăşoară activitatea serviciul Revendicări.

Când? „În cel mai scurt timp”, ne-a răspuns primarul, precizând că birourile în care vor funcţiona cele două servicii de stare civilă trebuie amenajate, şi că mutarea arhivei va da cel mai mult de furcă municipalităţii.

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, cununiile civile nu se vor mai oficia în sala mare, ci în biroul în care până acum mirii îşi depuneau actele. Atunci când toate vor fi pregătite, Serviciul Căsătorii va fi mutat la parterul blocului A4 de pe strada Traian.

Cât despre şedinţele Consiliului Local care până acum se ţineau la Casa Căsătoriilor, municipalitatea are în vedere mai multe opţiuni: Prefectura sau Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Citit 1908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.