De la zero, la doi prefecți, în doar o săptămână
Foto: Marian Calestru

De la zero, la doi prefecți, în doar o săptămână
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Luni, 17 ianuarie, magistrații de la Curtea de Apel Galați au admis acțiunea formulată în contencios administrativ de fostul prefect, Gabriel Panaitescu (foto, stânga), cu privire la demiterea sa din funcție, în luna septembrie 2021 (detalii) Mai concret, instanța a admis acțiunea și a dispus suspendarea executării HG 937 din 9 septembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 864 din aceeași dată, până la soluţionarea litigiului în fond, iar suspendarea este executorie de drept.

Contactat de cotidianul nostru, Gabriel Panaitescu a precizat că nu se pronunță cu privire la hotărâri ale instanțelor, dar, tot potrivit acestuia, ”s-a demonstrat că justiția este independentă”. Urmare acestei decizii, până la pronunțarea unei hotărâri definitive și irevocabile, fostul liberal, numit prefect în martie anul trecut cu sprijinul USR, ar trebui repus în funcție.

Pentru aceasta, însă, este nevoie de o decizie administrativă, iar mingea se află în terenul Ministerului Afacerilor Interne.

Până atunci, din punct de vedere juridic, județul nostru are doi prefecți. Reamintim că săptămâna trecută, cu sprijinul PSD, omul de afaceri Claudiu Gavril (foto, dreapta) a fost numit, tot prin Hotărâre de Guvern, în funcția de prefect (detalii) Acesta din urmă nu a dorit să comenteze în niciun fel situația creată.

CITIȚI ȘI: Situațiile de urgență, pietre de încercare pentru prefecții gălățeni

Citit 2750 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Ianuarie 2022 19:53

3 comentarii

 • postat de AGAMITA DANDANACHE
  Joi, 20 Ianuarie 2022 09:53
  86.35.208.***
  Un individ lipsit de demnitate, care merita tot dispretul. Daca U.S.R. cu sprijinul caruia a fost numit in functie s-a retras de la guvernare, perturband activitatea politico-economica a Romaniei, iar urmarile le-am simtit si le simtim cu totii, de ce nu are bunul simt sa fie alaturi de colegii sai, care au trecut in banca opozitiei. Poate ca din punct de vedere legal are dreptate, dar din punct de vedere moral este un om de nimic si nu mai poate ocupa functia de reprezentant al guvernului in teritoriu.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Fonctia... fonctie, coana Joitica... coana Joitica!
  Marți, 18 Ianuarie 2022 20:42
  46.114.144.***
  Nu-i mai satura nimeni si nimic de functii si bani! Pana cand si pana unde?!
  0
  15
  Raportează
 • postat de Moustache
  Marți, 18 Ianuarie 2022 18:16
  5.14.135.***
  Făcând o analogie între fotbal și titlul articolului, la 0 - 2, e cam nașpa pentru ,,gazde"! Păcat, preferam măcar niște lovituri de la ,,unșpe" metri!
  1
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.