Noul prefect de Galaţi a depus jurământul

Noul prefect de Galaţi a depus jurământul
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

UPDATE, joi, 13 ianuarie 2022. Joi dimineață, a avut loc ceremonia de învestire a unor noi demnitari gălățeni, în sistem videoconferință, în prezența subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe Sorescu. Cu această ocazie, ministrul de Interne, Lucian Bode, a ținut să le transmită acestora, dar și celorlalte persoane din țară nominalizate pentru diverse funcții de prefect și subprefect faptul că trebuie să fie factori de echilibru politic și administrativ, iar cuvintele care trebuie să le definească activitatea sunt responsabilitate, integritate și profesionalism.

Astfel, noul prefect de Galați, Claudiu-Sorin Gavril (foto mai jos), a depus jurământul, având susținerea PSD, dar fără a fi membru al acestui partid. Ușor emoționat, omul de afaceri tecucean a declarat că această numire îl onorează, dar îl responsabilizează, deopotrivă. "Vom implementa toate măsurile Guvernului într-un mod transparent. Îmi doresc să avem cât mai puține situații de urgență, dar nu trebuie să uităm că suntem în valul al cincilea al pandemiei și sperăm ca acesta să fie ultimul", a menționat Claudiu Gavril, adăugând că își dorește o implicare a tuturor autorităților în sprijinul locuitorilor județului.

Foto depunere jurământ: Marian Calestru

Într-o recentă declarație de avere depusă în calitate de consilier local la Tecuci, noul prefect a menționat numeroase imobile, în special terenuri agricole, dar și o serie de venituri, din care, doar din dividende, 1,2 milioane de lei.

În cadrul aceleiași ceremonii de învestire, la care au participat o serie de parlamentari gălățeni, dar și conducătorii autorităților publice locale, a depus jurământul și noul subprefect din partea minorității elene. Brăileanca Veronica Macri a mai deținut, în urmă cu circa un deceniu, aceeași funcție de demnitate publică în judeţul vecin.

Echipa de conducere a Instituției Prefectului este întregită, în acest moment, de Andra-Mihaela Costache, aceasta beneficiind de susținerea liberalilor, în dauna fostului subprefect, delegat cu atribuții de prefect, Paul Cristea. La despărțirea de colaboratorii săi, fostul primar din Șendreni a ținut să le mulțumească, în special pentru modul în care a fost gestionată pandemia în județ.


Claudiu-Sorin Gavril este noul prefect al judeţului Galaţi * Așteptată circa o lună de zile, numirea lui Claudiu-Sorin Gavril în funcția de prefect al județului Galați a fost oficializată miercuri, 12 ianuarie, prin Hotărâre de Guvern. Fostul candidat din partea Uniunii Independente pentru Tecuci la primăria municipiului din nordul județului va ocupa această funcție de demnitate publică având susținerea PSD.

În aceeași ședință de Guvern, în funcția de subprefect al județului a fost numit un reprezentant al minorității elene, dar nu din Galați, ci din Brăila. De altfel, în trecut, Veronica Macri a mai deținut această funcție și în orașul vecin.

Cei doi noi demnitari vor depune jurământul în cadrul unei ceremonii de învestire ce va avea loc joi dimineață, la sediul Instituției Prefectului.

Al doilea post de subprefect al județului, ce le revine liberalilor, va rămâne ocupat și pe viitor de Andra-Mihaela Costache.

Citit 7120 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 01:02

9 comentarii

 • postat de gaga
  Luni, 17 Ianuarie 2022 10:43
  86.124.206.***
  De ce se tot fac numiri pentru functii de conducere ale municipiului din alte orase ? Chiar nu mai exista oameni de valoare in Galati. A fost Avramescu lui Ciolacu de la Buzau, acum ne trezim cu altul de la Tecuci ? Nu se mai astampara mafia asta niciodata.
  0
  1
  Raportează
 • postat de corneliu
  Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 20:08
  92.85.13.***
  Tare partea cu" a fost numit un reprezentant al minorității elene, dar nu din Galați, ci din Brăila".
  OK, dar ai nostri ca brazii ce au? Ciunga in par? Jelibon pe nas?
  1
  2
  Raportează
 • postat de rbc
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 11:20
  109.166.189.***
  Astept cu interes publicarea CV-urilor celor doua persoane nou numite. Sa vad ce ii recomanda pt pozitia respectiva!
  0
  4
  Raportează
 • postat de relu
  Joi, 13 Ianuarie 2022 14:04
  136.255.148.***
  hopa, cine o mai fi si asta???????????????????????????
  0
  10
  Raportează
 • postat de smaranda
  Joi, 13 Ianuarie 2022 11:15
  86.124.200.***
  Un ziarist trebuie să informeze publicul cu date despre cel ales: profesionalism, realizări, unde a lucrat ce performante a obținut etc
  Ce brânză am aflat?
  Că va fi ”înscăunat” !
  0
  26
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 13 Ianuarie 2022 09:51
  5.2.205.***
  Se ce il recomanda pe respectivul pe acest post?
  Si mereu am fost curios ce face duduia aia ca subprefect ca nu am auzit nici de ea nici sa fi facut ceva notabil pentru acest oras.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Alicante
  Joi, 13 Ianuarie 2022 07:18
  62.231.94.***
  Temeo danaos...
  1
  7
  Raportează
 • postat de Un galatean vero…
  Joi, 13 Ianuarie 2022 06:46
  5.13.143.***
  De asta galatiul se prabuseste,primari,presedinti de consilii, prefecti, mai toti venetici…Caragiale in toate…ne meritam soarta de populatie pierduta si fara idealuri.
  1
  20
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:25
  86.124.206.***
  La Galați va toți neavenitii. Nu mai găsesc gălățeni get-beget formațiunile astea a noastre?
  8
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.