Licitaţie pentru amplasarea a patru busturi în Parcul "Eminescu"

Licitaţie pentru amplasarea a patru busturi în Parcul "Eminescu"
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Amplasarea a patru busturi, pe soclurile existente în Parcul "Eminescu" şi ridicarea pe soclu a unei statui în Piațeta Florilor de Tei, asta îşi doreşte Primăria Galaţi, motiv pentru care a lansat o licitaţie. Valoarea totală estimată a contractului este de 147.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 31 ianuarie 2022, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Cele patru busturi le aparţin personalităţilor pe care gălăţenii le-au ales în cadrul unui sondaj derulat în septembrie 2019, pe pagina de Facebook a primarului Ionuţ Pucheanu. Dintre cele 18 personalităţi propuse, cele mai multe voturi au mers către: Eremia Grigorescu - 1.109 voturi, Mihail Kogălniceanu - 797, Hortensia Papadat-Bengescu - 172 şi Iosif Ivanovici - 140.

În ceea ce priveşte Piaţeta Florilor de Tei, pe soclul care va fi construit va fi ridicată opera "Înaripat", realizată de George Sorin Purcaru, lucrarea care a întrunit cele mai multe aprecieri din partea gălăţenilor care au participat la un sondaj derulat în martie 2021, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Galaţi.

Citit 2712 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.