Calendar pentru atribuirea a 1.000 de locuri de parcare disponibile

Calendar pentru atribuirea a 1.000 de locuri de parcare disponibile
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O nouă sesiune de atribuire a celor aproape 1.000 de locuri din parcările rezidențiale, care nu au fost atribuite în sesiunea anterioară, va avea loc în perioada următoare, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Conform Primăriei, în perioada 7-12 februarie 2022, se va putea face consultarea privind locurile disponibile din Mazepa I – zona 16 – subzona A; Micro 21 – zona 1 – subzona A, B și C; Mazepa II – zona 15 – subzona A; Țiglina II - zona 10 – subzona B și Micro 18 – zona 4 – subzona A, B, C și D.

„Începând din 13 februarie 2022, ora 0,00, până pe 15 februarie 2022, ora 23,59, locurile disponibile (marcate în culoarea verde pe platformă) pot fi rezervate numai online prin accesarea aplicației informatice https://parcarigalati.gisapp.ro care va fi activă în perioada menționată. După finalizarea perioadei de rezervare, în intervalul 16-25 februarie 2022, se pot depune cererile de atribuire însoțite de documentele menționate în Regulamentul prevăzut în H.C.L. nr. 337/2021, cu modificările și completările prevăzute în hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 697/2021, la Registratura Primăriei municipiului Galați sau electronic pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, transmite Primăria Galaţi.

Rezervarea și atribuirea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință se poate face doar de către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care: nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale; au în proprietate/folosință un autovehicul; au rezervat loc prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul www.primariagalati.ro.

Nu vor putea aplica pentru rezervare persoanele fizice care: nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință; solicită în calitate de proprietar, utilizator, comodant/comodatar și au înregistrat la rolul fiscal construcție cu destinație garaj în municipiul Galați; nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare; au un loc atribuit pentru apartamentul din imobilul arondat parcării de reședință.

Procedura de atribuire/licitație se va desfășura respectându-se ordinea de priorități, astfel:

1. persoanele fizice cu handicap, proprietar/utilizator de autovehicule sau reprezentantul legal al acestora/părinți/rudele până la gradul al III-lea a căror calitate va fi dovedită cu documente;

2. persoane fizice domiciliate la adresa menționată pentru atribuire, proprietare ale unui autovehicul electric sau plug-in hybrid;

3. persoane fizice care dețin în proprietate apartamentul unde domiciliază sau au reședința la adresa menționată pentru atribuire, proprietare/utilizatoare ale unui autovehicul alimentat cu combustibil clasic (benzină, motorină, GPL);

4. persoane fizice care au reședința la adresa menționată pentru atribuire, proprietare/utilizatoare ale unui autovehicul;

5. locurile rămase libere, după atribuirea prin licitație persoanelor prevăzute la punctele 1, 2 și 3, se licitează și terțelor persoane fizice care nu se încadrează la punctul 1, 2 și 3, cu domiciliul/reședința în zona (cartier) ce face obiectul procedurii de atribuire, care îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulamentul prevăzut în HCL nr. 337/2021, cu modificările și completările prevăzute în HCL nr. 697/2021.

"Manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință. Subliniem că platforma pentru vizualizarea locurilor disponibile și rezervare va fi activă numai în perioada menționată", precizează Primăria Galaţi.

Citit 11784 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.