Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț

Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț
Sursa foto: Facebook
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Titlul este puțin forțat, dar am încercat să descriem cât mai exact inițiativa neobișnuită pe care au avut-o câțiva locatari din cartierul ANL Dimitrie Cantemir.

Aflând că Primăria Galați vrea să scoată la vânzare apartamentele din cartierul ANL Dimitrie Cantemir și dorind, probabil, să fie siguri că își vor putea cumpăra locuințele în care stau, mai mulți gălățeni din cartierul respectiv au avut o inițiativă cel puțin ciudată. Concret, ei au completat niște hârtii cu datele lor personale - inclusiv CNP, serie buletin, număr contract închiriere etc., hârtii pe care le-au depus tot acolo de unde le-au luat, la magazinul Economat de la parterul blocului S9, magazin care aparține de Administrația Piețelor Agroalimentare SA.

"Cine are nevoie de toate datele alea?"

Judecând la rece, e logic că acest circuit al hârtiilor care vizează potențiala vânzare a unor apartamente din proprietatea Primăriei Galați nu avea cum să se desfășoare printr-un magazin, oricare ar fi acesta, ci prin Primărie sau o altă instituție din subordinea acesteia. Tot logic este că această operațiune de vânzare a apartamentelor ANL se va desfășura OFICIAL, cu înștiințări OFICIALE către actualii chiriași sau către asociația de locatari, și nu prin niște hârtii care "circulă" fără să știe nimeni de unde vin și unde ajung. Nu în ultimul rând, protecția datelor personale, atât de invocată în ultimul timp, funcționează cel mai bine atunci când tu, în primul rând, ai grijă de datele tale personale și nu le scrii pe orice bucată de hârtie îți pică în mână.

"Recunosc, m-am păcălit și eu", ne-a spus Iuliana Angheluță, unul dintre locatarii de la blocurile din Cantemir. "Am luat și eu o hârtie de la Economat, am completat-o cu datele personale cerute și am dus-o înapoi la magazin. Abia apoi m-am gândit că e ciudată această treabă, am stat pe internet până noaptea târziu să încerc să mă lămuresc și apoi m-am întrebat cine are nevoie de acele hârtii. A doua zi dimineață am sunat la Primărie, de unde mi s-a spus că Primăria nu are nicio legătură cu hârtiile completate de noi și că au fost primite mai multe sesizări de la locatarii din zonă", ne-a spus gălățeanca.

Primăria: "Acele hârtii nu au nicio valoare"

Contactate de "Viața liberă", atât Primăria Galați, cât și Administrația Piețelor Agroalimentare ne-au confirmat că nu au nimic de-a face cu această inițiativă și că acele hârtii nu au nicio valoare. "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că nu este vorba despre o inițiativă a Primăriei municipiului Galați sau a Administrației Piețelor, iar din verificările efectuate s-a constatat că este un demers al unor locatari din cartierul D. Cantemir. Bineînțeles că angajatei magazinului i s-a transmis să nu mai dea curs unor astfel de inițiative ce privesc situația imobilelor, fără acordul municipalității", este răspunsul primit de la Biroul de presă al Primăriei Galați, punct de vedere asumat complet și de Administrația Piețelor Agroalimentare.

Municipalitatea a mai precizat că "se dorește vânzarea apartamentelor către chiriași, însă mai trebuie parcurși pași legali procedurali, inclusiv intabulări și extrase de carte funciară. Cel mai probabil, vânzările se vor face etapizat, iar primele estimăm că vor avea loc în decurs de câteva luni. Vor fi anunțuri publice", se precizează în răspunsul Primăriei Galați.

Citit 15304 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 20:30

8 comentarii

 • postat de me
  Marți, 08 Februarie 2022 15:23
  5.13.206.***
  @Te daca nu cunoasteti zicalele romanesti.... no comment. afirmatia a fost referitoare la credulitatea celor care au putut preda documente la magazinul respective. credulitatea e aproape sinonima cu prostia in multe cazuri. nu vreau sa cred ca si dintre intelectualii enumerati de dv ca locuitori ai cartierul hi respectiv au procedat la fel. altfel.... pacat de pregatirea lor daca " au pus botul la vrajeala", cum s-ar zice...
  1
  4
  Raportează
 • postat de Plăcintă Adrian
  Marți, 08 Februarie 2022 15:10
  86.124.120.***
  Jenant modul de tratare al problemei! Ar fi fost mai corect susținerea dorinței celor ce locuiesc în acest cartier, multa vreme uitat de factorii de decizie ai orasului/județului nostru. Organizarea unui mod de impulsionare a persoanelor ce pot schimba soarta acestui cartier nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Doar cei ce locuiesc, prin achiziția locuinței, ar putea schimba mult mai în bine fata acestui cartier. Când ești proprietar te trage ața sa faci mult mai multe decât ca atunci când ești chiriaș!
  4
  6
  Raportează
 • postat de pe lângă subiect...
  Marți, 08 Februarie 2022 07:36
  77.111.247.***
  Chiar nu suntem în stare sa facem măcar un lucru simplu asa cum trebuie?!
  Copacii aia care se vad în fotografie, parca sunt aruncați din avion. Nu s-au găsit câteva lemne, țevi, ceva cu care să-i susținem ca să crească drepți și frumosi?
  Probabil ca în echipa de super eroi de la spații verzi exista și un Strâmbă-Lemne care face opere din acestea mai peste tot prin oraș. Bine ca nu avem peisagiști dar avem "meșteri" specializați în bonsai.
  6
  26
  Raportează
 • postat de Te
  Marți, 08 Februarie 2022 06:20
  89.136.2.***
  Oamenii doresc cumpărare apartamentelor ANL Cantemir. Ce e așa de grav? Peste tot se vând, am puțin în acest cartier care deține doar un chioșc de alimente de 4 mp. De ce ? Tergiversare și incompetența ca să rezumăm...Domnule ME prostia nu e in curtea lor! În cartier sunt doctori, ingineri, profesori, politisti etc. Posibil dv ii considerați proști față de eminențele din primărie dar e strict părerea dv.!
  16
  20
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 08 Februarie 2022 01:52
  89.39.81.***
  Oamenii ajutați prin programul asta sunt ajutați pe viață? Că programul asta era pt tineri și ei sigur nu mai sunt și au rasarit niște masini pe acolo...
  12
  22
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 08 Februarie 2022 01:23
  78.96.82.***
  Eu cred ca tot AUR e la mijloc
  12
  14
  Raportează
 • postat de robert m.
  Marți, 08 Februarie 2022 00:22
  86.124.201.***
  Si nu exista sanctiuni, nimic? Datele astea personale ajung prin diverse contracte de gaze si energie, sau chiar mai rau credite si car uri.....Pucheanule, ce zici?
  19
  13
  Raportează
 • postat de me
  Luni, 07 Februarie 2022 22:00
  5.13.206.***
  daca prostia ar durea, probabil, s-ar auzi urlete in cartierul Dimitrie Cantemir.
  14
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.