Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț

Apartamente ANL din cartierul Cantemir, cumpărate prin magazinul din colț
Sursa foto: Facebook
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Titlul este puțin forțat, dar am încercat să descriem cât mai exact inițiativa neobișnuită pe care au avut-o câțiva locatari din cartierul ANL Dimitrie Cantemir.

Aflând că Primăria Galați vrea să scoată la vânzare apartamentele din cartierul ANL Dimitrie Cantemir și dorind, probabil, să fie siguri că își vor putea cumpăra locuințele în care stau, mai mulți gălățeni din cartierul respectiv au avut o inițiativă cel puțin ciudată. Concret, ei au completat niște hârtii cu datele lor personale - inclusiv CNP, serie buletin, număr contract închiriere etc., hârtii pe care le-au depus tot acolo de unde le-au luat, la magazinul Economat de la parterul blocului S9, magazin care aparține de Administrația Piețelor Agroalimentare SA.

"Cine are nevoie de toate datele alea?"

Judecând la rece, e logic că acest circuit al hârtiilor care vizează potențiala vânzare a unor apartamente din proprietatea Primăriei Galați nu avea cum să se desfășoare printr-un magazin, oricare ar fi acesta, ci prin Primărie sau o altă instituție din subordinea acesteia. Tot logic este că această operațiune de vânzare a apartamentelor ANL se va desfășura OFICIAL, cu înștiințări OFICIALE către actualii chiriași sau către asociația de locatari, și nu prin niște hârtii care "circulă" fără să știe nimeni de unde vin și unde ajung. Nu în ultimul rând, protecția datelor personale, atât de invocată în ultimul timp, funcționează cel mai bine atunci când tu, în primul rând, ai grijă de datele tale personale și nu le scrii pe orice bucată de hârtie îți pică în mână.

"Recunosc, m-am păcălit și eu", ne-a spus Iuliana Angheluță, unul dintre locatarii de la blocurile din Cantemir. "Am luat și eu o hârtie de la Economat, am completat-o cu datele personale cerute și am dus-o înapoi la magazin. Abia apoi m-am gândit că e ciudată această treabă, am stat pe internet până noaptea târziu să încerc să mă lămuresc și apoi m-am întrebat cine are nevoie de acele hârtii. A doua zi dimineață am sunat la Primărie, de unde mi s-a spus că Primăria nu are nicio legătură cu hârtiile completate de noi și că au fost primite mai multe sesizări de la locatarii din zonă", ne-a spus gălățeanca.

Primăria: "Acele hârtii nu au nicio valoare"

Contactate de "Viața liberă", atât Primăria Galați, cât și Administrația Piețelor Agroalimentare ne-au confirmat că nu au nimic de-a face cu această inițiativă și că acele hârtii nu au nicio valoare. "Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că nu este vorba despre o inițiativă a Primăriei municipiului Galați sau a Administrației Piețelor, iar din verificările efectuate s-a constatat că este un demers al unor locatari din cartierul D. Cantemir. Bineînțeles că angajatei magazinului i s-a transmis să nu mai dea curs unor astfel de inițiative ce privesc situația imobilelor, fără acordul municipalității", este răspunsul primit de la Biroul de presă al Primăriei Galați, punct de vedere asumat complet și de Administrația Piețelor Agroalimentare.

Municipalitatea a mai precizat că "se dorește vânzarea apartamentelor către chiriași, însă mai trebuie parcurși pași legali procedurali, inclusiv intabulări și extrase de carte funciară. Cel mai probabil, vânzările se vor face etapizat, iar primele estimăm că vor avea loc în decurs de câteva luni. Vor fi anunțuri publice", se precizează în răspunsul Primăriei Galați.

Citit 17040 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Februarie 2022 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.