Întâlnire relaxată cu preşedintele

Întâlnire relaxată cu preşedintele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Traian Băsescu are o minte briliant” * „Băsescu a spus să înceteze războaiele din filiale” * „Parlamentarii care nu sunt preşedinţi de organizaţii să nu mai fie trataţi ca nişte paria” *

„Întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu a fost una mai mult decât corectă, o discuţie relaxată”, susţine viceliderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, deputatul Mihail Boldea (FOTO), participant la şedinţa de duminică seara de la Snagov.

Parlamentarul gălăţean ne-a dezvăluit câte ceva din discuţiile pe care capii democrat-liberali le-au purtat cu şeful statului. Potrivit lui Boldea, discuţiile s-au purtat pe două paliere: politic şi guvernamental.

Guvern vs. partid

„Traian Băsescu are o minte briliant, strălucită din punct de vedere politic. Şi spun asta nu doar pentru că a fost candidatul nostru”, ne-a declarat admirativ Mihail Boldea. Potrivit parlamentarului, preşedintele a făcut o serie de remarci legate de modul în care ar trebui reorganizat PDL.

„Erau doar remarci personale, nimic obligatoriu, a şi subliniat acest lucru în condiţiile în care, din punct de vedere constituţional, nu are voie să se implice politic. Partidul trebuie să se pregătească de perioada post-Băsescu, pentru că Băsescu nu mai este un candidat şi nu mai poate fi locomotiva care să tracteze partidul. E nevoie de un leadership, de un grup din care să fie ales candidatul la preşedinţie”, ne-a declarat Boldea.

În opinia politicianului, PDL are o problemă deoarece Guvernul se confundă cu partidul. Boldea a apreciat sugestia lui Traian Băsescu de a se stabili o echipă formată din 3-5 vicepreşedinţi care să nu aibă legătură cu guvernarea şi nici cu administraţia publică locală, pentru a avea timpul material necesar să se ocupe în permanenţă de partid, de ideologie, de activitatea PDL.

Altfel spus, e obligatorie separarea funcţiilor de partid. „A fost o glumă, că la partid era tot timpul cineva, pe urmă nu a mai rămas decât câinele Vasile, dar şi acela, de bătrân ce era, a murit şi nu mai e nimeni la partid”.

„Guvernul trebuie să guverneze, iar partidul trebuie să se bată în ideologie cu celelalte partide. Guvernul nu trebuie să se confunde cu partidul”, a declarat Boldea. Totodată democrat-liberalii vor trebui să îşi stabilească în mod clar electoratul.

Stop războaielor!

Băsescu a spus să înceteze războaiele din filiale şi să rămână provizorate care să asigure conducerea până la alegerile din primăvara anului viitor. „Aici a fost pe sufletul meu: a spus că parlamentarii care nu sunt preşedinţi de organizaţii să nu mai fie trataţi ca nişte paria, ci în mod corespunzător pentru că sunt reprezentanţii electoratului şi trebuie să li se acorde rolul şi importanţa normală în organizaţiile locale”.

„S-a şi plâns lumea că noi, parlamentarii, suntem la diverse. Dacă e nevoie în campanie suntem pe baricade, dacă e nevoie de votat suntem primii care apărăm guvernul, dar în organizaţii, când avem un cuvânt de spus ni se spune să mergem la parlament”, a dezvăluit Boldea.

Termen de graţie, 2 luni

Potrivit deputatului Boldea, la partea de discuţii despre guvernare, au fost vizate programele sociale care trebuie regândite, haosul din sistemele informatice şi de comunicaţii ale direcţiilor din ministere şi banii pentru investiţii.

Deşi pe blogul său Boldea a insistat pentru necesitatea remanierii, întâlnirea cu Traian Băsescu l-a convins că e nevoie de un răgaz: „Haideţi să le acordăm 60 de zile să-i lăsăm pe miniştri să-şi dovedească buna credinţă şi că vor să facă ceva. Dacă, nu, la 1septembreie va avea loc remanierea”, a spus Boldea.

După cum vedeţi, n-a plâns nimeni pe umărul bugetarilor şi pensionarilor.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.