Modernizarea aleii de la P-uri are nevoie de intervenţii suplimentare. Licitaţie lansată după începerea lucrărilor

Modernizarea aleii de la P-uri are nevoie de intervenţii suplimentare. Licitaţie lansată după începerea lucrărilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deşi lucrările de modernizare a aleii pietonale de la P-uri au început pe 23 februarie 2022, Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract de 517.845 de lei fără TVA pentru înlocuirea şi devierea unor reţele electrice - proiectare şi execuţie. Administraţia locală ne-a dat asigurări că aceste intervenţii nu vor afecta cu nimic lucrările aflate deja în derulare.

„Realizare condiţii de coexistenţă cu reţelele electrice existente în vederea realizării lucrărilor de: modernizare alee pietonală, zonă cuprinsă între strada Navelor şi Parc Elice - proiectare şi execuţie”, asta cere Primăria Galaţi, într-o licitaţie lansată pe portalul achiziţiilor publice. Valoarea contractului este de 517.845 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 22 martie 2022. Criteriul de atribuire pentru contract este „preţul cel mai scăzut”. Termenul-limită impus pentru realizarea intervenţiilor este de două luni pentru proiectare şi două pentru execuţia lucrărilor.

Municipalitatea, prin Biroul său de presă, ne-a dat asigurări că licitaţia nu va afecta lucrările aflate deja în derulare.

Despre necesitatea acestor înlocuiri şi devieri de reţele Primăria ştia încă de anul trecut, când la ultima şedinţă ordinară din decembrie 2021, aleşii locali au fost de acord cu majorarea costurilor modernizării de la P-uri. Potrivit documentelor prezentate consilierilor locali, în vederea obținerii autorizației de construire, conform certificatului de urbanism, Primăria Galați a solicitat avizul de amplasament de la SDEE Galați: „În urma analizării documentației, s-a condiționat realizarea lucrărilor de elaborare a unui studiu de coexistență pentru eliberarea amplasamentului. În urma procedurii de achiziție, s-a realizat studiul de coexistență, prin care s-au stabilit atât lucrările necesare condițiilor de coexistență cu rețelele electrice existente, cât și valoarea estimată a acestora, care majorează valoarea proiectului. Drept urmare, proiectantul a actualizat devizul generat în concordanță cu oferta câștigătoare în urma procedurii de atribuire a contractului de proiectare și a studiului de coexistență”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii. Astfel, valoarea investiției a ajuns la 14.230.729 de lei, în condiţiile în care proiectul era estimat, iniţial, la 13.832.224 de lei cu TVA.

Până se vor găsi proiectant şi executant pentru reţelele electrice, ar fi de spus că aleea de la P-uri ar trebui să fie modernizată până în aprilie anul viitor. Investiţia este pusă în operă de asocierea Tancrad SRL (lider de asociere) - Lemacons SRL - ATU Consulting SRL, în cadrul unui contract în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA. Pe lângă reamenajarea completă a zonei cuprinse între strada Navelor și parcul de la Elice, principalele atracţii promise sunt: fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă.

Citit 4913 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.