Modernizarea aleii de la P-uri are nevoie de intervenţii suplimentare. Licitaţie lansată după începerea lucrărilor

Modernizarea aleii de la P-uri are nevoie de intervenţii suplimentare. Licitaţie lansată după începerea lucrărilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Deşi lucrările de modernizare a aleii pietonale de la P-uri au început pe 23 februarie 2022, Primăria Galaţi tocmai a scos la licitaţie un contract de 517.845 de lei fără TVA pentru înlocuirea şi devierea unor reţele electrice - proiectare şi execuţie. Administraţia locală ne-a dat asigurări că aceste intervenţii nu vor afecta cu nimic lucrările aflate deja în derulare.

„Realizare condiţii de coexistenţă cu reţelele electrice existente în vederea realizării lucrărilor de: modernizare alee pietonală, zonă cuprinsă între strada Navelor şi Parc Elice - proiectare şi execuţie”, asta cere Primăria Galaţi, într-o licitaţie lansată pe portalul achiziţiilor publice. Valoarea contractului este de 517.845 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 22 martie 2022. Criteriul de atribuire pentru contract este „preţul cel mai scăzut”. Termenul-limită impus pentru realizarea intervenţiilor este de două luni pentru proiectare şi două pentru execuţia lucrărilor.

Municipalitatea, prin Biroul său de presă, ne-a dat asigurări că licitaţia nu va afecta lucrările aflate deja în derulare.

Despre necesitatea acestor înlocuiri şi devieri de reţele Primăria ştia încă de anul trecut, când la ultima şedinţă ordinară din decembrie 2021, aleşii locali au fost de acord cu majorarea costurilor modernizării de la P-uri. Potrivit documentelor prezentate consilierilor locali, în vederea obținerii autorizației de construire, conform certificatului de urbanism, Primăria Galați a solicitat avizul de amplasament de la SDEE Galați: „În urma analizării documentației, s-a condiționat realizarea lucrărilor de elaborare a unui studiu de coexistență pentru eliberarea amplasamentului. În urma procedurii de achiziție, s-a realizat studiul de coexistență, prin care s-au stabilit atât lucrările necesare condițiilor de coexistență cu rețelele electrice existente, cât și valoarea estimată a acestora, care majorează valoarea proiectului. Drept urmare, proiectantul a actualizat devizul generat în concordanță cu oferta câștigătoare în urma procedurii de atribuire a contractului de proiectare și a studiului de coexistență”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii. Astfel, valoarea investiției a ajuns la 14.230.729 de lei, în condiţiile în care proiectul era estimat, iniţial, la 13.832.224 de lei cu TVA.

Până se vor găsi proiectant şi executant pentru reţelele electrice, ar fi de spus că aleea de la P-uri ar trebui să fie modernizată până în aprilie anul viitor. Investiţia este pusă în operă de asocierea Tancrad SRL (lider de asociere) - Lemacons SRL - ATU Consulting SRL, în cadrul unui contract în valoare de 11.147.797 de lei fără TVA. Pe lângă reamenajarea completă a zonei cuprinse între strada Navelor și parcul de la Elice, principalele atracţii promise sunt: fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă.

Citit 4498 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 00:26

11 comentarii

 • postat de George M.
  Joi, 10 Martie 2022 22:29
  89.39.81.***
  De curiozitate, sa verificati in aceasta primavara, cate dintre magnoliile de la Spicu, se vor usca. Asta-i o dovada ca proiectantul si constructorul, se pricep doar la betoane (si acolo este discutabil - nu vezi rosturi de dilatate nici la beton si nici la placajul cu placi de compozit), nu si la vegetatie.
  Au inconjurat copacii cu betoane, dupa ce in prealabil unora le-au rupt radacinile si altora nu le-au instalat nici conducte pentru irigare.
  Rezultatul, anul trecut unii dintre copaci s-au uscat, iar altii au avut frunzele cat o moneda.
  Arhitectul, a facut scoala pe coclauri, pentru ca a inconjurat magnoliile cu plopi. Cand plopii or sa creasca mari, or sa strapunga coroana magnoliilor, daca intre timp vor mai exista magnolii.
  1
  1
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 08 Martie 2022 14:19
  78.96.87.***
  deja?!!!!!! bre Betonut ai putea macar sa nu bagi excavatorul in dalele acelea de piatra.Au costat o avere si pot fi refolosite cu succes in alte zone.Oricum sper sa distrugi cat mai putin posibil din orasul NOSTRU pana la alegeri.
  1
  6
  Raportează
 • postat de teodor
  Marți, 08 Martie 2022 10:03
  62.231.94.***
  N-ati putea ,ca toate materialele ce le scoateti de acolo sa le stramutati in alta zona mai neglijata?
  1
  34
  Raportează
 • postat de MISU
  Marți, 08 Martie 2022 09:59
  62.231.94.***
  HAI CU CINCINALUL!!!O data la 5 ani remodernizam aleea de la P.uri!!!
  2
  24
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 08 Martie 2022 09:54
  86.124.200.***
  Pana o sa fie gata (mult peste termen) se mai majoreaza de vreo doua ori. In loc de penalizari pentru nerespectarea termenelor primaria mai pluseaza bani in plus ,ca doar nu da de la ei.
  2
  21
  Raportează
 • postat de magis
  Marți, 08 Martie 2022 08:32
  89.121.200.***
  Va rog sa imi aduceti aminte, cit ani sunt de la ultima "modernizare" a aleii aleia?
  3
  25
  Raportează
 • postat de Vox
  Marți, 08 Martie 2022 07:19
  77.111.247.***
  Lăsați deoparte chestiuni de genul "paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă." că voi nu sunteți în stare sa etanșați bine doi pereți sau un acoperiș din panouri (a se vedea pe la halele din piețe). Și asa orașul asta "plutește"si apa se scurge de prin conductele de canalizare în pământ, asta ne trebuie sa vina Gigel sa pună niște chit de rosturi pe la" țâșnitoarele" montate de celebrele firme. Pai dacă acolo va curge apa non-stop, se va surpa totul în zona. Lăsați ambițiile prostești si haideti sa facem umbră și mai multe verde, sa aberam mai putin și sa ne dam seama ca unele lucruri ne cam depășesc (din păcate).
  7
  36
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Marți, 08 Martie 2022 07:13
  5.13.206.***
  cum se fac proiectarile pentru lucrari ? nici nu incep bine si apar hibe ! asta demonstreaza capacitatile proiectantului si dau nastere suspiciunilor de frauda !!! se fac proiectarile pe genunchi sau....??? ia spune primare, iar ne dam priceputi toti galatenii.? arhitectule !!!
  2
  34
  Raportează
 • postat de De la P-uri
  Marți, 08 Martie 2022 06:48
  5.13.236.***
  Nici nu s-au inceput lucrarile și, gata, suplimentare ! Nu mă mai mira... Eram sceptic daca nu s-a fi făcut nimic sa nu se incarce...!
  3
  29
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Marți, 08 Martie 2022 06:28
  84.117.193.***
  De ce primarul are atâta ură împotriva naturii ????

  Aleea de la P-uri era singura zonă verde veritabilă !!!

  Ionuţ a distrus-o. La fel ca zonele de la nespalata şi vizavi.
  Enorm de mult beton, piatră, serii întregi de copaci şi boscheţi verzi tăiaţi pentru totdeauna.

  Oare nu poate opri nimeni pe acest mic ceauşescu ???? nu se pot opri aceste proiecte de distrugere a naturii, a spaţiilor verzi??
  Nu mai există nimeni în primărie, consiliu care să oprească acest dezmăţ pe banul public ??

  De ce nu betonează să facă parcuri industriale ??
  Pentru crearea de locuri de muncă?
  6
  40
  Raportează
 • postat de paloma
  Marți, 08 Martie 2022 00:21
  5.13.132.***
  Din seria: "Sa mai luam niste bani de la galateni !!! "
  13
  63
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.