Când începe dezinsecția în municipiul Galați

Când începe dezinsecția în municipiul Galați
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În perioada 14 – 22 aprilie 2022, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, va demara prima etapă a dezinsecției, a anunțat, pe portalul propriu, Primăria municipiului Galați.

Astfel, pe 14 aprilie, cu ajutorul unui elicopter se va interveni aerian cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor de țânțari Vectobac WG, în special, și în vecinătatea zonelor cu luciu de apă. Iar în zilele de 19, 20 și 21 aprilie se va acționa la sol în vederea combaterii insectelor zburătoare și a căpușelor din: parcuri, Faleza Superioară și Inferioară, grădini și locuri de joacă, utilizându-se substanța K-othrine EC 84 - insecticid piretroid concentrat împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. Vor fi folosite echipamente de tip: atomizor, generator ULV, termonebulizator.

„Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii”, transmite Primăria Galați.

Citit 1687 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2022 14:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.